[FONT=Arial]10 yıldan az çalışmış ve emeklilikten feragat ederek bir daha çalışmayı düşünmeyenlere SGK'nın ödeme yapmakla hükümlü, kanunda ar. Ama 10 yıl aşılmışsa çalışma süresi, oturup bir bardak su için!.. 10 yıllık pirim tutarı, faiziyle birlikte, belli ki SGK'ya bayağı bir külfet bindireceğinden, ilgili yasaya böyle saçma-hakkaniyete aykırı bir şart getirilmiş.
Bu hususta ben de mağdur edildim. Yazılı olarak SGK'dan geri ödeme talep ettim, fakat sökonusu yasa maddesini gerekçe gösterip talebimi reddetmişlerdi. Alenen, yıllarca ödediğim primlerin üstüne yattılar diyebiliriz. Meğerse bu gasp niteliğindeki gayri hukuki, gayri ahlaki kanun 2012 yılında bir torba yasayla gece yarısı, halk uyurken çıkarılmış. Zaten halkın hayrına olmayan bir çok kanun böyle gece yarıları çıkarılıyor. Tıpkı terör örgütünün geceyarısı baskınları gibi bir şeyleri andırıyor.
TBMM'e bu yasanın ilgili gaspçı maddesinin değiştilmesi için dilekçe verdim. Fos çıktı herzamanki gibi. Yasanın değişmesi gerek dediler ilgili komisyon. Yav, zaten kanun değişikliği yapılması için meclis genel kuruluna getirmeni için yazmıştım dilekçeyi!
Tek çıkış Anayasa Mahkemesine başvurup bu kanunun hukuk dışı olduğu hükmünü çıkartmak. O da olmazsa AHİM... Tabi bu zorlu adli süreç için eşek yüküyle avukatlık-mahkeme masrafını göze almak gerekiyor.[/FONT]