Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olamayacağım için yatırılan pirim ödemelerini geri alabilir miyim?

Murat053

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar ben konu dışında bir şey sorucam ben 20 yıl önce sigortalı olarak çalıştım toplam 1404 günlük primim var bugün SGK ya gittim sürekli engelli raporumu ve askerlikten verilen askerliğe elverişsizdir raporumuda dilekçe ile verdim prim iadesi başvurusunda bulundum emekli olacak durumum olmadığını çalışamadığımi dilekçede bildirdim acaba geri iade yapilirmi 1404 gün olan primim bu konuda bilgisi olan her hangi bir arkadaşım varsa cevap yazabilirse çok memnun olurum herkese iyi akşamlar dilerim

Annemin alacaktık ama o kadar düşük iki almaya değmedi. Çünkü SGK primini bugünün koşullarına göre vermiyorlar. Yattığı zamana göre ne kadar sa

Bulunduğun en yakın SGK ilçe şubesine gidip miktarini öğrenebilirsiniz.

[FONT=Arial]10 yıldan az çalışmış ve emeklilikten feragat ederek bir daha çalışmayı düşünmeyenlere SGK'nın ödeme yapmakla hükümlü, kanunda ar. Ama 10 yıl aşılmışsa çalışma süresi, oturup bir bardak su için!.. 10 yıllık pirim tutarı, faiziyle birlikte, belli ki SGK'ya bayağı bir külfet bindireceğinden, ilgili yasaya böyle saçma-hakkaniyete aykırı bir şart getirilmiş.
Bu hususta ben de mağdur edildim. Yazılı olarak SGK'dan geri ödeme talep ettim, fakat sökonusu yasa maddesini gerekçe gösterip talebimi reddetmişlerdi. Alenen, yıllarca ödediğim primlerin üstüne yattılar diyebiliriz. Meğerse bu gasp niteliğindeki gayri hukuki, gayri ahlaki kanun 2012 yılında bir torba yasayla gece yarısı, halk uyurken çıkarılmış. Zaten halkın hayrına olmayan bir çok kanun böyle gece yarıları çıkarılıyor. Tıpkı terör örgütünün geceyarısı baskınları gibi bir şeyleri andırıyor.
TBMM'e bu yasanın ilgili gaspçı maddesinin değiştilmesi için dilekçe verdim. Fos çıktı herzamanki gibi. Yasanın değişmesi gerek dediler ilgili komisyon. Yav, zaten kanun değişikliği yapılması için meclis genel kuruluna getirmeni için yazmıştım dilekçeyi!
Tek çıkış Anayasa Mahkemesine başvurup bu kanunun hukuk dışı olduğu hükmünü çıkartmak. O da olmazsa AHİM... Tabi bu zorlu adli süreç için eşek yüküyle avukatlık-mahkeme masrafını göze almak gerekiyor.[/FONT]

Üst Alt