Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabilmek için vergi indirimi şartı kalktı mı?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
öncelikle slm arkadaslar 5510 sayılı kanuna göre vergi indirimi kalktı diyorlar buna göre vergi indirimi almalımıyım yoksa şart değilmi ?2008 den önce emeklilik şartları vergi indirimi almış olanlar için geçerli diyorlar bu doğrumu?v. indirimi almayanlar yeni şartlara göremi emekl olacaklar?

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup 4a (ssk) statüsünde emekli olacak kişiler emeklilik için sakatlık indirim hakkı elde etmek zorunda.

Şu kişilerin emekliliği için ise sakatlık indiriminin hiç bir ilgisi yok:

1- 1 ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlar
2- 4b (bağkur) ve 4c (kamuda memur) statüsünde emekli olacaklar
3- malulen emekli olacaklar

tarım ssk lılar

sayın oturan boğa peki tarım ssk lılar vergi indirimini alamak zorundamı?şayet bildiğimiz üzre tarm ssk lılar isteğe bağlı lar fakat 4 a ssk lılar sizce v. indirimi almalılarmı ?

Valla, 4a'lı iseler, vergi indirimi almalarına gerek yok diye düşünüyorum.

sayın oturan boğa 4 alı ssk lılar fakat 2008 öncesi sigortalılık durumları var ise isteğe bağlı oldukları için v. indirimi al mazlar ise hangi şartlara göre emekli olurlar ?işe giriş 2004 yüzde 40 raporla tşkr ederim.

4a (ssk)
2008_oncesi.PNG

4b (bağkur)
bagkur.PNG

emeklilik

sayın oturan boğa işe giriş tarım ssk kapsamında 2004 yılı itibariyle yüzde 40 raporla yeni yasa kapsamındamı emekli olur yoksa 2008 öncesi yasa kapsamındamı ?çok teşekkür ederim.(şayet tarım ssk lılık isteğe bağlı ve 4 a ssk lı)?

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleşir

Aaa emeklilik yılı özür oranına göre mi değişiyor?
Henüz işe giremediğimden önce bi onu ayarlayabiliyim de sonra emeklilik derdine düşerim diye hiç takip etmemiştim.Engelli olmadan önce çalıştığım skk prim günlerim var neyse olsun 20yıl da çalışırım ben:)

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

slm arkadaslar 2008 öncesi ssk lı olup yeni engelli olmuş tescili için (vergi indirimi) için başvuranlar özürlülük ölçütleri düştüğü iiçin 3.derece yüzde 40 yüzde 50 yüzde ikinci derece 50 yüzde 60 gibi ve 1. derece üstü gibi mi değerlendirilecek yoksa eski kanuna göremi değerlendirilecek? yeni kanun geldiği için eski kenun ne derece geçerlidir ?saygılar teşekkürler.

1 ekim 2008 öncesi sigortalı olan ve emekliliği 4a (ssk) statüsünde gerkeçeleşecek kişiler eski uygulamaya tabidirler.

Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (%80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,
Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (%60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,
Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (%40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

2008 öncesi sigortaliyim İstanbul sgk ya eylül ayında gittim calisiyormusun dedi ewet dedim vergi indirimi istedi

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki gunleri dolan ama vergi indirimi almayan ve calismiyanlar nasil vergi indirimi alicak benim 1999 sigorta girisim var ve 4500 gunun var 2017 martta 18 yil sigorta gunum doluyor ben nerden alicam vergi indirimini calismiyorum

Birkaç aylığına geçici olarak sigortalı bir işe girip vergi indirimi için başvurmanız gerekli.

Boyle sacmalikmi olur 2008 den sonrasi icin vergi indirimi yok 2008 den oncekiler icin var boyle adaletsizlik olurmu?

Tam tersine 2008 öncesi sigortalı olanlar için vergi indirimi yokmuş.Ben öyle okudum.

Bende 2000 sigorta girişliyim. Ve 1.derecede 2016 tarihli %86 raporum var. Emekliliğe başvuracağım ama vergi indirimine başvurmadım hiç. 2008 öncesi girişliler için mi vergi indirim belgesine ihtiyaç olup olmadığı konusunu netleştirmeden de başvurmak istemiyorum. Konunun uzmanı arkadaşlar netleştirse konuyu süper olacak.

ozgurse

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek olanların emekliliğe başvurabilmelerinin ön şartı bu kişilerin defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmiş olmalarıdır.

Üst Alt