Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduğum işyerimde çalışmaya devam ediyorum ama SGDP ödenmiyor!?

exalans77

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
emeklı oldum aynı sırkette çalışmaya devam edıyorum ama muhasebecı destek prımımın yuksek oldugu ıcın asgerı ucret gosterdıklerını soyledı dogruluk payı varmıdır atıyorum brutum 2000 lıra olursa yuzde 34 u vergı olarak devlete odenıyor dedı dogrulugu nedır bılen varmıdır

İyi akşamlar.
Babamdan bildiğim kadarıyla SGDP iş vereni bağlayan bir durum değil.
Siz bizzat sgk ya gidip bildiriyorsunuz ben emekli oldum ama burda çalışıyorum.
Ona göe emekli maaşınızdan %10'dan başlayıp 5 sene içinde %15 e kadar çıkan oranda emekli maaşınızdan kesiliyor.
Yoksa şuan çalıştığınız işvereni ilgilendiren bir durum yok diye biliyorum.
Syg.

*SGDP oranı;işçi payı %7,5 ve işveren payı %22,5 olmak üzere toplamda %30 dur.
*Emekli maaşıyla hiçbir alakası yoktur,herhangi bir kesinti söz konusu değildir.
*SGDP işçi payı,normal sigortalı işçi payından azdır.(normal çalışan işçi payı %14)
*İşveren payının fazla olması sizi bağlamaz.
*İşvereniniz priminizi normal sigortalı olarak yaşlılık sigortasına öderse emekli aylığınız kesilir,buraya çok dikkat ediniz.

*İşvereniniz priminizi normal sigortalı olarak yaşlılık sigortasına öderse emekli aylığınız kesilir,buraya çok dikkat ediniz.

* İşvereniniz priminizi normal sigortalı olarak yaşlılık sigortasına öderse emekli aylığınız kesilir,buraya çok dikkat ediniz.

Bu iki konuyu biraz daha açar mısınız?

özürlü erken emekli olan kişi sgdp ödeyerek maaşı kesilmeden çalışabilir.İşyerleri sigorta girişi yaparken sizi emekli değilde normal çalışan olarak sisteme tanımlarsa emekli maaşınız ototmatik kesilir.

Kamuda çalışırken emekli olup, sgdp ödeyerek kamuda çalışmaya devam etse de mi emekli aylığı kesilmez.

Emekliler kamuda çalışamazlar.

peki bu durumda hem emekli hemde işyerindenmi maaş alınıyor yani çift maaşmı oluyor
bende emekliliğim dolduğu zaman çalışmayı düşünüyorum şimdiki fikrim bu.....

acaba emekli olrak çalışmaya başladığımız zaman zaman özürlü statüsündemi çalışıyor görünecegiz yoksa artık normal çalışanmı

Evet,hem emekli maaşınızı hem de çalıştığınız işyerinizden maaşınızı alırsınız. Zaten öyle olmasa bir emekli neden çalışsın ki?
Emekli engelliler de engelli kontenjanından çalıştırılabilirler,ancak işveren prim teşviğinden faydalanamaz.

Aman ha, emekliyken sgdp değil de normal prim ödenirse, emekliliğinizi iptal ederler. Kesinlikle sgdp ödeyerek muhasebe işlemi yapılmasını sağlayın.

Benim babam normal ssk işci emeklisi, 10 yıldırda işveren, şimdiye kadar destek primi falan ödemedi, bu torba tasarısında gitti sigortaya yapılandırmaya 10.000 lira borç cıkardılar, her ay emekli maaşından belirlenen miktarda kesiliyor.

emekli maaşınızın kesilmesini istemiyorsanız;işvereninize muhasebeye sigortanızın sgdp olarak ödenmesini sağlayın.aksi taktirde emekli maşınızın üzerinden vergi keserler.eğer sgdp olarak öderse hem emekli maşınızı alırısnız.emekli maaşı+ çalıştığnız yerden aldığınız 2.ci maaş.2. ci maaş sgdp üzerinden kesinti olur.emekli maşına bir şey olmaz.aradaki farkı anlayınız.

Üst Alt