Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra düzelirsem emekli aylığım kesilir mi?

Hipo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben memurum, 3 ayrı hastalıktan %40 oranında rapor aldım ve erken emekli oldum varsayalim.Emekli olduktan sonra hastalıklarımdan birisi düzelirse SGK bunu fark edip emekliliğimi iptal eder mi?

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O halde %40 rapora güvenip emekli olmak çok riskli cok bariz bir engel değilse.
Engel oranı puanları yükselirse böyle bir yola girmek daha doğru olur.En son 2019 da güncelleme yapılmış sanırım puanlarda, tekrar puanlama yapılır mı önümüzdeki günlerde?

Hipo

Bariz bir durum yoksa emekli olmamak lazım.
İlerde yeniden bir cetvel yapılırsa, bu bugünkünden de kötü olacaktır.

OturanBoğa
İnfertilite 10 puan mesela cetvelde ama insanlar birkaç yıllık tedaviyle çocuk sahibi olabiliyor. İnfertilitedennpuan alan biri ileride çocuk sahibi olursa 10 puanı siliniyor değil mi? aldığı tarihteki durumu geçersiz oluyor, iyileşmiş mi sayılıyor

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hipo

Böyle tıbbi detayları bilmiyorum. Bildiğimi olası kontrol muayenesinde emekliliğe temel olan durumun ortadan kalktığı veya işgücü kaybının %40'ın altına düştüğü tespit edilirse, emekli maaşı kesilir.

Üst Alt