Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
emekli olan birinin bakım aylığı kesilir mi? devam mı eder?
8 ay sonra emekli olacağım.evde 3 kişiyiz.şu anda bakım maaşı alıyorum.8 ay sonra aksine 2 kişi olacağız.bu konuda
kalem abladan cevap rica ediyorum
Gelir kriterlerini aşmadığınız sürece kesilmez bende şuanda emeklilik başvurusunda bulunacağım için kuruma şahsen gidip sordum yanlız emekli aylığı bağlandıktan sonra 15 gün içerisinde kuruma bildirmek zorundasınız.
ackurt19 evde bakım ayıgı gelir hesabına alınan evde bakım aylıkları asla dahil edilmez ablası. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmezse evde bakım aylıgın devam eder ablam. aksi durumda kesilir.
emekli olunca en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildir.
ayrıca haneden bir kişi eksilince bunu da en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildir.
aksi durumda hakkında hukuki işlem yapılır. bu bildirimleri yapmayı unutma.
emekli aylıgından başka geliriniz ya da mal mülkünüz var mı? emekli aylıgın sınırı geçecek kadar fazla olur mu sence?
Ablacığım 8 ay sonra emekli olacağım. Emekli maaşımdan başka hiç bir malım mülküm yok. Şu anda bakıcı maaşı alıyorum. Ayrıca ev kira. Emekli maaşı da en fazla 1000 - 1200 arası olur.
o zaman sınırı geçmezsin ablası. emekli olunca buradan yaz bana. o zaman yönlendiririm ben seni tekrardan. şimdiden kaygılanma. aylıgının kesileceğini sanmıyorum.