Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra her yıl kontrole mi çağıracaklar!?

Kaya poyraz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Seker tansiyon(28)belfitigi disklerde kayma(7)koah(40)toplam puan bu heyetten cikan puan ise baltazar sistemine gore kesinti sonrasi % 60 dusmus surekli raporum ankaraya gitti cevap geldi (17/08/2017) kontrol vermisler rapor aldigim tarihse (17/08/2016) emekli oluyorum ama kontrolden sonra tekrar tekrarmi rapor alacagim yoksa aldigim rapormu devam edecek bunu hersenemi yapacagim bilgi verirmisiniz herkese tesekkurler

Bulent bey mesajimi okuyup donerseniz memnun olurum sizin aciklamalarinizi takip ediyorum siteye yeni katildim sizden cevap bekliyorum

Benim neden surekli olan raporum 1 yil sonra konrole dondu bunu merak ediyorum bunun nedeni nedir Bülent bey bilginizle beni aydinlatirmisiniz tesekkurler

Kaya poyraz

Süre kısıtlamasını Maliye vergi indirimi bağlamında verdi sanırım? Öyle ise, sgk da emekli ederken süre kısıtlaması koyacak diye bir şart yok. Belki de sgk sürekli emekli eder.
Eğer kontrol koyulursa, bu durumda kontrol zamanı geldiğinde sgk'ya gitmelisiniz. Onlar sizi maliye'ye sevk eder, Maliye de hastaneye. Süreç sonunda raporunuza göre vergi indirimi ve tabii emeklilik için karar verilir.
Genelde 1-2 defa kontrol verirler, sonra sürekli olarak onaylar.

Bulent bey tesekkurler
sgk ya gittim bana isyerine vermem icin evrak verdi cikis yaptiktan sonra emeklilik islemeni baslatcak
emekli olduktan sonra (17/08/2017)de konrol vermis konrolu internetteki takip ettigim yerde belirtmisler sgk emeklilik islemini yaparken kontrolu kaldirip surekliye mi cevircek yoksa hastaneye kontrole gittigimde mi kontrolu kaldircak
birde benim surekli olan raporumu mu degerlendircekler yoksa tekrar mi rapor isticekler benim rapor tarihim (17/08/2016) yeni alindi

yorumunuzu bekliyorum Bülent bey simdi den tesekkurler

Kaya poyraz

Vergi indirim hakkınız süreli mi yoksa sürekli miydi? Sürekli vergi indiriminiz vardı da sgk buna rağmen kontrol istemişse, bu durumda kontrol zamanı geldiğinde sgk doğrudan hastaneye sevk eder, verilecek raporu değerlendirir ve emekliliği karara bağlar.
Kontrol dediğimiz şey aslında yeni baştan rapor çıkartma sürecidir. Emekliliğe temel durumun devam edip etmediğine bakılır.

Raporum %60 surekli fakat maliye vergi indirimini 1yıllık olarak vermis tekrar kontrol vermis (17/08/2017) bu aşama nasıl sonuclanır acaba sgk dan emekliligi haketmiştir yazısını aldım çalıştıgım şirkete verdim çıkış yapacaklar emekli olcam kontrol aşamasında emeklilik devam edermi yoksa iptalmi olur ikilemde kaldım bu konuda beni aydınlatırmısın Bülent bey yorumlarınız içinde teşekkür ederim iyi akşamlar

Kaya poyraz

Bir kural olmamakla birlikte vergi indirimi süreli verildiğinde çoğu zaman sgk da emekliliği süreli verir. Süre sonunda sizi kontrole çağırır ve defterdarlığa gidip vergi indirim hakkınızı uzatmanız istenir. O hakkı uzattığınızda emekliliğiniz de uzatılır.
Ama bazen, vergi indirim hakkı süreli de olsa sgk emekliliği sürekli verebiliyor. Bu biraz da emekliliğe temel olan rahatsızlığın ne olduğuna bağlı.

Son kertede, emekliliğe temel olan rahatsızlık devam ettiği sürece kontrol muayenesinde de bir sorun çıkmayacaktır...

Açıklamanız için teşekkürler anladıgım kadarıyla kontrol sonucu devam desede sgk sonucu belirliycek sürekli yada süreli olacagını dogrumudur bülent bey iyi akşamlar

''Belki de sgk sürekli emekli eder''.demişsiniz,
bunu sgk neye göre belirler.

asanur

Bu konuda net bir kural yok. Etkisinin azalabileceğini düşündüğü kanser-psikiyatrik vb. rahatsızlıklarda kontrol isteyebiliyor.

Merhaba Bülent bey benim bu üçüncü rapora gidişim benim raporum sürekli süregen kronik olduğu halde 3cü rapora gideceğim kontrolü maliye istiyormuş daha nekadar daha ister görüşünüz nasıldır cevaplarsanız sevinirim neyapmam gerekir iyice kafayı yicem

@Kaya poyraz

Buna da yine kontrol verirlerse cimer'e yazar ve durumu şikayet ederek emekliliği sürekli olarak onaylanmasının istersiniz

Şikayet ettiğimizde zorluk çıkarırlarsa ben ne yapacağım şikayet edenlerle uğraşıyorlar diye duydum şikayet ettiğimde düzelirim acaba. şuan hastaneye gidiyorum heyet için yine maliye kontrol koyarsa cimerden yazsam bana nasıl dönüş olur acaba Bülent bey bunu birazda olsa bilgi verirseniz sevinirim Bülent bey şimdiden teşekkür ederim.

Kaya poyraz
sayın arkadaşım hastaneyi değiştir..yeni hastanede saglık kurulunda sana soracaklar neyin var diye onlara anlat ..seni dinlemeyeceklerdir..
çıkan sonuca göre bu seferde süreli verirlerse cimer den sağlık bakanlığına diye şikayetinde belirteceksin ki cevap uzamasın. ....durumunu izah et raporlarının bir kopyasınıda cimerden gönder..magduriyetini anlat...

bende 2 kere 2 yıl süreli rapor aldım verği dairesi sürekli yaptı..ancak yeni emekli olabildim.birde yani otobüs v.s şeylerden yararlanmam içim yeniden rapor almak zorundayım...

yaklaşık 5 yıldır uğraşıyorum..ne yazıkki kimse engelli emekli olmasın diye ugraşıyorlar...

bir tanıdığım adam ayağından sakat yaklaşık %74 raporu var.daha yeni rapor aldı. 5 yıl süreli verdiler..raporu gülermisin aglarmısın..
.

Kaya poyraz

Bu kontrolü olun hele, işinizi bitirin, sonra şikayet edersiniz. Kimse kimseye gıcıklık yapamaz, merak etmeyin. İşlerini yapmazlarsa esas siz onlara gıcıklık yapabilir, yaptıkları haksızlığın bedelini siz onlara ödetirsiniz.

Tekrar heyete girdim dahiliye doktorum puan yazmadı gögüs doktorum puan yazmadı görüş yazdılar heyetin karar vereceğini söylüyorlar rürekli raporumu %60 olan raporumu düşürmüşler %48 e vede 1yıllık kontrol olarak çıkmış ve bu 3cü raporumda gittiğimde doktorlar puan yazmadı ve heyet değerlendirecek dediler pazartesi evrakları heyete vercem gün verecekler bakalım ne olacak bu konuda bilgi verebilirmisiniz lütfen şimdiden teşekkürler

Bilgi verirmisiniz lütfen

Bugün evrakları teslim ettim ocak23e heyet günü verdiler ne olacak bilmiyorum bugün doktorların verdiği puanlara baktım yine aynı puanları vermişler bu 3cü raporum daha nekadar daha sürer kontrol şerhi bunu yapan maliye bakanlığıymış heyet nasıl karar verir bilemiyorum neyapacagımı bilmiyorum daha nekadar Sürer bilgi verirseniz sevinirim Bülent bey teşekkürler şimdiden

Kaya poyraz

bu son kontrol olur bence. Eğer yine kontrol olursa, o zaman cimer'e yazar ve "yeter artık" deriz.

İnşallah Bülent bey gelişmeleri yazacağım teşekkürler

5149 günden emekli oldum ilk maaşım 1040tl baglandı şimdi 1320 TL oldu bu 3cü kontrolü oldum heyete gircem heyet günümü bekliyorum

Bülent bey iyi akşamlar ben bugün ankaraya aradım raporumun ne aşamada olduğunu sordum bana şuan işlemde diye söyledi acaba nezaman sonuçlanır işlemde derken sonuçlanmak üzeremidir bir fikriniz varmı cevap verirseniz çok sevinirim birde bu son olurmuş acaba şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

OturanBoğa

Çok şükür en sonunda kontrol şerhi kalktı Bülent bey sizede bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim darısı diğer arkadaşların başına inşallah.

Üst Alt