Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan bir kişi aynı işyerinde çalışmaya devam edebilir mi?

kanuni

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,engelli olarak çalıştığı işyerinden emekli olan kişi tekrar aynı işyerinde engelli işçi olarak çalışmaya devam edebilir mi cevaplarsanız sevinirim

kanuni,
malulen değilde, erken emekli olmuşsanız, SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz.

kısmet hanım merhabalar.benim arkadaşım erken emekli oldu.aynı işyerinde sgdp ödeyerek calışıyor.arkadaşımın ikinci defa emekli olma şansı varmıdır....

yıl devamlı çalışırsa sadece tazminat alma hakkı var bunun dışında ikinci bir defa emekli olma şansı yok

Merhabalar,
Sanırım benim durumum da aynı. Yüzde 47 oran, 17 yıl ve 3920 günle mayıs 2013 te emekli oldum. Yaşım 36. Bir iş yerinde çalışırsam emekli maaşımdan ne kadar bir kesinti olacak?
Teşekkürler...

herkul_03;
sizden işçi payı olarak %7,5 kesilir.

Peki kısmet abla emekli olduktan sonra emekli maasındanmı kesiliyor yoksa çalıştığı yerdeki maaşından mı kesiliyor??

Kelebek dikkat!
Herkül,''emekli maaşımdan ne kadar kesinti olacak'' diye sormuş.
Belirttiğiniz % 7,5 emekli maaşından değil çalıştığı işyerinden alınan ücretten kesilir ve bu extra bir kesinti değildir.
Normal bir çalışandan % 14 sigorta primi kesilirken emekliden % 7,5 SGDP kesilir yani normal çalışandan avantajlıdır bile.

işyerinin insafına kalmış ben emekliyim sgdp miyle çalışıyorum aynı yerde emekliliğimden kesilmiyor işyerimde kesmiyor

Ufukalp;

SGDP odeyerek calisanlardan kisa vadeli kollara odenen prim % 32 artirilarak odenir , burda isci hissesi 7,5 dur.. Genelde bu alinan maasin 7,5 u kesilir gibi algilanir. Hayir kisavadeli kollarak kesilen primin 7,5 u isci payi oldugundan emekli maasindan kesiliyor gibi algilanir.

Emekli olarak calisandan (ucretli calisandan) herhangi 1 SGDP primi kesintisi olmaz. Isverenden verdigi ucretin 1/3 oraninda ucret kesilir hepsi bu. Malesef isveren de emekli calistirmak istemiyor cunki maliyeti artiyor.

Engelli statusunda calistirilan iscilere sigorta tesvik primi var (uzun vadeli kollara odenen primin asgari ucret karsiligindan % 50 sini hazine karsilar). malesef emekli engelliye tesvik primi yok.. Engelli emekli calistirmak zorunda oldugu engelli kontenjanina dahil ediliyor ama sigorta tesvik primi yok.

Yani hali hazırdaki emekli maaşımdan herhangi bir kesinti olmuyor mu Ufuk? Anlamadım :(

KAMU 'da çalışanlar için nasıl oluyor ? Yani ben kamudayım, emekli sürem dolunca otomatikmen beni emekli yapıyorlar mı? yoksa ben mi istersem emekli oluyorum. Yani istersem devam edebilir miyim?

Emeklilik kişinin kendi isteği ile olabilecek bir şey. Kimse kimseyi zorla emekli edemez.

Üst Alt