Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduğum için eşim 2022 maaşı alamaz mı?

haybal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşim trafik kazası sonucu yaralanma sebebiyle sürekli yüzde 91 raporu aldı
kendim ssk emeklisiyim 2014 ocak maaşım 1.015 tl
bakmakla yükümlü olduğum 3 çocuğum var ikisi ünüversite,biri lise öğrencisi
kaymakamlıkta müracatım sırasında bana 2022 den yararlanamayacağımız söylendi
sebep olarak eş olarak benim emekli maaşım olması imiş,fakat kişi başına düşen hane halkı geliri
200 tl civarında,bu konuda başkaca müraacat edeceğim bir yer varmı ?
2022 den eşim faydalanabilirmi?
2022 den yararlanamazsa evde bakım ücreti hangi şarrtlarda veriliyor ve faydalanma imkanı olabilirmi?
şimdiden herkese teşekkürler

eşiniz kendi ihtiyaçlarını karşılamıyorsa ve raporu ağır engelliyse bakım maaşı için sosyal hizmetlere müracaat edin

Emekli olmak ne engelli mağaşı almanıza nede bakım parasına engel teşkil etmez.önemli olan durumun krıterlere uygun olması.size tavsiyem bakım parasını almanızdır...raporunuzda ağır engelli ibaresi varsa bakım parası için başvuruda bulunun derim

evet, maalesef eşini siz emekli olduğunuz için 2022 aylığı alamaz.

evde bakım aylığı için başvurun. eşinizin bakıcısı da siz olursunuz hem.

Evde bakım aylığı için şu 3 şarta uygun olunduğunda bağlanır. bu 3 şarttan birinde bile uygun olunmasın, evde bakım aylığı baglanmaz:
1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu. Raporda oranın en az elli ve "ağır özürlü" kısmının "evet" olarak işaretlenmesi zorunludur. biri olmasın rapor uygun bulunmaz evde bakım aylığı bağlanmaz.
2. kişi başına düşen aylık gelir 510,45 liraya eşit ya da üstünde olmamalıdır. Kimler Bakıcı olabilir. Kimler gelir hesabına dahildir
3. Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin anneniz için bakıma muhtaç olduğu yönünde olumlu kanaat bildirmesi şarttır. Eğer bakıma muhtaç kabul edilmezse aylık baglanmaz.
Bunun için şurayı dikkatle inceleyiniz:Engelli bakıma muhtaçlık kriterleri!
verdiğim linkin NOT kısmında yazanları dikkatle okuyunuz. Eğer A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bağımlı ya da en az ikisinde kısmen bagımlı oldugu yönünde heyet olumlu kanaat bildirirse evde bakım aylığı baglanır. O yüzden linki bunu bilerek inceleyip bir ön fikir edinmeye çalışın.
evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvuracaksınız.

Üst Alt