Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduğum halde askerlik borçlanması yapabilir miyim?

petsiyem

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
HerkeseMerhaba,

%75 oranda SÜREKLİ rapor ve yine SÜREKLİ Vergi indirimi ile 2015 yılında emekli oldum. Yani 2. Derece sakatlık indirimim var. Rahatsızlıklarım psikiyatri değil. Astım , Böbrek hastalığı ve Ankilozan Spondilit'dir. SGK girişim ise 01 Mayıs 1998 yılıdır. ( Raporumu 2014 yılı Kasım ayında aldım. Malulen emekli değil normal yaşlılık aylığı şeklinde emekli oldum. Vergi indirim ile emekli olurken 17 Yıl sigortalılık süresi ve 3840gün ile emekli oldum. Emekli olduğum tarihte ise 3870 gün prim günüm vardı )

Benim sorum şudur ;

Malum SGK nın kontrol muayenesi gibi kimilerine göre anlamsız bir uygulaması var. Olur ya,diyelim ki ileriki yıllarda beni kontrol muayenesine çağırdılar ve rapor oranım% 60' ın altına düştü yani 3. Dereceye düştüm. Böyle bir durumda aşağıdaki tabloya göre 18 yıl 4080 güne tabi oluyorum ve prim günüm 3870 olduğu içineksik oluyor ve benim bir anda emekliliğim iptal oluyor ( Allah korusun tabii ).

Böyle birdurumu yaşamamak için şimdiden EMEKLİ OLDUĞUM HALDE askerlik borçlanması yapabiliyormuyum ? Yani niyetim şimdiden tedbir olarak prim günümü 4080 güne tamamlayarak böyle bir durumu yaşamamak.

Cevap yazan/yazmayanherkese çok teşekkür Ederim.

Vergi indirimi emeklilik tablosu bildiğiniz üzere aşağıdaki gibidir.

2008_oncesi.PNG

arkadaşım % 40 ın altına düşmediği müddetçe sıkıntı olmaz ama %39 alırsan sıkıntın başlar.

Sayın @karizmatikmen

Yani vergi indirimi derecem 2 den 3' e düşmesi ve bu durumda prim günümün az olması sorun yaratmaz mı yani ? Tabloya göre bakıldığında 3. derece engelli kategorisinde prim gün sayısının 4080 gün olması gerektiği yazıyor ama... !!!

emekli olmadan derecenin önemi var, ama emekli olduktan sonra kontrol muayenesine davet edilip heyetten % 40 altına düşmediğin müddetçe sorun olmaz, atıyorum 2.dereceden emekli oldunuz kontrol sonrası 3. dereceye düşürüldünüz emekliliğinize bir şey olmaz.

Bu güzel cevabınız için çok teşekkür ederim [emoji1]

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de şöyle bir soru sormak istiyorum Haziran ayı sonu gibi vergi indirimim 2. dereceden onaylanıp gelecek inşallah.Ve ben emekli olmak için 1 yıl askerlik borçlanması yaparak 2020 ağustos da dolan emeklilik yılımı 1 yıl öne alarak 2019 ağustos ayında emekli olmayı planlıyorum. Çünki vergi mükellefide olduğum için emekli olmaz isem bağkurumu 1 yıl ödemek zorundayım. Onun için ödemiş olduğum 1 yıllık askerlik borclanmamı alacağım maaş ile geri almış olacam, ödeyeceğim bağkurdanda ödemeyerek kârım olacak. Fakat diyelimki emekli olduktan sonra sürekli olan raporuma rağmen, Olduki kontrol muaynesine çağırılıp raporumda %40 ın altına düser ise ve emekliliğimde durdurulursa; Normal emeklliğime gerekli olan 15 aylık gibi bir süre daha var ve ben daha önceden 12 ayını borćlandığım askerliğimin kalan 6 aylık kısmınıda normal emeklilik için tekrar borçlana bilirmiyim acaba.

bycinaris54

Evet 2. kez askerlik borçlanması yaparak ödeme yapabilirsiniz. Ben 2 kere başvurdum ve ödeme yaptım

Üst Alt