Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olamıyorum. Babamın SSK'sından yararlanabilir miyim?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
ben 21 04 1984 dogumluyum. askerligimi yaptım ve 16 11 2005 ten bu yana bagkurluyum. hala primlerimi oduyorum. 13 09 2007 trafik kazası gecirdim ama artık odeyecek durumum yok. malülen emekli olabilmek icin en az 10 yıllık bir bagkur kaydımın olması gerekiyormus. babam ssk dan emekli. acaba babamın sigortasından faydalanabilir miyim?
bu konuda bilgisi olan arkadaslar varmı.

cıkısımı bu ay itibarı ile vermeyi dusunuyorum ama sonucta kullandıgım ilaclar var ve bir sosyal guvencem olmadan almam mumkun degil

Siz 18 yaşından büyüksünüz.18 yaşından büyük olduğunuz için babanızın SSK hakkından yararlanamazsınız.Bağ-Kur affa gitti.Buda avantaj.Hastalığınızın tedavisi ve ilerde emekli olabilmeniz içim en mantıklı yol Bağ-Kura devam etmeniz.

Evet, ne yapın edin Bağ-Kur'unuza devam edin. 10 yıl ve 1800 gün primle malulen emeklilik hakkına sahipseniz, bu fırsatı kaçırmayın (işgücü kaybı oranınız kaç?).

şuan bagkurda 1200 gunum var ve askerligimi de yatırırsam 1660 gunum olur ama 10 yıllık gecmişim yok bunun baska bir yolu yok mu acaba

Eğer sakatlığınız başkasının bakımına muhtaçlık düzeyindeyse (omurilik felçi iseniz mesela), o zaman 10 yıl şartı aranmaz. 1800 gün primi tamamlayıp malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

arkadaslar ben gecen yıl mayıs ayında h sınıfı ehliyet icin bas vurdum heyetten bana gelen cevapta kazadan 18 ayın gecmiş olması gerektigi soylendi acaba aynı gerekce bakıma muhtac olup olmadıgım icin de gosterilirmi
cunku daha kaza gecireli 17 ay oldu

sevgili oturanboğa dediginiz gibi ben omurilik felciyim 1800 gunu tamamladıgımda bakıma muhtaclık raporumla hemen bas vuracam

1800 gün dolduğu gün işyerinden çıkışını al, bağlı olduğun sigorta müdürlüğüne git (bir yakının da gidebilir) ve malulen emeklilik başvurusunda bulun.
Önce emeklilik için prim günlerin kontrol edilir, tutuyorsa hastaneye sevk edilirsin. Hastaneye gidip sağlık kuruluna girersin (özellikle nöroloji ya da üroloji kontrolünde MR ya da ürodinami sonuçlarını da eklesinler dosyana. Böylece Ankara'dan geri dönmez). Hastane raporu sigorta müdürlüğüne, orası da Ankara SGK'na gönderir. Orası onaylar ve 2 ay içinde malulen emekliliğin tescil edilir.

Malulen emekli olunca, bakıma muhtaçlık da olduğu için, 550-600 tl aylık bağlanır. Emekli olduğunda sen ve bakmakla yükümlü olduğun kişiler sağlık güvencesine kavuşmuş olacaksın. Ve tabii vefatından sonra emekli maaşın ailene kalacak.

Üst Alt