Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra emekli maaş yükseltilebilir mi?

crn_orel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben yeni emekli oldum.1 gün sonra Allah nasib ederse ilk maaşımı alacağım.Şu an engelli statüsünde çalışmaktayım.Sigorta girişim emekli olarak yapıldı.Emekli maaşımı çalışırken yükseltmek gibi 1 şans varmı.(mesela sigorta pirimim normal çalışan gibi ödense yani sigorta girişimi emekli değilde çalışan olarak ödense).Ve sayın oturan boğa abim, ben emeklilik sürecimde sizin forumlarınızdan bolca fayda ve fikir edindim,size ayrıyetten teşekkürler,emeklerinize sağlık.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok sağolun.

İş kanunlarımızda öğle bir madde yok zaten sigorta primlerin normal çalışan gibi ödense maaş alamazsın..

SGDP kapsamında ödenmeyen prim ile hem emekli maaşınızı hem de çalışarak hak ettiğiniz maaşı alamazsınız. Emekli maaşınızı yükseltmek istiyor iseniz emekliliğinizi iptal ettireceksiniz ve ssk primlerinizi yüksekten ödeyeceksiniz en az 3 bin civarında olması gerekli ki emekli maaşınızda bariz şekilde artış göstersin.

Merhabalar primleriniz asgari ücret üzerinden yattıysa kaç günde ne kadar maaş aldığınızı paylaşır mısınız?

Emekli olupta tekrar çalışmaya başlayanlardan destek primi alınıyor..Bu destek primlerinin geçmişte emeklilik hesabınızda biriken miktarın üzerine eklenerek emeklilik sonrası tekrar başlanan çalışma sonlandırıldığında emekli maaşının tekrar hesaplanması gerekir.. Kısaca öz olarak belirtmek gerekirse "prime esas" emekli maaşı sisteminin getirilmesi gerekiyor..Kim ne kadar prim ödediyse maaşının da ona göre olması sistemin adaletli olması açısından önem arzediyor ..

3760 günden emekli oldum.758 tl.1993 sigota girişim.

ibrahimsami3760 günden emekli oldum.758 tl.1993 sigota girişim.

VİRGO arkadaşım ilgine teşekkür ederim fakat yazdıkların temennimi yoksa varmı böyle 1 şey?

Evet böyle bir sistemin getirileceğini; mevcut sistemin yanlış olduğunu geçenlerde hükümetin kabinesine bakanlardan birisi söylemişti.. "prime dayalı emeklilik" veya "prime esas emeklilik" diye bir aratın internette ayrıntılarına ulaşabilirsiniz..

Ha hükümet bunu çıkarabilir mi ve uygulamaya ne derece geçebilir derseniz; işte orada benim bir umudum yok..Zaten SGK hali hazırda milyarlarca lira açık veriyor ve bu açıklar devletin diğer gelir kalemlerinden gelen paralarla kapatılıyorsa..Prime dayalı emeklilik sistemi de halihazırdaki çalışma hayatı boyunca yüksek prim ödemiş emeklilerin ve emekli olmayı düşünenlerin emekli maaşını arttırıp SGK daki açığı daha da arttıracağından.. Bence boş bir temenni veya seçim vaati olmaktan öteye geçemez..

Bırakın maaşınızı yükseltmeyi, düşmesine neden olursunuz. Çünkü emekli maaşları gçen hr gün düşüyor. Daha çok n çalışsanız d daha çok prim yatırsanız da bu değişmez. Ancak çok uzun zan çok yüksekten prim ytırılırsa olası emekli maaşı yükselebilir, ama orada da astarı yüzünden pahalıya gelir

OturanBoğa bu hala geçerli mi acaba. yani emekli olup, emekli maaşı alırken, tekrar işe girip, sgk yı da tam yatırsak emekli maaşına bir katkısı olmaz mı?

cuneyt81

5 sene çok yüksekten yatırılmadığı sürece emekli maaşı anlamlı şekilde değişmez. Orada da kaybedilen 5 yıllık emekli maaşını hesaplamak, o arada yatırılacak prim tutarını hesaplama lazım. Bence makul olmaz.

Üst Alt