Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan çalışanın haberi olmadan çıkışının verilmesi ve SGK'dan para alamamak

ferdibilmis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba bende vergi indirimi ve 57% raporla emekli oldum. calistigim isyeri 4-5 ay sgdp odemesi yapmis fakat haberim olmadan sonra cikisimi yapmis .bunuda tesadifen felc gecirdikten sonra hastaneden taburcu olurken ogrendim.doktorlar 3 ay calisamayacagimi ancak sigortali olmadigim icin rapor yazamayacaklarini soydiler.haliyle rahatsizligimdan oturu calisamiyorum bunu calistigim isyeeine bildirdim maasimi ve bir kisim alacaklarimi odemiyorlar.sgk ya sikayette bulunsam benim icin bir cezai yaptirim olurmu maasim kesilir mi

Merhaba bende vergi indirimi ve 57% raporla emekli oldum. calistigim isyeri 4-5 ay sgdp odemesi yapmis fakat haberim olmadan sonra cikisimi yapmis .bunuda tesadifen felc gecirdikten sonra hastaneden taburcu olurken ogrendim.doktorlar 3 ay calisamayacagimi ancak sigortali olmadigim icin rapor yazamayacaklarini soydiler.haliyle rahatsizligimdan oturu calisamiyorum bunu calistigim isyeeine bildirdim maasimi ve bir kisim alacaklarimi odemiyorlar.sgk ya sikayette bulunsam benim icin bir cezai yaptirim olurmu maasim kesilir mi

Öncelikle Geçmiş olsun..

İşvereninizin dediğiniz gibi sizi 4-5 Ay SGDP ödeyerek sizi emekli çalışan gibi göstermesinin ardından haberiniz olmadan işten çıkarmış göstermesi. Usulsüz ve Kaçak işçi çalıştırma hükmündedir.

İş Kazası ve Meslek hastalığı hariç Emekli çalışanlara SGK İş Göremezlik Ödeneği yapmıyor. dolayısıyla İşvereniniz sizin SGDP li göstermeye devam etmiş olsaydı bile aldığınız Rapor Ücret alma hususunda bir işe yaramayacaktı.

İşveren sizin işten nasıl çıktığınızı yazılı ve imzalı belgelerle ispatlamak zorunda...

İşvereni şikayetten çekinmeyin.. sizi kaçak çalıştırdığını ispatlamak için şahitler bulun. şirket içi yazışma mailleriniz, şirket evrakları üzerinde imzanız, maaşınız ve diğer ücretleriniz banka üzerinden yatırıldıysa ödeme dekontları, vb.

Netbey'e katılıyorum.
Sizin herhangi bir suçunuz ve ihmaliniz yoktur. Siz SGDP kapsamında yasal şartlarda başladınız ve hala öyle devam ettiğinizi sanıyorsunuz.
Şikayet durumunda size herhangi bir yaptırım uygulanmaz.

Ufukalp

Tésekkurler amacim rapor parasi almak degil zaten .calisamayacagimin belgesi olarak doktorun verecegi raporu kendilerine sunup isten ayrilmakti.her halukarda calisamiyorum gidemiyorum ise fakat maas izin vs alacaklarimida odemiyorlar.bu yuzden de sgk ya sikayette bulunacagim

ferdibilmis Felç durumu iş yerinde gerçekleşti ise iş kazası dahilinde değerlendirilebilir. Söz konusu kurumun ceza alması yanında maddi manevi tazminat hakkınızda doğabilir. Bu süre zarfında emsal ücret + madden manen tazminata mahkum edilebilirler. Bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Geçmiş olsun acil şifalar.

Üst Alt