Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan engelli annem bakmakla yükümlü olduğum kişi kapsamında mıdır?

levanov

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Ben EGM polis memuru olarak görev yapmaktayım. Annem %91 ağır engelli raporu var. Ayrıca bağkurdan emeklidir. Kız kardeşimle kaldığı süre içerisinde devlet kardeşime bakım parası verdi. Kardeşim evlenince annem benimle yaşamaya başladı.

Sorum şu: İlgili kararname gereği memurlar kanunen bakmakla yükümlü olduğu var ise ek görevlerden ve gece vardiyasından muaf tutulması gerekiyor. Ben bu sınıfa giriyor muyum çünkü annemin bağkur maaşından dolayı kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimse değil.

annenizin sağlık raporu olduğu için siz ona bakmakla yükümlü konuma geliyorsunuz zannımca dolayısıyla bu kıstas siz kapsar diye düşünüyorum yinede yönetmeliği inceleyin fakat düşündüğüm gibidir durum siz yararlanabilirsiniz

hangi yönetmelik? inceldiklerim arasında buna açıklık getirmiyor

@levanov Maaş almasının bir önemi olmadığını düşünüyorum sonuçta o kazanılmış hak. Hem anneniz hem de ağır engelli yani bakıma muhtaç sonuçta %91oranı varmış. Birlikte yaşadığınızı belirtin ve müdürlüğe dilekçe verin. mesai ve ek işlerden muaf olmak için. Bir de anneniz adına ötv indirimi ile araba alabilirsiniz. o da size tanınmış bir hak :)

şöyle de birşey var ki maaş buna engel olacak olsaydı devlet yaşlılar için evde bakım parası ödemezdi. o yüzden bu konuda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum

Aynen öyle yaptım. Kurumum personel işlerine sordum. Bakmakla mükellef değilsin o neden bu haktan yararlanamazsın dediler. Ama onlar da tam emin değillerdi gibi geldi bana. Daha sağlam kaynak nerden bulabilirim? Ayrıca araba işini yapıyorum teşekkürler :)

levanov şimdi ben de baktım bu duruma. açık bir şekilde yazmıyor. bu durumu kanundan yararlanma yoluyla değil de kurum içinde çözebilirsiniz. durumu anlatın müdürünüze insaflı biriyle anlayış gösterir umarım. olumsuz cevap verirlerse aile ve sosyal politikalar bakanlığına yazı yazın. onlardan çözün isteyin. onlar bu durumu halleder ama biraz uzun sürebilir.

Üst Alt