Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilmek için şirket ortaklığıma son mu vermeliyim?

ŞAHİNBEY

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sevgili bülent bey ben 5510 sayılı yasanın 28 maddesine göre yaşlılık aylıgına baglanarak emekli olmak istedim,
önce beni malülen emekli sınıfına soktular,beni hastaneye sevk eden memura o kadar dil döktüm benim hastane sevk kagımda malülen emeklilik yazmayın yaşlılık aylıgı yazın diye ama dinletemedim,
benim sol bacagım çocuk felci+diyabet hastasıyım ,hastaneden %52 rapor aldım geçen sene raporum ankaraya gitti bana ret yazısı geldi bir zaman sonra yazıda benim malülen emekli olmaya oranım yetmiyormuş,
ben yılmadan tekrar bir dilekçeyle sgk ya başvuru yaptım ben malülen emekli olamam zaten ben işe başladıgımda zaten sakattım diye ,askerlik yapmadıgıma (çürük) ait raporuda tekrar sundum dilekçemle beraber beni malülen emekli degil yaşlılık aylıgına gbaglayarak emekli yapın diye
beni tekrar hastaneye yolladılar bu sefer başka bir hastaneye ben tekrar aynı raporu aldım ,bana tekrar bir yazı geldi bu seferde başka bir hastaneye sevk ediyorlardı
ilk gittigim hastane numune hastanesi ,ikinci hastane ssk şimdide beni ünüversite hastanesine yollamak istediler yahu allah aşkına saglık bakanlıgına baglı koskoca hastanenin verdigi en son çıkan ölçümlere göre olan raporu kabul etmiyor şimdi birde ünüversiteye baglı hastaneye yollamak istiyorlar anladımki tamamemn oyalama ,
bir de bana yazı geldi eger emekliligim gerçekleşirse iş ortaklıgımı bırakmam gerek diye, ben bunu anlamadım
ben malülen emekli olmuyorum ki yaşlılık aylıgına baglı emekli olamk istiyorum benim maaşımın bir kısmını kes şirket ortagı oldugum için ,
kafam allak bullak oldu bülent bey

"İş ortaklığını bırakmak" ifadesinin hukuki karşılığını bilmiyorum. Muhasebbeciye veya sigorta müdürlüğüne sorun bunu bence

İŞ ortaklığını bırakın derken Bağ-kur tekrar malullük işlemi yapıyor olmasın emekli olunca çalışamaz babında?

OturanBoğa;

Sevgili bülent hocam şu bölüme bir göz atarmısınız
(b) bendinde belirtilen sigortalının sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceğini beyan ettikten sonra yazılı istekte bulunmaları, şarttır.

Ben de yukarıda aynı bilgiyi verdim zaten. Bu ifadenin ne anlama geldiğini bilmediğimi de söyledim. Sigorta müdürlüğüne sorun...

Sevgili dostlar ben ltd şti hissedarı 23.5 yıllık ve bagkura hiç borcu olmayan bir özürlü vatandaşım 5510/28 göre %52 özürümle yaşlılık aylıgına baglı erken emekli olursam şirketteki hissemi devretmemmi gerek,ben malülen emekli olmuyorum özürümden dolayı yaşlılık aylıgına baglanmak istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirimçünkü sgk sordugumda bazı memurlar ortaklıgı bırakmam gerektigini bazı memurlarda ortaklıgım devam ettiği sürece emekli maaşımdan kesinti olacagını söylüyorlar

Bu sorunun yanıtını bilmiyorum. Bildiğim, 5510 sayılı yasanın 28. maddesinin ilgili kısmı şu şekilde (bilen arkadaşlar bunu yorumlarsa öğrenmiş oluruz):
Yukarıdaki fıkralarda belirtilen yaşlılık aylıklarından yararlanabilmek için, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalının çalıştığı işten ayrıldıktan, (b) bendinde belirtilen sigortalının sigortalılığa esas faaliyete son verip vermeyeceğini beyan ettikten sonra yazılı istekte bulunmaları,
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen sigortalıların ise istekleri üzerine yetkili makamdan emekliye sevk onayı alındıktan sonra ilişiklerinin kesilmesi şarttır.
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için ayrıca, yazılı talepte bulunduğu tarih itibarıyla genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin her türlü borcunun olmaması zorunludur.

Ben özürlü emeklisi olmak için başvuru yaptım ama halen raporlarımda malülen emeklilik için yazıyor ,bana kafayı sıyırtacak bu iş bilmez memurlar

Birde benim durumumdaki arkadaşlar için kendimce bir formül buldum ,emeklilik işlemlerim başlayacagında mutlaka şirket ortaklıgımdan ayrılmam gerektigini bildirir yazı gelecektir bagkurdan ,ben şirket ortaklıgımı devir yapıp bagkurun istediğini yapacagım emekli olduktan bir süre sonrada tekrar başvuru yapıp şirket ortaklıgımı geri üzerime alsam diyorum arkadaşlar nasıl benim bu formül acaba?

Raporum ankaraya gitti sanırım inşallah tekrar malülen emeklilik sınıfına sokmazlar beni

Bugün bagkura gittim benim dosya hala ankaraya gitmemiş masanın üzerinde bekliyordu

Bence siz o memurları valiliğe şikayet edin..
Hem 5510/28 göre değerlendirmiyorlar hemde evrakı işleme almıyorlar diye bak ondan sonra işlemler nasıl hızlanıyor..

Sevgili modaratörüm sanki bagkur degilde ZORKUR olmalıymış bu kurumun adı

Bu arada 5510/28'e göre sevk şu evrakla yapılmalı: SGK GENELGE / 2009/67

Bagkur_Sakatliktan_Yaslilik_Emekliligi_Sevki.png

Bugün ankarayı aradım benim evrak ortalarda yok öarşamba gün aramıştım ankara demişlerdi bugün yok konyadan gelmedi diyorlar konyayı aradım gitti diyorlar dogru dürüst dosya numarası veremiyorlar yazıklar olsun kafayı sıyırtacaklar bana

Konya "gönderdim" diyorsa, bikaç hafta sonra Ankara'yı arayın. Bu arada dosya rayına oturur...

Sevgili modaratörüm neden bu işler bu kadar yavaş ,neden bu eziyet,neden biz özürlülere eziyet etmekten zevkmi alır bu bagkurdakiler,benim dosya arada kaybetmein bunlar

Darısı başınıza ama bugün vergi dairesi ,ticaret odası canım çıktı ama en sonunda bagkura evrakları verdim bana bu ayın 25 inde maaş yüklemeye başlayacaklarını söylediler,rapor konusuna gelince tam 3 yıldır bu emeklilige ugraşıyordum 1. rapor konya numuneden 2.rapor konya ssk 3. rapor tıp fakültesi

Öncelikle forum yönetimimize ve diger üye arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim

Hayırlı olsun :)

Şirket ortaklığınıza son verdiniz mi? Ne oldu o konu?

Teşekkür ederim ,hayır şirket ortaklıgım devam ediyor bazı memurlar hemen şirketi terk etmem gerektiğini söylediler ama bir işin ehli şef arkadaş benim normal emekli oldugumu şirket ortaklıgımı bırakmama gerek olmadıgını söyledi aman çok şükür

Üst Alt