Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan annem bakıcım olabilir mi? Onun aylığı gelir hesabına dahil ediliyor mu?

MaviKedi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben aranıza yeni katıldım,

% 90 OF'luyum. evde eşim ben ve kardaşim yaşıyoruz. eşim işsiz, kardeşim okuyor, ben part-time çalışıyorum. aylık toplam gelir 420 TL,
aynı binada oturan annem bakıcım olabilir mi
kendisi bağkurdan emekl.i onun emekli maaşı gelir hesabına dahil ediliyor mu

yardımcı olursanız sevinirim

Evet tüm gelirler dahil ediliyor mavikedi..emekli maaşıda dahil tüm gelirlerin toplamı baz alınıyor..

Teşekkür ederim ama haneye giren para hesaplanmıyormu,Annemle aynı evde oturmuyoruz,bakıcım olduğu için onun emekli maaşıdamı hesaplanıyor

Şİmdi şöyle bir şey,bakım aylığı ailenin genel aylık geliri ile hesaplanan ve buna göre verilen bir paradır.O yüzden annenizin ayrı evde yaşıyor olması gidişatı değiştirmez diye düşünüyorum.Yanlış olmasın ama en son kişi başına düşen aylık gelir 340 dı sanırım..bunu geçmeyecek..siteden bi bakın yinede kişi başına düşen gelir ne kadar olacak..

sevgiler

Şimdi kafam karıştı:( kişi başı gelir sınırı 348 TL ancak anlamadığım ben evlenmişim evim ayrı, dediğiniz gibi genel gelir hesaplanıyorsa, Annemin emekli maaşı, babamın maaşı, çalışan kız kardeşimin maaşı hepsi hesaplanır, bu durumda kime bağlanabilirki bu bakım maaşı:(

pardon klavyede yanlış basmışım düzelttim şimdi rakamı...
ben anlatamadım size sanırım en iyisi bilgili birisi yazsın yada siz sçhek i arayıp sorunuz..
evde bakım aylığı ailenin toplam gelirine göre hesaplanıyor dışardan gelen bakıcı için şartlar nedir bilemiyorum..

Bakıcım benimle aynı evde oturmak zorundamı?

Selam arkadaşlar,
Teyzem benim bakıcım olacak aynı adreste değil ama aynı mahallede aynı sokakta oturuyoruz, bu sabah evrakları Sosyal Hizmetlere teslim ettik bakıcı aynı adreste oturuyor olması gerekir dediler böyle birşey varmı, birde Okmeydanında oturuyorum ne kadar zaman zarfında heyet eve gelir bilgisi olan varsa memnun olurum Teşekkürler:)

Bakım yönetmeliği madde 11:
(5) Bakıma muhtaç özürlüye akrabanın bakım hizmeti vermesi hâlinde, bakıma muhtaç özürlü ile akrabanın aynı adreste ikamet etmesi esastır.
Ancak, bakıma muhtaç özürlüye bakacak başka kişinin bulunamaması ve bakıma muhtaç özürlünün veya yasal temsilcisinin özel veya resmi merkezlerde bakım hizmeti almayı istememesi hâlinde; bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin de bakım hizmetinin verilmesinde sorun veya yetersizlik olmayacağına kanaat getirmesi şartıyla, bakım hizmeti her gün rahatlıkla gelinip gidilebilecek yakınlıktaki farklı adresteki akraba tarafından da verilebilir. Bu durumda, bakıma muhtaç özürlünün yirmidört saat içindeki tüm bakım ihtiyacının giderilmesi ve fiilen en az sekiz saat bakıma muhtaç özürlü ile birlikte olunması ve bakım raporunda sekiz saatten az olmamak üzere kaç saat birlikte olunacağının belirtilmesi gereklidir.
Bu şart söz konusu ise, karara itiraz edebilirsiniz.

Üst Alt