Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldukdan sonra özürlü kadrosunda çalışabileceğimizi nasıl ispatlarız?

MURSEL

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

İnşallah bu ay sonunda emekli olacağım, ancak işyerim, emekli olduktan sonra özürlü kadrosunda çalışmak için kanıt ister. Bir kanunu maddesi varmıdır ? veya İŞKUR vb. gibi yerlerden yazı alabilirmiyim ?

teşekkür ederim

bu konu ile ilgili yorumlardı değilde, bir kanun maddesi varmıdır yada yetkili makamlardan alınmış yazılı bir cevap ?

teşekkürler

Nasıl bir kanıt ister anlayamadım işveren senin elinde engelli olduğunu belgeleyen bir rapor ve iş-kura engelli olarak kayıtlı isen sorun olmaz..
Siz iş yerinizde engelli olarak mı çalışıyorsunuz evet ise işkur a kaydınız mevcuttur zaten emekli olduktan sonrada hiç bir şey yapmadan aynı iş yerinde SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz...

uluslar arası bir şirket olduğu için işi sağlama almak istiyorlar, özürlü kadrosundayım, emekli olduktan sonra devam sgdp ödeyerek özürlü kadrosunda çalışabileceğime dair resmi bir belge istemektedirler.
bunun için işkura yazı yazdım, ancak oda Sgk sormuş cevabını bekliyorum.
ilgili yazlar aşağıdadır

"Özel bir şirkette Özürlü kadrosunda çalışmaktayım.
30.07.2010 tarihi itibari ile emekliliği hak kazanıyorum. Emekli Olduktan sonra aynı şirkette SGDP ödeyerek Özürlü kadrosunda çalışabilirmiyim ?
veya bu konu ile ilgili ekstre bir bilgi taleb ediyormusunuz.?

Saygılarımla, "

"İlgi: 09.07.2010 ve ...... sayılı talebiniz.

Bilgi Edinme Hakkı kapsamında yapmış olduğunuz İlgi'de kayıtlı başvurunuz incelenmiş ve konusu itibariyle Kurumumuz faaliyet alanında olmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle, 4892 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 17. Maddesi uyarınca başvurunuz ilgili kurum/ bakanlık olan SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI'na iletilmiştir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Bilgi Edinme Birimi, başvurunuzun kendilerine intikal ettiği tarih itibariyle yasal süresi içerisinde tarafınıza cevap verecektir.
Bilgilerinizi rica ederiz."

Tamam sormuşsunuz ama siz bunu iş kur dan temin etmeniz gerekli iş kur engelli olarak sistemimize kayıtlıdır demesi ve belgelemesi gerekli..
Bence bizzat iş-kur a giderek elden alın...

Sakat ya da değil, Yaşlılık emekliliğinden yararlanan herkes sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilir. Mevzuatta sakat-sakat olmayan ayrmı yoktur (bkz: 5510/30)

Sakat staüsünde çalışmaya dair tek kriter de %40 ve üzeri raporu bulunmasıdır. Bunun dışında "emekli olmaması gerek" gibi bir şart da söz konusu değildir.

Üst Alt