Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilir yazısı için 30 gün beklemek mi gerekiyor?

Erdogmus34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim %45 raporum var bu rapora ile sürekli vergi indirimi aldım emeklilik günün 14.12.2019 da doldu SGK ya gidip emekli olmak istediğimi belirttim çalıştığım için is yeri ile ilişkinin kesilip öyle başvuruda buluncagami belirttiler onun içinde once emekli olabilir yazısı hazırlayacakları ni söylediler fakat bu yazı en az 30 günde hazırlandığını yazımında posta ile eve geleceğini söylediler sadece emekli olabilir yazısını almak nasıl 30 gün sürer anlamadım bu şekilde emekli olanlar bu yazıyı kaç günde aldınız...??

Erdogmus34...Ne alaka ya ,rapor vergi indirim belgenle gidiyorsun günlerin hesaplanıyor emekliliği uygundur yazını işyerine götürüyorsun, işyerinden aldığın çıkış kağıdın ile emeklilik işlemlerin başlıyor...30 gün olayını anlamadım açıkçası??

deathless 17 aralıkda izmir bayraklı sgk ya basvurdum aynen bahsettigim gibi yazılı emekli olabilir formu doldurttular ve 30 gün içinde posta ile dönüş olur dediler yani 1 ay daha calısmak zorunda bıraktılar tam anlayamadım...

Arkadaşlar son dönemde çalışırken emekliliğe başvuran yok mu ? Süreç bu şekilde mi ilerliyor?

Önce iş yerinden ilişiğini kestir ertesi günde SGK ya git bi forum kağıdı var onu doldur forum kağıdıyla birlikte raporun bir örneğini vede vergi indirim belgenin bir örneğini veriyorsun memur arkadaş inceliyor ve hayırlı olsun diyor hepsi bu.. sonra çalışmak istiyorsan aynı yerde sgdp girişi yapacaklar böylelikle hem emekli maaşı Hemide çaliştığın yerden maaşını alacaksın......

relaxla kurumsal bir şirkette çalışıyorum şirket emekli olabilir yazısı olmadan çıkış yapmıyor kıdem tazminatıni ödemiyor yani SGK dan bu evrak olmadan çıkış yapmıyor..

Erdogmus34..hocam şirketin haklı bu konuda çünkü olması gereken esas bu,sgk rapor oranına göre prim gününü vergi indirim belgen ve raporunu görüp ona göre okk veriyor onu işyerine götürüp çıkış alıyorsun ve emeklilik işlemlerin başlıyor...buraya kadar normal de o 30 gün daha olayını anlamadım ben,sanısam oranına göre doldurman gereken eksik gün ay vs var ondan olması lazım..kolay gelsin.

deathless prim gunum 6450 fazlası ile var yıl 19 ıstiyor oda fazlası ile var bana soyledikleri bu belgeyi vermek icin maliye ile yazısma yapacagız bu yuzden 30 gunu bulur dedıler.ben zaten raporu ve vergi indirimini verdim sgk ya.sadece son donem de calısırken emeklilige basvuran herkes bu sekilde bekliyor mu onu merak ettim.

Erdogmus34...hocam ben 2018 ekim de oldum erken emekli,yıl prim gün vs..tamamsa işyerinden çıkış ve işlemler başlar..bende böyle oldu..en fazla emeklilik işlerin uzayabilir atıyorum ocak değil şubat da alırsın maaşını kurum birleştirmeleri falan varsa sigortalılıkta...?

Üst Alt