Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan birisi yeniden çalışabilir mi?

devil67

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
İşyerinden arkadaşın böbreğini alacaklar diğer böbrekte kist var en az yüzde 40 rapor alacak. Erken emekli olabilirmi olursa çalışmaya devam edebilir mi ?

Özel sektörde çalıştığına dair defterdarlıktan kağıt alıp İş yerinden doldurtup vergi indirim için müracaat etmesi gerek böylelikle emekli olabilmesi için vergi indirimi şart.

Eyüp en az %40 yeterli değil demişsin oran içinmi yoksa vergi indirimi olmadan sadece raporunmu geçerli olmadığını demek istedin? Şartlar uyuyorsa emekli olabilir hangi şartlar bunlar bende merak ettim.

Dost_26
Eyüp arkadaşımızın demek istediği %40 oran yeterli değil demek değil, o anlamda söylenmemiş.
Yani tamam %40 oranınızda raporunuz var ama tek başına bu yeterli değil bir de bu raporla vergi indirimi alınması gerekiyor demek istemiş.
Şartlara gelirsek; herkesin erken emeklilik şartları farklıdır, doğum tarihi, ilk sigorta başlangıç tarihi ve vergi indirimi derecesine göre gerekli hizmet süresi ve prim gün sayısı şartları değişiklik gösterir.

Anlıyorum Ufukalp ben farklı algılamışım şimdi anladım malûm bugünlerde duyduğumuz umutsuz ve olumsuz emeklilik sorunları kafamı bulandırdı ister istemez kafamıza takıyoruz ne yazık ki paylaşılan konular psikolojimizi biraz etkiliyor tabiki tek gayemiz emeklilik başka bir beklentimiz yok bu yüzden takıntı yapıyorum bazı konularda kusura bakmayın.

Dost_26
Gereksiz şekilde her konuyu kafaya takıp boş yere kendinizi strese sokmayın.
Sürekli vergi indiriminiz var ve hiç bir sorun olmadan emekli olacaksınız inşaallah.

İnşaAllah ufuk abi Allah kerim hayır duanızı eksik etmeyin tek gayemiz emekli olup kimsenin ağız kokusunu çekmemek kimseye eyvallah etmemek maaşım 1000 lirada olsa bunada şükür derim yeterki kabuğuma çekileyim.

%62 doğuştan engelliyim. herhangi biryerde çalışmadan 16 bağkur ödedim ve erken emeklilik(vergi indirimi) şeklinde emekli oldum. Soru: özel sektörde iş bulsam çalışsam çalışabilir miyim, kesintiler olur mu?
engelli KPSS kura yöntemiyle kamuda işe girebilir miyim? parasal şartlar nasıl olur? (maaş kesilir mi? veya kesintiler olur mu?)
ilokul mezunuyum5.sınıftan mezun

Herkese merhaba.4 mayısta vergi indirimi için başvurum bugün itibariyle %44 olarak onaylandigini ve dereceye girip vergi indirimimin işyerine gönderildiğini öğrenmiş bulunmaktayım.suan itibariyla emeklilik hakkıda elde etmiş oldum.emekliliğe başvurmadan oncemi işyerinden çıkışım yapılmalı yoksa emeklilik için basvurumu yaptıktan sonramı.emekli olduktan sonra aynı işyerinde engelli statüsünde calismaya devam edebilirmiyim.devam edersem isyerimde yine engelli olarakmi gorunecegim.bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirlermi.şimdiden teşekkürler.

Merhaba, emeklilik için başvurunuzu yaptığınız anda işten çıkışınızın yapılmış olması gerekiyor. başvuru sırasında zaten işten ayrılış bildirgenizi istiyorlar (iş yeriniz verecek.) Aynı iş yerinde devam edecekseniz ertesi gün iş yerine tekrar girişiniz yapılır. tekrar girişte iş yeriniz "Emekli çalışan" olarak belirtecek ve SGDP şeklinde ödeyecek artık sigorta priminizi, yine engelli kadrosunda olursunuz

bixi atar
Emekli olarak özel sektörde çalışabilirsiniz, emekli aylığınızdan da hiç bir kesinti olmaz.
Ancak kamuda emekli aylığı almaya devam ederek çalışamazsınız.
serdargoodman58
Sorularınızın cevabını mesutgu arkadaşımız çok güzel açıklamış, aynen o şekilde.

Ufukalp Abi selamlar kamu kurumunda engelli kadrosunda memur olarak çalışarak emeklilik zorunluluğu varmı sgkda süresiz çalışabiliniyor emekli sandığında bu mevcutmu birde engelli kadrosunda çalışıp emeklilik günü geldiğinde emekli olmayıp daha fazla süre çalışarak normal emekli olunabilirmi sgkda isteğe bağlı olarak istediğin zamanu emekli olunuyor diğer kurumdada bu durum mevcutmu.

vergi indirimli emekli olursanız çalışabilirsiniz malulen olursanız çalışamassınız çalışırssanız emekliliğinizi iptal etmek zorundasınız yoksa cezası vardır

Üst Alt