Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

Avsar4639

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm vergi indiriminden emeklilik baş vurusunda bulunup iş yerimde calışmaya devam edebilirmiyim ve nasıl bir yol izlemem gerek gorevim içabı vaktim az teşekürler

Avsar4639

Merhaba,Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik işlemleri için SGK emeklilik servisine engelli vergi indirimi belgenizle başvuru yaptıktan sonra size SGK kurumu emeklilik tahsis numarası tesis edecektir.Çalışmaya devam ettiğiniz işyerinde kalmayı planlıyorsanız SGK emeklilik tahsis numarasını emeklilik başvurusu sırasında öğrenerek işyerinizin muhasebe veya insan kaynakları ile paylaşmanız yetertli olacaktır.

Bu şekilde gerçekleştireceğiniz işlemler ile emekli olup aynı işyerinde çalışmanızda hiçbir mahsur bulunmamaktadır.Böyle bir durumda hem emekli maaşı alabilir hemde çalıştığınız işyerinizden normal çalışma maaşınızı alabileceksiniz.Tabii SGK kurumuna emeklilik başvurusu öncesinde işyerinizle emeklilik işlemlerini başlatıp kendileri ile çalışmaya devam etmek istediğinizi bildirmeniz gerekiyor.

Saygılar.

Öncelikle teşekür ederim yukarıdada belirtiğim gibi iş gereği emeklilik baş burusu ve tekrar çalışma arası fazla vaktim olmuyor ve iş yeri ile bunu konuşmam gerekiyor bu işlemler tahmini ne kar sürede olur ve en kısa zamanda yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir tekrar ilginizden dolayı teşekürle

Avsar4639

Merhaba,öncelikle işyerinizle konuşup durumu anlatarak süreci netleştirmeniz lazım.Bundan sonra sizin yapacağınız ve işyerinizde talep edeceği SGK emeklilik servisinden almanız gereken "Emekli Olabilir Yazısı" nı almak olacaktır.SGK emeklilik servisinden bu yazıyı talep ederken tüm bilgileri servis memurundan alabilirsiniz.Yaklaşık 1 haftayı bulacağını tahmin ediyorum.Yanınızda emeklilik için gerekli belgelerinizi götürmenizde fayda var.

Emekli olabilir yazısı ile işyerinize başvurduğunuzda engelli vergi indirimi ile emekli olarak çıkışınızı yaparak size yasal haklarınızı ödeyecektir.SGK işyeri çıkış işlemi gerçekleştiği zaman SGK emeklilik servisine emeklilik için başvuru yapmanız ve servis memurundan emekli tahsis numarasın istediğiniz belirtmeniz lazım.Bu emekli tahsis numarasını işyerinizle paylaştığınız zaman sizi emekli olarak tekrar SGK işe giriş işlemi yapabilecektir.Tahsis numarası olmadan emekliler için SGK işe giriş işlemi yapılamamaktadır.

Tahsis numarasını SGK emeklilik servisinden öğrenebileceğiniz gibi e-devlet üzerinden SGK kurumu altında DYS (Döküman Yönetim Sistemi) üzerinden de temin edebilirsiniz.

Tüm süreçler tahmini 15-20 gün kadar sürmektedir.Bu süreci takip ederek ilerlerseniz inanıyorum ki en kısa sürede sonuca varacaksınız.

Emeklilik için yaptığınız başvuru sonrası emekli maaşınızın bağlanması 20 gün ila 1.5 ay sürebilir.Başvurunuzda e-devlet SGK kurumu altında 4a emeklilik başlığı altında takip edebilirsiniz.

Saygılar.

Son olarak şunu belirtmekte fayda var. Rapor oranınız %40 ile %59 arasında ise yani 3.derece engelli iseniz emekli olduktan sonra özel sektördeki iş yeriniz ile anlaşarak Engelli emekli olarak çalışmaya devam edebilirsiniz. Ama Engelli rapor oranınız %60 ve üzeri ize malülen emekli sayılacağınız için Malülen emeklilik sonrası sigortalı çalıştığınız tespit edildiğinde emekli maaşınız kesilecektir diye biliyorum. Yani malülen emekli olanlar emeklilik sonrası özel sektör iş yerlerinde SGK lı olarak çalışmaya devam edemiyor , çalışırsa emekli maaşları kesiliyor.
Ancak yine bildiğim kadarı ile 4a SGK lı iken Malülen emekli olanlar emeklilik sonrası Kamu da çalışır ise emekli maaşları kesilmiyor , diye biliyorum. 3.Derece engelli iseniz sorun yokç. Ama malülen emekli olacak iseniz siz yine detaylı bir araştırmanızı öneririm

ahmetulug

Merhaba,Malulen emeklilik hakkında söyledikleriniz doğrudur.

Ancak engelli vergi indirimi raporunda %40 dan %100 e kadar engel oranları mevcuttur.Sizinde bahsettiğiniz gibi 1. ,2. 3. derece olmak üzere 3 e ayrılmıştır.%60 ve yukarısı engel oranına (2. ve 1. derece engelli vergi indirimi) sahip engelli vergi indirimi ile emekli olanlar çalışabilirler.

Burada dikkatinizden kaçırdığınız olay malulen emeklilik ile %60 ve üzeri(2. ve 3. derece engelli vergi indirimi) engelli vergi indirimi ile emekliliğin birbiriyle hiç bir alakası yoktur.Malulen emeklilik tespiti için kullanılan yönetmelik ile Engelli vergi indirimi ile emeklilik için kullanılan tespit yönetmelikleri hem birbirinden farklıdır hemde yürürlükte olan yönetmeliklerinin resmi gazete ile yayımlanan geçerlilik tarihleri birbirinden farklıdır.Malulen emekliliği için alınan maluliyet raporunda oran yazılmamaktadır.

İnternet üzerinde araştırma yapabilirseniz bahsettiğiniz 2 konunun birbiriyle bağlantısı olmadığını fark edeceğinize inanıyorum.

Saygılar.

Merhaba Bilgi Hazinedir

Dediğiniz gibi olabilir , zaten yanıltıcı bilgi vermemek için araştırmasını önerdim. Ayrıca bilgi için teşekkürler. Bilgi amaçlı dediğiniz konuları bende araştıracağım

ahmetulug

Rica ederim.Bilgi paylaşınca değer kazanmaktadır.Bu duruma örnek olarak kendimi paylaşabilirim.2. derece (%60-%79 engel oranı arası) engelli vergi indirimi ile emekli oldum.Şu anda bir işyerinde yaklaşık 8 aydır engelli vergi indirimi emeklisi olarak çalışıyorum.

Engelli vergi indirimi ile emekli olan herkes engel oranı ne olursa olsun çalışabilecek durumda ise ve işvereni bu şekilde onun çalışmasında mani görmüyorsa çalışabilir.Buna bir engel yoktur.

Saygılar.

Üst Alt