Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olacağım zaman maaşımın yüksek olması için ne yapmalıyım?

emovic

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Bu sene emekli olacaktım ama yeni bir değişiklik olduğu için seneye emekli olacağım. 1997 den beri sigortalıyım, 4807 prim günü ve yüzde 50 engelliyim. Yaşlılık emekli aylığı alacağım. Asıl sorum olarak, emekli olma zamanı geldiğinde, emekli olmadan uzun bir süre çalışırsam emekli maaşı artar mı? En azından istediğim zaman emekli olmak daha mı iyidir yoksa emekli olma zamanı gelince hemen başvurmak daha mı mantıklı?

SGK sitesine göre emekli olursam emekli maaşı 780 lira civarında. Onu 1000 lira yapmak istiyorum. Bu nedenle tam karar veremedim. Tam olarak artıları eksileri nedir belirtirseniz sevinirim.

Merhaba size ben başka bir şey sormak istiyorum, siz engelli indirim belgesi alabildiniz mi?
Çünkü 1997 sgk girişi ile seneye normal şartlarda emekli olamazsınız diye biliyorum. Ancak engelli indirim belgesi olması gerekiyor. Bende engelli indirim belgesi almak için uğraşıyorum o yüzden soruyorum

emovic kardeş prımlerınız asgarıdenmı yattıyor bende sızın durumdayım beklemedıyım karar veremedim emeklı olsammı ıyı olmasammı bırazdaha çalışırsam emek
lı maasım artarmı bılmıyorum bu soruya yanıt bulam
dım

Murat bey peki sizin engelli indirim belgeni var mı? Bende bu belgeyi almak için şansım nedir onu merak ediyorum. Alamamak gibi bir şansım varmı

ismahan kardeş ben 27 aralıkta yolladım 10 gun oldu izmite geldı allahıma sukur gıttıgı gıbı geldı ...benım hastalığım işitmeydi bilmiyorumkı ankarada sistem nasıl işlıyor sız hastaneden aldınızmı hastalığınız neydi

Kalp hastasıyım ve geçici beyin felci geçirdim. Özürüm % 45 sizin özür dereceniz kaçtı?

46 ismahan krdeş ama benım çqlıstıgım yerde arkadaşım kalp hastasıydı 40 almıştı hastaneden yolladı 40 ile gerı geldı kalp hastası olanlara dokunmuyorlar dıye bılıyorım inşallah allah nasıp eder sıze yollayın siz

bu arada bir konuda yazmayı unutmuştum. Vergi indirimi alıyorum. Bu nedenle özürlü yaşlılık emekliğinde sıkıntı yok.

asgari ücretten maaş almıyorum ama toplam prim kadar ödenen ücretler üzerinden hesaplanıyor.

Aslında sorduğum soruyu SGK yetkilisinden bir cevap alamadım. Şaçma suratlarla bakıp yardımcı olmuyorlar. Erken emekli olucam diye yardımcı olmuyorlar maalesef.

Sizin için hayırlı olsun o zaman.. Kalp hastalarını özür olarak görmüyorlar tabi bende zaten şans yok ölene kadar çalışmaya devam yollasam da kesin geri döner ama şansımı deneyeceğim teşekkürler

Zamanında emekli olmazsam kesinti olacağı söyleniyor. Doğru mudur?

Evet, eğer 2000 TL'den çoksa resmi maaşınız, fark etmez. Ama daha düşükse, o zaman emeklilik zamanı gelmesine rağmen çalışmaya devam etmek olası emekli maaşının düşmesine neden oluyor. Yani, en doğru olan şey, emeklilik zamanı geldiğinde emekli olmak! Sonra çalışmak isterseniz, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya -ve aynı zamanda emekli maaşınızı almaya- devam edebilirsiniz.

Üst Alt