Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilmek için vergi indirimi almak şart mı?

hakanaca

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
1999 Yılında %40 raporum var vergi indirimi için baş vurdum %6 verdiler ne yapmam lazım erken emekli olamıyacakmıyım geçirdiğim ağır amelyatlar timör kafadan kulağın biri duymuyor nöroloji tedavilerim var göz yaşı problemim var ve doktorlar bunları görmezden gelerek raporu düşürdüler

normalde % 70 olması gerekirken

6 verdiler.. 6 ne oluyor ?????

tşkler..

%40 raporumu %6 olarak cevap geldi yani vergi iniriminden yararlanamadım
geçirdiğim ağır amelyatlar oldu tümör sinuzit yerinden aldılar kulağın biri duymuyor nöroloji tedavilerim var göz yaşı problemim var ve doktorlar bunları görmezden gelerek raporu düşürdüler ben hakkımı istiyorum

şimdi erken emekli olamıyacakmıyım

Vergi indirim hakkı elde etmiş olmanız şart. Defterdarlığa başvuracaksınız...
16 Temmuz 2006 tarihli ve halen yürürlükte olan yönetmelik ekinde yer alan cetvele göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı verilmesi gereken bir sakatlığınız var, ama hastane bu oranda rapor vermemişse, İl Sağlık Müdürlüğü'ne itiraz edebilirsiniz.

Yok, hastane %40 ve üzerinde rapor verdi ama Maliye bu oranı düşürdüyse, o zaman Defterdarlığa itiraz edeceksiniz. Gerekirse dava açacaksınız....

5510 sayılı yasayla vergi indirimi olmadan da emeklilik talep edilebilecekti. Ama şu anda mümkün değil, çünkü kurum yasaları uygulamamakta ve keyfi davranış içinde. Öte yandan özür oranınız ne malülen, ne de vergi indirimi için yeterli değil.

binlerce madur var Cenâb-ı ALLAH yardım etsin bu yasayı nasıl değiştire biliriz herkes bir olsun bu yasayı değiştirelim bence doktorların elinde maskara olduk benim hikayem tam bir TÜRKİYE klasiği iki ayrı hastaneden rapor aldım ikisde farklı :)) tayip erdoğan görse kafayı sıyırır son raporuda alayım öyle yayınlayacağım diğer hastane gözden %15 veriyor diğeri vermiyor nöroloji %40 veriyor diğer hastane vermiyor :) gittim sağlık il müdürlüğüne bakan memurun önüne koydum raporları efendim bunlar bilmem ne ne :) kime güveneceğiz beni TÜRK hekimlerine emanet edin birazda bahşiş verin

bahşişte versen olmuyor.aynen degin gibi degişik hastaneler sevk ettiler beni birisi % 63 raporu vermedi sen sağlamsın diye itiraz ettim. başka 1 hastaneye sevk ettiler orasıda sen sakatsın % 91 rapor verdiler.başvuru yaptım . dedilerki birisi niye % 63 vermedide digerinden % 91 rapor aldın diyorlar iyimi. valla kafayı sıyıracam.2006 yılından beri malülen emekli olamıyorum.

Rapor oranını değil çalışma işgücü kaybı oranını dikkate aldıkları için emekli etmiyorlar. %95 oranla malülen emeklilik talebine red gelenler var.

bende bilmiyorum yeniden baş vura bilirmiyiz ne kadar zaman geçmesi gerekiyor yeni yasa nasıl olmalı bu zahmetleri yaşamamak için ne yapmalı tayip erdoğana bildirmek lazım ankara uyuyormu desem bilmem özürlüler daire başkanlığı sesini yükseltmesi lazım çok geniş yelpaze bence % 40 raporu olan herkes emekli olma hakına erişsin

son heyet raporu için sıradayım adam 1993 de emekli malulen adam sırmış kafayı kimse yüzde vermemiş %40 bile gelmiyor 7-5 vermişler dağıtacam içeri girice diyor :)
dedim bekle bişi yapma emekli eden hastaneye sevk ettiler sonunda hal olunda durmun ciddiliğini anladınızmı şimdi doktorlar öyle plan yapmışlarki bu hükümete 8 milyon insan oy vermesin diye bu taktiği kulanıyor anladınızmı şimdi ben şahsen vermiyecem nedeni keyfi uygulamalar ben vermesem 10 kişi vermez aileden tayip erdoğanı sevdiğim halde geçmişten icrattlerini takip ettiğim halde bakan çıkmşı %60 olan %30 indirimle şehirler arasını kulana bilecek kardeşim sanki isanlar her zamanmı kulanıyor hem neden % farkı konuluyor % 40 olanlar insan değilmi diğer indirimlerde de getiriliyor çok ayıp özürlüyse % desine bakmıyacaksın bence

Bunu yeni duydum vergi indirimi oluncadamı yeniden heyet raporu istiyorlar engelliye engel olmaktan zevk mi alıyorlar anlamadım

Vergi indirimi oluncada evet yeni rapor istiyorlar..sorun bizden kaynaklanmıyo, sanırım devletin kurumları birbirine güvenemiyo..:)

Her hükümet gittiğiyle geride bıraktığı yığıntı ile başımıza dert oluyor
Devletimiz kendi insanını her ne olursa olsun madur etmemeli edemez kanısındayım

Sizin vergi indirmli raporonuz varsa ve hastalığınız sürekli ise yeniden rapor istemezler.Vergi indirimi için yeniden başvurabilirsiniz.

Vergi indirimini kim çıkardı bir raporla nedne hal olunmunmuyor binlerce insan mağdur

Vergi indirimi yeni birşey değil uzun zamandır uygulamada.
Vergi indiriminden faydalanan biri erken emeklilik başvurusu yaptığında (malulen emeklilik değil) tekrar rapor istenmez.Ancak raporunda kontrol şerhi olanlar kontrol tarihinde tekrar rapor almak durumundadır.

sağolsun teşekkür ederim tüm cevap veren herkese

Vergi indirimi engeli devam ediyor

Emekli etmemek için her yolu deneyen hüükümet ne zaman vaz geçecek dersiniz

burda kaç kişi mağdur benim gibi _?

hakanaca nekadar konuşursan konuş ne kadar yazarsan yaz 1 %40 ve üzeri bir rapor alacaksın 2 %40vergi indirimi alacaksın ondan sonra işlem tamam olur ankara merkez sağlık kurulu nederse de o olur sen bunun için çalışacaksın gerisi boş

İşe engelli statüsünde başlayanlar da mı vergi indirimi almak zorunda emekli olmak için?

Üst Alt