Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilir yazısı almak zorunlu mu?

koko7635

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Emeklilik için emeklilik günüm doldu ise illaki sgk dan emekli olabilir yazısı almak şartmıdır yoksa doldu ise işyerinden çıkış alıp emekliliğe başvurablirmiyim.Eğerki illaki sgk dan emekli olabilir yazısı almak şart ise bir ay da zaten o yazı geliyor 2 ayda emeklilik işlemleri sürse 3 ay kayıp oluyor bilgisi olan varmıdır..

vergi indirimim var o zaman emeklilik dolunca o yazıyı alıcaz sonra tekrar emeklilik için başvurcaz 3 ay dan fazla zaman alıcak

20 günde emeklilik işlemleri bitenler mevcut çalışmayanlar o zaman

EMEKLİLİK ŞARTLARINI DOLDURDUYSANIZ sgk dan emekli olabilir yazısını alıp işyerine vermeniz gerekir işyerinden tazminat almak için. ayrıca emekliliğinizi başvuru yaptığınız tarihten itibaren başladığı için sizin hiç bir şeyde kaybınız olmaz. sonuçta paranız yatıyor.

Tazminat olayını işveren ile anlaşır isem vakit kaybı olmaması için işveren çıkış yapıp emekliliğe başvurabilirmiyim hiç emekli olabilir tazminatını alabilir yazısını beklemeden emekli olunca aynı işyerinde çalışmaya devam edicem olabilirmi öyle

emekli olabilir kıdem tazminatı alabilir yazısı 2 ay da gelenler varmıs o yüzden vakit kaybı olabilirmi diye dusundum

siz başkalarına bakmayınız. sgk gider o an yazıyı verirler işyerine verirsiniz olay biter

SGK dan ne zaman emekli olabilirim yazisi

Kendi hesaplamalarına gore 01.01.2016 tarihinde emekliliğimi vergi indirimi ile hak ediyorum.Acaba SGK ya ne zaman emekli olabilirim diye dilekce verip bana su tarihte emekli olabilirsin diye yazı veriyorlar mi? Veriyorlar ise emekliliğimi geldiğimde emeklilik surecim daha da kisalirmi veriliyor ise deftarligada vergi indirimim olup olmadığını da sormus olacaklar ve emeklilik zamanım gelince surec daha da kisalmazmi

Primlerinizin muntazam ödeneceğinin gaantisi olmadığından ileriye yönelik şu zaman emekli olacaksın şeklinde garanti bir belge olmaz.
Ancak süre ve prim yönünden emeklilik şartlarınız oluşmuşsa baş vurunuz halinde emekli olabilir belgesi verilmektedir.
Ever o belgeyi vermeden hem süre ve prim yönünden araştırılıyor hem de vergi dairesi ile yazışma yapılıyor.
Şayet emeklilik şartlarınız oluşmuşsa ama şimdilik emekli olmayı düşünmüyorsanız,ilerde sürecin kısa sürmesi açısından başvurulabilir.

Benim prim gunum fazlasiyla doldu yanlizca sene nin dolmasini bekliyorum yinede verilmiyor sanirsam tesekkurler

Ufukalp

ufuk bey ben hem yıl şartını doldurdum ( 30.07.1976 doğumluyum sigorta başlangıç tarihi 01.09.1993) hemde prim (5011 gün) günü doldurdum %58 vergi indirimim var şimdi kıdem tazminatı almak için iş yerim emekli olur yazısı istiyor. Bu yazıyı almak uzun mu sürer ben telefonla 5-6 merkeze sordum 1-2 günde veririz diyorlar bu doğrumdur. bilginiz var mı ?

Aynen ayni gun verebiliyorlar yogunluk yok ise tabii

Yurtdusinda yasayip tr de engellj raporu aldigimda vergi indiriminden yararlanabilirmiyim

Allah iyi gunlerde yemeyi nasip etsin

arkadaşlar emekli olabilir yazısını nasıl bir ğünde alıyorsunuz gecen ğün bahsetmiştim arkadaş emekli olmak için tahsis talep formu istemişti sivas SGK daki memur kabul etmedi önce ankaradan emekli olabilir yazısı gelecek sonra emeklilik için dilekçe vereceksin diye 1 ayı geçti hala yazı gelmedi

Üst Alt