Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli mi olmalıyım pirim ödemeye devam mı etmeliyim?

yamaryo74

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar,
28.08.1974 doğumluyum.
15.12.1993 ssk başlangıç tarihim.
Toplam 2672 gün ssk, 2737 gün isteğe bağlı bağkur primim var.
Şu an 5400 gün ve 58 yaş ile bağkur'dan emekli olabilirmişim. Gss ödemem gerekiyormuş.
Fakat prim sayısını 9000 güne de tamamlayıp 54 yaşında da emekli olabilirmişim.
Sizce hangisini tercih etmekte fayda var?

Engeliniz var mı varsa hangi oranda?
Primlerinizi ssk/bağkur olarak tarih sırasıyla yazınız.

Ufukalp
aynı konu uzun zamandır benim de kafa mı kurcalıyor. benim vergi indirimim süresiz, 06.10.1999 sgk girişim ve 5024 günle aktif olarak
4300-4500 tl bürütle pirim yatmakta toplam da prim 250-260 binler de 06.10.2017 de emekliliğim doluyor, sizce emkli olup tekrar çalışmak mı yoksa emekli olmayıp pirim yükseltip emekli maaşını yukarı çekmek mi. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

idrs
Belirttiğiniz miktarın netine 3.000 tl ve emekli olup aynı yerde aynı ücretle devam ettiğinizi varsayalım.
5 yıl bu şekilde emekli çalışan olarak devam etseniz 60 ay X 3.000 tl = 180.000 tl yapar.
Emekli olmayıp 5 sene daha çalışsanız emekli maaşındaki fark 200 -300 tl yi geçmez.
Bu farkla o 180.000 tl yi 60 sene emekli maaşı alsanız ancak kazanırsınız.
Ben olsam hiç düşünmeden emekli olur çalışmaya devam ederim.
Tabi bunlar kişisel tercihler, ben sadece daha karlı olduğuna inandığım fikrimi söyledim.

Engelim yok hocam.
2672 gün ssk
2737 gün bağkur
5400 gün ile emekli olursam gss ödemem gerekiyormuş, sgk sitesine göre 5400 gün için 58 yaşında,
9000 gün için 54 yaşında emekli olabiliyormuşum.
Açıkçası kararsız kaldım hangisi daha avantajlı olur? veya 10 yıl daha ödeyemezsem, 5400 den sonra ödediğim primler boşa mı gitmiş olur?

Son düzenleme:
@Ufukalp
bende sizinle aynı fikirdeyim fakat bu kurumdan emekli oldukdan sonra tekrar burada çalışmam çok zor yinede fikrizi öğrenmek benim açımdan önemliydi
teşekkürler

Son düzenleme:
Ufukalp

kolay gelsın hocam aynı sekılde bende emeklılık konusunda endişem var çalışsam mı yoksa emeklı olup baska bır iş mi

2300 tl brütüm var %45 rapor 1-10-1998 sigorta baslangıcım yanı 3 ay sonra sartlara göre emeklıyım çalıştgım zaman primlerimde düşme olacakmı ne kadar maaş alacagımıda bılmıyorum çok ortada kaldım bu konuda pek fikri olan arkadaslarda yok ama bazı gazete tv vs. çalışmaya devam etmenın primleri düşüreceği konusunda söylemler var arada kaldık anlıycagın

Fikrinizi almak isterim bu konuda

teşekkür ederim.

bende 1998 girişliyim emekliliğim doldu işyerinden cıkıs yapacagım emeklilik icin basvuru yapacagım 2450 brütüm var işyerii anşlastık calısmaya devam edeceğim sizde calısmayı dusunuyorsanız hemen emekli olun derim sonucta 2 maas almak var sunu soyleyeyim 3 bin tl üzeri maas alanlar emeklilikte farkediyor yani fazla calısmanız bir yarar getirmeyecektir

helyhansen
Emekliliğiniz dolar dolmaz emekli olmak sizin için avantaj olacaktır.
Emekli aylığı bağlanırken hizmetleriniz 3 grupta değerlendirilmektedir, 2000 öncesi, 2000 - 2008 arası ve 2008 sonrası.
Bunlardan aylık bağlanma oranı en düşük olan dönem 2008 sonrasıdır. Yani 2008 sonrası çalıştığınız her gün bağlanacak aylık ortalamanızı olumsuz etkilemektedir.
Çalışmak isterseniz sgdp kapsamında emekli olarak yine çalışmaya devam eder, iki maaş birden alırsınız.
Bahsettiğiniz brüt ücretle çalışmaya devam etmek size birşey kazandırmayacak aksine kaybettirecektir.
Tabi bu benim görüşüm tercih sizin.

eyvallah teşekkür ederim dediğiniz daha mantıklı olacak

herkez için herşeyin hayırlısı olsun

Alo 170 hattını arayıp dosyamı incelettim, 5400 gün de olsa 9000 gün de olsa 58 yaşında emekli olabilirsin dediler.

Fakat e-devlet sistemine girip "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?" bölümünde 4B seçiyorum ve işe giriş tarihimi yazıyorum şu yazı çıkıyor.
"GONDERDIGINIZ BILGILERE GORE YASLILIK AYLIGINA HAK KAZANMA KOSULLARI ASAGIDA BELIRTILMISTIR. KOSULLAR 58 YAS 5400 PRIM ODEME GUN SAYISI VEYA 54 YAS 9000 PRIM ODEME GUN SAYISIDIR." hangisi doğru anlayamadım bir türlü.

5400 gün ile emekli olursam GSS pirimi ödeyeceğim. Maaş farkı her sene için %1 diye biliyorum yani 9000 güne tamamlarsam %10 daha fazla maaş oluyor. 5400 gün ile emekli olup gss pirimi ödemeyi düşünüyorum bilmem doğru mu yapıyorum görüşlerinizi almak isterim.

Son düzenleme:
Üst Alt