Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olarak çalışırsam emekli maaşımda kesinti olur mu?

Hamz06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 3'ay evvel vergi üzerinden engelli emeklisi oldum.maaş yetmediği için aynı işyerinde çalışmaktayım.ama (sgdp) yani Sosyal güvenlik destek primi yapmasını işverenime dün yapması için rica ettim.eger sgdp'li olarak çalışırsam bu benim çalıştığım işyerindeki maaşımdan yada engelli emekli maaşımdan kesinti olurmu?bir sorum daha var lütfen mazur görün. hastanelerden ve muayene ve ilaç gibi kesintiler fazla olmuyorduya.sgdp'li olursam kesinti fazla olurmu?lütfen bilen birisi cevap yazabilirmi?

Sağol "Muyo" dostum cevabınız için.ama işyerindeki çalıştığım maaştan herhalde dimi.yüzde kaç öderim peki lütfen yardımcı olun?

Evet sadece işyerinde çalışıyorsunuz diye.emekli maasinizdan yüzde 15 kesinti yapılır.

Hamz06
Hayır yukarıda söylenen emekli maaşından %15 kesintinin aslı yoktur. Emekli maaşınızdan hiç bir kesinti olmaz.
Çalıştığınız işyerinden alacağınız maaştan %7,5 SGDP kesilir. Bu da maaşınızda düşmeye sebep olmaz. Çünkü bu sefer de uzun vadeli sigorta kollarına normal prim kesintisi yapılmayacak. SGDP oranı normal sigorta primi işçi payından daha düşük olduğu için maaşınızda düşüşü geçtim artış bile olur.
İlaç ve muayene katılım payları çalışmanızdan etkilenmez, emekli olarak işlem görür.

Selamünaleyküm çalıştığım işyerinden geçen sene %45 oranla engelli emeklisi oldum,halen aynı işyerinde çalışmaktayım siğortasız olarak,siğorta parasını işverenimden isteme hakkım varmıdır?

Hamz06

Siz şuan bunu kabul ederek zaten suç işliyorsunuz. Sigortasız işçi çalıştırmakta buna uyan işçide suçludur. Siz bunu kabul ettiğiniz için oradasınız ekstra bir şey talep etme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Malülen emekli değilseniz ayrıca normal sgdp den işe girebilirsiniz. boşuna riske giriyorsunuz

Engelli emeklisiyim diyorum sgdp (Sosyal güvenlik destek primi) yapmasını istedim patronumdan aylar önce,kendisi sen malülen emeklisin sigorta yapsam, emekli maaşım kesilir diye yapmadım diyor,anlatıyorum normal sigorta yapma (SGDP) Sigortası diye ama dinlemiyor beni ne yapmalıyım bilmiyorum.

Emeklilikten Sonra Tekrar Çalışma(SGDP)

SGK.nin resmi sitesindeki bilgileri okusunlar.

Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP ) nedir?

Belirli yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirip emeklilik ve yaşlılık aylığı bağlanan sigortalıların yaşlılık aylığı kesilmeden hizmet akdine tabi çalışmaları halinde işverenlerinden, kendi adına ve hesabına tabi çalışmaları halinde kendilerinden alınan primdir. Hamz06

Hamz06

Vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği ile maluliyet cetveli'ne göre malulen emeklilik arasındaki farkı patron bilmese de muhasebeci bilir. %45 raporla malulen emekli olunmaz zaten. Dolayısıyla sigortalı olmak gerekiyorsa sgdp ile sigortalı olunabilir.

En azından engellide destek pirimi kaldırılmalı yada emekli maaş bağlamasında maaş bağlama katsayısı arttırılmalı normal emekliye göre sağlık sorunu olan bireylerin bir çoğunda zaten aylık belli bir meblağda sağlık harcaması olabiliyor. İlgili engelli millet vekillerinin meclise teklifte bulunması dileğiyle.

Farkı bilmediklerini sanmıyorum işlerine gelmiyor.
Emekli engelli üzerinden zaten prim teşviki alamıyorlar, amaçları engelli çalıştırmak değil sigortasız ucuz işgücü.
Emekli çalıştırmak işverene normal işçiden daha maliyetlidir.

Üst Alt