Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilir yazısı kaç günde gelir?

INSUARIST

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

Bu gün itibarı ile vergi indirim belgesi ve rapor ile emekli olabilir miyim diye başvuru yaptım. 3-4 hafta sonra sonuç gelir dediler. Bana biraz uzun geldi. Doğru mudur ?

vergi indirimi belgeniz varsa rapora gerek yok. evet 3 ila 4 hafta sürüyor. ama başvurduğunuz tarih dikkate alınıyor, yani 3-4 haftalık süreninde parasını maaş olarak alıyorsunuz.

INSUARIST;

Yeni emekli olmuş biri olarak ben evraklarimi ssk ya ilettigimde sonuçlanmasi 3 ayı bulmuştu.Uzun sürmesi çokda onemli degil .Çünkü içerde birikmiş paranizi ilk maasinizda aliyorsunuz zaten.

Öyküm;

uzun sürmesi önemli degilde kenarda parasi olmayanlar 3 aynapicak

Hocam ban Adana'da ikamet ediyorum.
8 Aralıkta SGK müdürlüğüne ne zaman emekli olabilirim diye dilekçeyi verdim
Bugün 22 Ocak,daha cevap gelmedi :)
Daha 1-2 ayı bulur cevap gelmesi

Eyüp bey hariç bazı arkadaşlar konuyu yanlış anladı galiba. Henüz emeklilik için başvuru yapmadım. Sadece emekli olabilir miyim diye bilgi istedim. Emekli olabilir yazısı geldiğinde tahsis talebinde bulunacağım.

O yaziniza ssk nin aninda orda hesaplayip cvp vermesi gerekiyo benimkini hemen yaptilar isyerinede yazisini goturdum

Kuruma yazılı olarak dilekçe yazın ve bekleyin hemen alırsınız emekli olabilir yazısını.. Ama emeklilik işlemleri arkadaşlarında dediği gibi biraz uzun sürer..

SGK vergi dairesine yazı yazıyor vergi indirimi için
onun cevabının gelmesi uzun sürüyor biraz

Vergi indirimin hastane onaylamış, maliye de onaylamış. maliyenin onayladığı yazı vergi dairesinden bana ulaşmış. Evrakların aslı gibidir onaylı fotokopisi SSK ya verilmiş.SGK daha neyin yazışmasını yapıyor. Bu nasıl bir iş anlamadım. Bir insan maliyeden vergi indirimini aldı ise SSK niye yazışıyor.

Merhaba İnsuarist bende 19 ocakta emekli olabilir kağıdı için müraacat ettim. Banada o belgeyi vermeyiz dediler sebebini sordum vergi indirim belgesi için vergi dairesi ile yazışacaklarmış bir de iki seneye yakın bağkurum var onun içinde Kırşehir bağkurla yazışacaklarmış şimdi beklemekteyim 30 acakta emekliliğimi verecektim.Şu anda yıllık izindeyim 30 ocakta işbaşı yapmam gerekiyor.Yani senin anlayacağın bekliyeceğiz

Hizmet birlestirmesi yapildi ise bagkur Ile yazismaya ne gerek var.bu kurumlar birlesmemis miydi.

Bilmiyorum hizmet birleştirmesi yapın diyorum gerek yok diyorlar ama bağkurdan intradan göreceklermiş bu intrada ne oluyorsa hiç bilgim yok

Benim vergi indirim belgem hala elime geçmedi 10 kasımda süresiz onaylandı.

@Albaysusi
Başvurduğunuz vergi dairesine gidip durumu bildirin bence.

Ben ayın 15 inde başvurdum heyete girdim kağıtlarım şu an SGK'da bakalım benim ki ne kadar sürecek.

Kurum dışına demek vergi dairesine mi gitti demek acaba. Bana gelecek olsa idi herhalde şahısa diye yazardı galiba ne dersiniz

no Tarih Birim İşlem
1 22.01.2015 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-1 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 22.01.2015 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-1
3 23.01.2015 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 23.01.2015 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2
5 28.01.2015 KURUM DIŞINA TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6 28.01.2015 KURUM DIŞINA

Eyüp Bey evraklarınız ne durumda bir gelişme var mı ?

Üst Alt