Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olacağım. Bakım maaşı almaya devam edebilir miyim?

bykadir

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Allah'ın izniyle bu ay içinde malülen emekli olacağım.Benim sorum evde 2 kişiyiz (eşim ve ben) hiç bir gelirimiz yok,ev kira,yalnızca 2.el arabamız var üzerimizde başka bir şey yok.Şuan aldığımız bakım maaşını emekli olunca almaya devam etmem için ne kadar emekli maaşı almam gerek.İnternetten hesaplattığımda aşağı-yukarı 850tl çıkıyor.(SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı bu siteden hesaplattım.)Bu kadar maaş bağlanırsa almaya devam edebilirim.Son sınır ne kadar olur.2022 de büyük ihtimal kesilir.

1080,94 TL'yi geçmezse geliriniz almaya devam edersiniz evde bakımı.
İki maaş için de kurumlara bildirim yapmak zorundasınız, evde bakım yukarıdaki miktarı geçmezse almaya devam edersiniz.
2022 kesilir kesin olarak.

KKELEBEKK;
Kısmet hanım;
O kadarı geçecek maaş bağlayacaklarını zannetmiyorum.Bağlasalarda bakım maaşı almayabilir bu kadar maaş yeter.Maaş bağlandığında bildirim yapacam zati.Bildirim yaptıktan sonra acaba tekrarda bütün evrakları tamamlamamı isterler mi?Yoksa gelir uygunsa aynen devam edermi maaş?Bir de bildirim ne yapmam lazım yani hangi evraklar gerekiyor.Yalnızca dilekçeyle müraacat yeterlimi?
Teşekkürler.

Daha emeklilik maaşı falan bağlanmadı öbür ayı falan bulabilir. Benim sorum bu aralıktaki 2022maaşını alabilirmiyim.
Sonrası iptal olacak zaten.

emekli olacakmışsınız? emekliliğe esas aylık başlangıç tarihiniz buyuk ihtimalle aralık ayı olmayacak ve daha önce olacaktır.
dolayısıyla bu durumu vakıfla konuşun ona göre hareket edin.
aylık başlangıç tarihiniz aralık'tan önce ise biliyorsunuz emekli aylığı ona göre ödenir ve bunun da 2022 aylığıyla çatışmaması gerekir.
vakıfla gidip görüşün ona göre hareket edin.

Abla emeklilik tarihim kesin belli olmadı daha. Olduğunda Vakıfla kesin görüşüp ona göre hareket ederim.
Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Evde iki kişi olduğu için alırsınız diye düşünüyorum.

halil6335;
Bende öyle düşünüyorum. Zaten verecekleri maaş 800-850tl falan olur.1000tlyi bulacağını bile zannetmiyorum. Bu sebepten devam eder diye düşünüyorum. Zaten 1080-1100 tl emekli maaşı alırsam bakım maaşı vermeselerde olur. Bana yeterli.

Emekliliğiniz hayırlı uğurlu olsun.
verecekleri maaş, evde bakım maaşı kriterlerini geçmez.
dolayisiyla evde bakım alırsın inşallah.

Üst Alt