Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra farkettim ki 165 prim günü eksik hesaplanmış..?

huku

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, mart 13 ünde işyerinden ayrılıp 19 mart tarihinde Vergi indirimi ile ssk ya başvurup emekli oldum ve nisan ayının 20 sinde ilk maaşımı aldım.
Ancak maaşım bağlanmadan ssk sitesinden hizmet dökümüne baktığımda daha çıkışıma kadar olan 13 gün primim işlenmemiş ama daha önceden ödediğim 165 gün askerlik borçlanması primimde dahil olmak üzere toplamda 7235 gün primim vardı.
Daha sonra nisan maaşını aldıktan sonra e devlette primlerime baktığımda 165 günlük askerlik borçlanması primim hizmet dökümünde gözükmeyip çıkışıma kadar olan mart ayının 13 günü işlenmiş vaziyette 7063 gün primim gözüküyor.
Yani 165 günlük primim hesaplamaya dahil edilmemiş. Kocaeli SGK ya mail yoluyla 6 gün önce durumu sorguladım şu an için bir yanıt yok 15 gün daha bekledikten sonra ya BİMER yada direkt olarak yazılı dilekçeyle sorgulama yaptıracağım.

Benim gibi sorunla karşılaşmış olan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim maşıma belki 1-2 tl fark olur ama niye hakkımı gasp ettireyimki.

Askerlik borçlanmaları sisteme zaman ile işlenir ben sanmıyorum ki 163 gününüz emekli maaşı hesaplanır iken dahil edilmiştir.Kurumdan mail ve bimer yolu ile cevap almanız imkansız bizzat dilekçe yazarak iadeli tah. yollayın derim .

Teşekkürler,
Biraz daha bekleyip değişiklik olmazsa dediğiniz gibi şahsen dilekçe ile başvuru yapacağız artık.

askerlik gözükmeyebilir ben 2009da askerlik borclanması yaptıp hala gözükmüyor bir şey olacagını sanmam paniklemeyin onlar hesabı yapmadan emekliye sek etmezler rahat olun

Arkadaşlar konu üzerine sgk müdürlüğüne yazdığım maile geçenlerde cevap geldi...
Kısacaİ; iç yazışmalar yapılmış bana bilgilendirme yazılmış ve iç kayıtlarında gözüküyormuş...
Sonuçta geçen gün hizmet dökümüme baktığımda (187 günmüş) askerlik borçlanmam hizmet dökümüme de ilave edilmiş ve ilginç olan da şu ilk maaşım bağlandığında maaşım 1238 tl + ek ödeme idi bu ay ise 1266 tl+ ek ödeme olarak maaş ödemesi yapılmış .. (birikmiş ödemeler hariç)
187 gün askerlik ödemesi demekki 28 tl kadar fark etmiş gibi geldi bana yanılmıyorsam....

Kaç lira askerlik borçlanması ödemiştiniz?

Bülent Bey,
2007 veya 2008 tam hatırlayarmıyorum 187 gün için 600 tl civarıydı.
o tarihlerde vergi indirimi diye herhangi bir bilgim yoktu ileride ödeyemem veya kanunda değişiklik olur hak iptal edilir diye düşüncelerim olduğundan imkan varken ödeyeyim diye düşündüm ve 187 gün ödeme yaparak sigorta başlangıç tarihimi öne alarak 1 yıl kazanmıştım.Ancak vergi ind belgesi alınca boşuna ödenmiş gibi oldu...

aslında prim gün sorunu yoksa askerlik borçlanmasınada gerek yok...emekli maaşını fazla arttırmıyor.

Üst Alt