Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan kısa süre kontrol muayenesi yazısı geldi. Bu durum normal mi?

enginy

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Emekli olduktan kısa süre kontrol muayenesi yazısı geldı bu durum normalmı?Bir usulsüzlük oldugunu mu düşünüyorlar.

kontrol muayenesi için yeniden rapor çıkarmammı gerek.Yoksa emekli olurken verdiğim raporummu geçerli?

enginy, Kontrol muayenesi sağlık durumunda bir değişiklik olup olmadığını tespit etmek içindir, buda yeni sağlık kuruluna girmekle oluyor haliyle yeni rapor çıkarmanız gerekiyor.

enginy Her şey olabilir ama ne kadar kısa zamanda istediler mesela?

Vallahi 2018 den beri her ssene veriyorlar. SGK nin sağlık kurulundaki doktorlar çok üst düzey herhalde isguzarliklarindan ne yapacaklarını sasirmislar

enginy

Emekli olurken kontrol muayenesi tarihî varmıydı ? Kısa süre derken ne kadar sürede geldi ?

İnşallah yeni yönetmeliğe göre oran vermezler ?

enginy

Bir ihbar ya da soruşturma varsa evet, tümden bir tarih aralığında rapor alan herkesi kontrole çağırıyorlar. Ama onun dışında da sgk uzun zamandır ota-boka kontrole çağırmak gibi bir uygulama yapıyor.

Vergi indirimim sureli mi suresiz mi?

Selamlar,vergi indiriminden 04.04.tarihinde emekli olmak için vergi dairesine basvurdum..Sağlık raporum %60 sürekli..3 ay sonra maasınız onaylanmıstır mesajı geldi.ardından eve 1 sene sonra kontrol muayenesi yazısı geldi.04.04.2022 ye kadarkontrol muayenesine girmem gerekiyormus. baska bir yazı veya mesaj gelmedi.vergi dairesini aradım ve sağlılk raporumun %60 dan %55 e indiği söylendi baskada bir bilgi vermediler.Vergi indirimin ne kadar süreli oldugunu nereden ögrenebilirim. eğer vergi indirimim de sureli ise ne yapmam gerekiyor.bu durumda kontrol muayenesi ve vergi indirimi için ayrı ayrı mı rapor çıkarmam gerekiyor.

Bülent hocam bir sorum daha olacak.Raporum %60..%55 olarak geldiğini vergi dairesinden öğrendim....1yıl sonra kontrol muayenesi yazısı eve geldi.Baska da bi,r yazı gelmedi.. vergi indirimin in süresini bilmiyorum..Sorum şu;diyelim ki vergi indirim, 1yıl süreli geldi ve tarihte dekontrol muayenem var.Bu durumda iki farklı rapor mu almam mı gerekiyor.

Emeklilikte aslolan SGK'nın kontrolüdür. Vergi indirimi kontrol istese ve sgk istemese, kontrol yok demektir.

Üst Alt