Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra aldığım 1 yıl süreli raporum hakkında..?

vuslat-63

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR ben 2009 da 1 yıl süreli aldığım raporla vergi indirimine baş vurdum. Ankara maliye den ` vergi indirimi ve süresiz olarak onaylandı. Sonra emeklilik için baş vuru yaptım. Onlarda kontrol muayenesi koymadan emekli ettiler. Bende iş yerimden ayrıldım.

Sonra sitede rapor eğer süreli verilmişse hastane maliyeye bilgi verir bu nedenle rapor tarihiniz bitmeden işlemlere başlayın diye yazı okudum ve sgk ya giderek durumum hakkında bilgi istedim onlarda gel sen kendi isteginle kontrol muayenesine sevk al dediler bende dilekçe yazıp aldım hastaneye sevk edildim ve bipolar bozuklugum kısmı reyonda (yani bence kısmı düzelme olabilir) içinde olan diger hastalıklarımla birlikte raporu aldım. sonra ankaraya gitti ankara maliyeden rve 1 yıl sonra ya kontrol muayenesi onaylanmış.

sgk da 1 yıl sonra kontrol muayenesi yazmış. Ben kontrol muayenem yok diye rahatça emekli olmuştum ve işimden çıkmıştım. Zaten ruhsal bakımdan rahatsızım helede bekleyiş ve kararsız lıklar insanı iyice hasta ediyor. Şimdiden 1 yıl sonra dr.ların ne diyeceği endişesi yaşamak bile insanı çıldırtıyor. Ankaraya maliye saglık kuruluna sordum siz öncede psikiyatri hastalığı olan ve 1 yıl süreli rapora süresiz vergi indirimi verdiniz şimdi de süresiz (ömür boyu) yazan rapora 1 yıl diyorsunuz saçma değilmi itirazda bulunmak istiyorum tekrar raporumu değerlendirmeye alın diye, verilen cevap sonuç değişmez kurul bunu uygun görmüş psikolojik rahatsızlıklarda 1 yıl şartı koyuluyor dedi.

Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa cevap versin ne yapmalıyım.

ya arkadasım biraz karmaşık bir durum ama emekli olmussun kontrol muayenesiz sonra sgk gittim diyorsun uyuyan düşmanı uyandırıyorsun bu işleri kurcalarsan başına iş alırsın emekliligndende olursun YADA BEN MESELEYİ YANLIŞ ALGILADIM KIZDIRDIYSAM ÖZÜR şayet başta seni SGK mu başta emekli etmemiş olsaydı ozaman itirazlarını yap derdim fakat sonradan sen işi kurcalamıssın SGK da seni konturol için hastaneye göndermiş 1 yıl sonra kontrol olacaksın ne karar verirlerse uymaktan başka care yok benden fazla deneyimli arkadaslar bu konularda eminim onlarda bir cevap verecektir AMA ŞU KESİN SGK HER ZAMAN İÇİN VATANDAŞI EMEKLİ ETMEMEK İÇİN SONUNA KADAR UGRAŞIR KALDI Kİ 2011 3. AYINDAN BERİ KENDİM BİZZAT UGRAŞMAKTAYIM ALLAH KOLAYLIK VERSİN

Aydın bey kardeşim devlet seni emekli etmiş süresiz yazmışlar daha ne istedin? otur maaşını ye be kardeşim, kendi kendine iş çıkarttın, bu suali baştan sitede sorsaydın ya iş işten geçmiş artık hayırlısı olsun..

Arkadaşlar ben burda yazılıan konuları hep takip ettim zatende burdan yanıldım. Başka arkadaşlara verilen cevaplarda Eger 1 yıl süreli raporla emekli olmuşsanız. Mutlaka zamanında sgk ya bilgi verin sizi hastaneye sevk etsinler diye yazılara rastladım. Kafam allah bullah oldu. bende kalktım ve baş vuru yaptım neymiş hastane rapor bitiminde maliye vergi indirimi için hastanın rapor süresi bizde bitti diye yazı yazaarmış sonra ben magdur olurmuşum gibi bir kaçtane yazıyla karşılaştım. Sonra da gidip sgk ya sordum onlarda sinekten yağ çıkarmak tabiriyle gel hoş geldin iyiki düştün muamelesiyle benden kendi isteğimle muayene olmak için dilekçeyi aldılar. sonra sürekli ömür boyu dur denilen raporumu ankaraya gönderdiler ankarada sgk nın kendi heyeti yok diye bu evraklar bize geliyor aslında sgk nın kendi kurulu buna karar vermesi için kurlu olması gerekli bizde psikolojik sorunun var diye sana 1 yıl sonraya muayene yazdık diyorlar. Anlayacagın sitede yanlış bilgi yazan arkadaşlarımız olduğu sürece benim gibi magdur olacak kişilerde olacaktrı arkadaşlar lütfen bilgisi olmayan arkadaşlar yazayım da ne yazarsam yazayım diye bir şeyler yazmaktan vaz geçsinler.

Ankara süreli raporu süresize çevirmiş zaten siz niye kurcaladınız süre istense sgk sana döner arkadaşım siz forumlardan kendinize sorun çıkarmışsınız...

Forumlarda süre dolmadan kontrol muayenesi için başvurun şeklinde yönlendirme,sanıyorum ki sgk nın koyduğu kontrol şerhi dolayısıyladır.
Ancak siz vergi indirimini süresiz alıyor ve sgk dan da kontrol muayenesi şerhi falan olmadan normal emekli oluyorsunuz.
İçinizde kuruntu yapıp kendi ayağınızla sgk ya gidip kontrol istemeniz çok hatalı bir davranış olmuş.
SGK sizi vergi indirim belgesine göre emekli eder,raporu dikkate bile almaz.
Neyse olanla ölenin çaresi yok,inşaallah ilk kontrolde süresiz emeklilik kazanırsınız.

Arkadaşlar hayırlısı olsun bakalım bekleyip göreceğiz.

Burdan tekrar rica ediyorum bakın benim başıma bunlar geldi bazı konularda bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen sorulara cevap yazmasın başından geçen böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar cevap yazsınki sitede ki arkadaşlar yanlış işlere yönelmesin zamanında bana yanlış cevaplar yazılmasaydı ve verilmeseydi ben bu işlere kalkışmazdım. Bu nedenle lütfen arkadaşlar yanlış bilğisi olan veya konu lar hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar cevap yazmasın ki başka arkadaşlarda yanılmasın. Bu arada bana cevap yazan arkadaşlarada teşekkür ederim. Şİmdi bekleyip görecegiz bakalım kontrol muayenesi tekrar kontrol yumurtlayacakmı yoksa tamam arkadaş kontrol istemiyoruzmu diyecekler kontrol muayenesinden den sonra. Psikolojik rahatsızlıktan kaç kez kontrol muayenesi isteniyor onuda bilmiyorum ama. Bakalım.:confused:

Aydın bey, herkese verilen cevap standart değil ki. Hay allah! Çok üzüldüm bu durumun gerçeklemesine... Keşke adım atmadna önce kendi durumunuza dair başlık açıp sorsaymışsınız...

Siz sürekli ibareli vergi indirim hakkı kazanmış ve emekli olmuşsunuz, yapmanız gereken hiç bir şey yoktu... Sonrasında SGK'ya başvurmanız yanlış olmuş, "kendi isteğinle sevk al" dediklerinde de asla kabul etmemeliydiniz...

Neyse, yapacak bir şey yok artık. Sağlık olsun. Tahmin ediyorum bundan sonra bir kez daha kontrol muayenesi isterler, sonra emeklilğinizi sürekli olacak şekilde onaylarlar...

Teşekkür ederim bülent Bey burdan arkadaşlara sordum. Onlarda mutlaka raporunu yenile yoksa hastane sgk ya bildirir raporunda 1 yıl kontrol yazılmış ve geriye dönük fazladan aldığın maaşlar senden kesilir yazıldı bende safca gidip yeni rapor çıkardım yeni raporda ömür boyu sürekli yazmasına ragmen ankaradan 1 yıl sonraya kontrol yazılmış.
Oysaki önceki raporumda da psikolojik hastalığım vardı o rapora süresiz indirim veren ankara yeni raporumdaki gene aynı hastalık olan psikiyatri hastalığı için 1 yıl sonraya muayene istiyor. Benim anlamadığım yer bu.Bende kalkıp işimden ayrılıp emeli oluyorum türkiyede işsizlik çığ gibiyken hadi kontrol muayenesi oldum ve ankarada hele bu seferde düşük puan verelim diyeceği tutarda emekliliği de kaybedersem bunu düşünmek bile insanı çıldırtıyor.
Helede zaten benim gibi psikolojik rahatsızlığı olan hastalara dr.lar kafana bir şeyler takma diyorken gelde takma 1 yıl boyunca acaba ne olacak diye bekleyiş adamı delirtiyor.Düşünsene 1 yıl sonra dr un tayini senin rapor almana 1 ay kala çıkıp gidiyor seni takip etmemiş bir dr. Arkadaş seni takibe almalıyım sonra rapora bakarız diyeceği tutarsa Neden önce git tamam diyorsunuz sonrada ya arkadaş hele birde kontrol yazalım diyorsunuz saçmalık burda.

Mahkemeye vereyim mi bilmiyorum daha da işi karma karışık yapmakta istemiyorum bekleyip 1 yıl sonra çıkacak sonuca göre işlemlerde bulunmak daha iyi olmaz mı
bülent bey cevabınızı bekliyorum acil olarak. Ankara maliye saglık kurulundan sgk nın saglık kurulu heyeti yok o nedenle emekli olanlarada biz bakmak zorundayız denilmesi ne kadar acı. Sgk kendi saglık merkez kurulunu neden açmıyor. Tamam çalışan önce maliyeden vergi indirimi için maliyeden onay alsın emekli olanda sgk nın kendi kurulundan kontrol gerekli bir durumu varsa ordan onay almalı değilmi.??????

Yok yok, şu anda mahkemelik bir durum yok. 1 yıl sonra ortaya çıkacak duruma göre karar verilir mahkeme için.

Teşekkür ederim arkadaşlar rabbim hepimize yardım etsin bekleyip göreceğiz. Hayırlısı olsun herşeyde bir hayır vardır. Peki Son sorum şu Bülent bey benim durumumda olanlar ömss ye girme hakkımız varmı acil olarak cevap verirseniz sevinirim. Tüm arkadaşların Cumaları hayırlara vesile olsun herkese hayırlı cumalar dilerim.

Aydın kardeş ,
Yazdıklarını dikkatlice okudum ve inan bana çok üzüldüm.Bir konu hakkında bilgisi ve fikri olan da yazıyor olmayan da yazıyor. İnsan hangisine itibar edeceğini bilemiyor. Bu durumda da hatalara davetiye çıkarılıyor ve yolunda giden işler birden yolundan çıkıveriyor.İşin gerçeği aslına şu ; Memlekette erken kalkan ihtilal yapıyor.. Akşam yatıyorsun kanun sana ters,sabah bir bakıyorsun ki kanun senin lehine dönmüş,ya da tam tersi.. Kendini aslan kral zanneden ve kanunlar dışında yönetmelik ve genelgelerle oluşturulmuş,ancak hiçbir kanuni dayanağı olmayan bir kaç kurum veya kuruluş imza yetkisine sahip oluyor ve astığım astık,kestiğim kestik işler yapıyor.. Dün kendi verdiği kararı bozup bugün başka karar veriyor.. Bunları denetleyen ve HEY SEN DE KİMSİN KANUNLAR SENİN ÖNÜNDE OTUR OTURDUĞUN YERE diyen yok .. Hal böyle olunca da işler karışıyor tabii.. Devlet kendi kurumları içinde kendini yiyip bitiriyor sonra da vatandaş böyle eziyet çekiyor..Herkesin kanunları bilmesine elbette ki imkan yok. Zira az önce dediğim gibi hergün değişen kanunlar,yönetmelikler vs var.. Devlet hastanesi geçtiğimiz yıl bana da SÜREKLİ % 53 rapor verdi. Ankara'nın çok bilmiş merkez sağlık kurulu % 46 ve 1 yıl sonra kontrol olarak onaylamıştı. Emekli oldum ve 1 yıl sonra kontrol yazısını elime verdiler..Düşünebiliyormusun devletin 9 tane uzman doktoru ve yöneticisi raporda SÜREKLİ % 53 diyor,devletin diğer ne üdüğü belirsiz 2 doktor 3 memurdan oluşan merkez sağlık kuruluşu ise % 46 1 yıl sonra kontrol diyor. Hangi devlete inanacağız.. Danıştay da diyor ki EY MERKEZ SAĞLIK KURULUŞU SENİN HİÇBİR ŞEYE YETKİN YOK,SADECE ONAYLAYACAKSIN !.. ama dinleyen yok .. Yeni özürlüler yönetmeliğinin 18.maddesinin 1.fıkrası da diyor ki bu yönetmeliğin yürürlüğüe girdiği tarihten önceki tüm sağlık kurulu raporları geçerlidir,yeni bir rapor istenemez !.. İşte buyur .. Hangisine inanacağız ? Ben de dün SGK ya resmi olarak başvurdum ve bunları yazdım.. 1 yıl sonra kontrol ibaresi geçerli mi diye ? Cevap bekliyorum bakalım.. Allah işini rast getirsin.. Uyuyan yılanı uyandırmışsın dostum ..Saygılarımla

Her ne kadar burada paylaşılanlar sadece birer yorum olsa da, her yorumu kesin bilgi olarak kabul eden arkadaşlarımız var.
Bu karmaşık durum için nacizane bir önerim olacak:
İlgili forumlarda konularında yetkin forum moderatörü arkadaşlar var.Örneğin çalışma hayatı konusunda moderatör arkadaşımız İlker konuya hakim ve mantıklı yaklaşan bir arkadaşımız.
Önerim şu;forumda başlıklar altındaki yorumlar moderatör arkadaşlarımızca incelenip,gerçekle bağdaşmayan,yanıltıcı yorumlar anında silinsin ve bu arkadaşımıza silme konusunda eleştiri yapılmasın.
Konularla yakından uzaktan ilgisi olmayan,yanıltıcı yorumlara malesef rastlıyoruz.
Yöneticimizin şimdi dediklerini duyar gibiyim;''burası bir paylaşım platformu,isteyen istediği gibi yazar ve sitenin bunda sorumluluğu yoktur''
Evet,öyle ancak ben bu siteyi diğerlerinden ayıran farkı vurgulamak istiyorum.
Burası bu platformu geniş bir aile kabul eden,her derdini burada açabilen,çözüm isteyen,her derdi derdi olarak kabul eden,elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan,bedeni engelli olsa da yüreği kocaman olanların sıcak yuvası.
Resmen sorumluluk olmasa da bir kardeşimizin hatalı yönlendirme ile mağdur duruma düşmesinden samimi olarak sorumlu hissetmeliyiz kendimizi.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Ben burdaki siteyi başka sitelerden güvenli diye seçip üye olmuştum ve burda 2009 yılında defalarca sordum. Hatta bir ara ....... bey( ismi önemli değil bu sitede yetkili biri) bile kontrol muayenesi olmam gerektiğini yazmıştı. Neyse yanıltıldım yapacak bir şey yok. Bundan sonrası için hiç değilse dikkatli olunsun illa bir şey yazacağım diye yazan arkadaşlar sussun biraz konuya hakim olan arkadaşlar cevaplasın. Başka arkadaşlar magdur edilmesin. O bana yanlış bilgi veren arkadaşların eline ne geçti. Benim emekliliğimle belkide bilmeden oynadı Bari benim yerime kendisi emeklimi oldu diyesim geliyor. Burdaki çekememezlik inanın bizlere olur. Bizler elele olmamız gerekirken yanlış bilgilerle yolu şaşırtırsak gene biz kaybederiz. Ben şimdi lanet etsem o beni yanlış yönlendiren kendini bilmeden sadece cevap yazan arkadaşlara haktır aslında. ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİSİ OLMAYAN YAZMASIN HİÇ BİR KONU DA KENDİ GÖRÜŞÜNÜ DİYORUM. YARIN KENDİDE YANLIŞ YOLA İTİLİRSE O ZAMAN ANLAR AMA OZAMANDA BOŞA ÇIKAR. Bakın ben 2009 dan beri üyeyim bilmediğim bir konuda cevap verdiysem yazıklar olsun bana. o bana yanlış bilği veren arkadaşlarada yazıklar olsun diyorum.

Vuslat-63 ;
Her işte bir hayır vardır !.. Bunu bir de böyle düşün.. Biz kulların göremediklerini , bizleri yaratan o yüce kudret görüyor,biliyor.. Yaşadıkların elbette hiç kolay değil,Allah yar ve yardımcın olsun.. Ama dediğim gibi , bugün bizleri çok sinirlendiren ve çok üzülmemize neden olan bir takım gelişmeler,ileride mutluluk ve sevinç olarak gelebilir.. Belki de bu onun temelidir.. Bunu sadece yüce Yaradan bilir.. Bize düşen en büyük ödev.. Sabretmek ve dua etmek ve herşeyin O nun izni ve emriyle olduğunu bilmek.. O bizlerin zor duruma düşmesini ister mi ? Elbette istemez. O halde sabır ve dua ile bu olumsuzluğu mutluluk ve sevince dönüştürelim arkadaşım..

Teşekkür ederim Seranko çok saol rabbim yar ve yardımcımız olsun her şeyin hakkımıza hayırlısı olsun

Aydın bey,
Bir yazınızda sitede yetkili bir .....bey demişsiniz emeklilik konusunda genelde ben ve oturanboğa cevap vermekte 2 tane konu açmışsınız ve 2 konunuzda da ben şahsım olarak cevap vermişim.Ama bir yanlış yönlendirme göremedim. Şu konunuz da siz sormuşsunuz bende şu cevabı vermişim
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/30375-vergi-indiriminin-maasa-yansimasi-emeklilik-kosullari-ve-emekli-maasi.html

Vergi ind. hakkı kazandıgınız için hiç bir şey yapmanıza gerek yok...
Yapmanız gereken sgk ya gidip emekli olmak için dilekçe vermektir...
Ay sonu ile beraber çıkışınızı yaparsanız yani ayın 29 ve veya 30 unda müracat ederseniz emeklilik için ayın 1 den itibaren emkli maaşınız birikmeye başlar kamuda çalışıyorsanız ayın 14 de müracatınızı yapmanız lazım...
Ve emekli olduktan sonrada SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz.Kısaca 2 maaş birden alabilirsiniz...

Yine aynı konunun 13.mesajında siz zaten kontrol muayenesi olduğunu bizzat yazmışsınız.
Psikolojik hastalığı olana 1 yıl sonra kontrol gerekir yazıyor. Ama diyelimli kalıcı olarak kabul edilen hastalıklardan dolayı %44 özürünüz var. Emekli oldunuz ve her yıl kontrole gitmektense sgk nın kontrol muayenesinde kalıcı hastalıkları yazdırıp pisikolojik hastalığı yazdırmasak . Birsorun çıkarmı? Benim anlamadığım konu burda başlıyor ankara maliye bakanlığından her yıl vergi indirimi için mi baş vuracağız emekli olduktan sonra bile ordan her yıl bu senede vergi indirminiz var diyerek devamlı bağımlımı kalacagız. Yoksa emekliliği hak edince ankara maliye bakanlığından ilişkimiz bitip sadece sgk ya raporumuzu vermemiz yeterlimi olacak. Sgk sizin pisikolojik rahatsızlığınız sona ermiş ama sürekli rahatsızlığınız % 44 siz emekli maaşınızı almaya devam ede bilirsiniz mi diyecek. Yoksa emekliliğinizi iptal ediyoruz tekrar vergi indirimi alıp gelinmi diyecek. Bu konuda lütfen bilğilerinizi yazarsanız sevinirim.

Yine başka bir konunuz da bakın ne sormuşsunuz ,
Süresiz Verği indirimi belgesi. Yeni rapor alınınca iptal mi olur.?
Bu sorunuz üzerine bende cevap yazmışım ve bakın ne demişim,
Yeni rapor almak kazanmış olduğunuz vergi ind. hakkına hiç bir şey yapmaz rahat olun...

Yazışmalarınızda/Yazışmalarımızda ne benim nede oturanboğanın sizi yanlış yöne sevk edecek hiç bir ibare göremedim ......bey demekle kişileri zan altında bırakmayın lütfen yada daha açıklayıcı olarak ..... bey beni yanlış yöne sevk etti deyin.Hatamız var ise yazışmalarımızda bunu ispatlaya biliyor iseniz bizde ÖZÜR dilemesini biliriz.

Kontrol şerhi raporda varsa, raporda belirtilen tarihte kontrol muayenesine gitmek durumundasınız. Emeklilik işleminmde SGK bunu fark etmese de, hastane durumu fark eder ve SGK'na bildirir. Mağdur olursunuz. Aman bu konuyu sürümcemede bırakmayın. Ne yapın edin kontrol muayenesine dair tüm detayları açıklığa kavuşturun. diyerek arkadaşım ban bilği verdi bunu atlamışsınız. Olan lar oldu. Ben hatalıysam bende özür dilemeyi bilirim arkadaşım. Bende sgk ya gittim ve hoş geldin çaylak dercesine hastaneye sevk edildim ve sürekli rapor almam rağmen bu seferde maliye heyet kurulu 1 yıl sonraya kontrol verdi hayırlısı olsun hastalığım stres ve bekleyişten arttı ama yapabileceğimde bir şey yok ne diyelim.

Raporunuz da kontrol şerhi var 1 yıl sonra emekli olmasanız bile yeni rapor almak zorundasınız. Sgk raporunuzu inceler ve size sizin raporunuz 1 yıl süreli gelin yeni rapor alacaksınız dese ne olurdu. Şuan aynı sizin durumunuza düşen bir ablamız var isterseniz onunda buraya yazmasını isteyeyim süreli rapor ama vergi indirimi süresiz 2 yılın sonunda SGK maaşı kesti hemde sorgusuz sualsiz şimdi yeni rapor aldı ve SGK ya teslim etti süreci bekliyoruz. Burada size verilen bilgiler doğru olduğunu düşünüyorum.Engelliler.biz olarak size bu bilgileri vermeseydik sizde tekrar rapor almasaydınız ve emekliliğiniz devam etseydi ilerleyen tarihlerde de maaşınız kesilseydi ne yapardınız.
Şu aşamada en güzelini yaptınız emekli maaşınızın kesilme riski bile yok şuan 1 yıl sonra tekrar rapor alırsın ve devam eder...

vuslat-63;

Kontrol şerhi raporda varsa, raporda belirtilen tarihte kontrol muayenesine gitmek durumundasınız. Emeklilik işleminmde SGK bunu fark etmese de, hastane durumu fark eder ve SGK'na bildirir. Mağdur olursunuz. Aman bu konuyu sürümcemede bırakmayın. Ne yapın edin kontrol muayenesine dair tüm detayları açıklığa kavuşturun. diyerek arkadaşım ban bilği verdi bunu atlamışsınız. Olan lar oldu. Ben hatalıysam bende özür dilemeyi bilirim arkadaşım. Bende sgk ya gittim ve hoş geldin çaylak dercesine hastaneye sevk edildim ve sürekli rapor almam rağmen bu seferde maliye heyet kurulu 1 yıl sonraya kontrol verdi hayırlısı olsun hastalığım stres ve bekleyişten arttı ama yapabileceğimde bir şey yok ne diyelim.[/QUOTE]
Benim durumda senden farklı değil, benim rapor 1 yıl süreli kontrol muayene verilerek bende emekli oldum. Ama senesi geldiğinde bana hiçbir bilgi gelmedi ve maaş almaya devam ettim. Banada bu durum tuhaf geldi ve sgk gittim ve benim sürem doldu ama maaş alıyorum dedim. Evraklarımı incelediklerinde personel hatası bilgisayarak sürekli emekli yazılmış. Ve bana hemen hastaneye sevk verdiler, birde raporun onaylanmadığı takdirde şukadar sana fazladan ödeme yapmışsın geri alacağız dediler. Allaha şükür raporum onaylandıda geri para ödemesi yapmak zorunda kalmadım. Bazen bende diyorum acaba hiç söylemesemiydim, sonrada ya fark edildiğinde çok büyük paralar ödemek zorunda kalsaydım ne olurdu.

bence sizin hatanız olmuyorki ordaki sekreter herkimse onun hatası sizde dava açardınız.:mad:

bu arkadaşımızı sitenin mağduru olarak ilan edelim çok kötü olmuş

aynen..Allah beterinden saklasın!

Üst Alt