Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra işitme kaybı yaşayan babam haklarından nasıl yararlanır?

sergete

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba babam emekli emekli olduktan sonra 2 kulagındada işitme kaybı var simdi hiç duymuyor emekliler için vergi indirimi su aboneliğinden yararlanması emlak vergisinden muaf vb.indirimlerden yaralanması için ne yapmalıyız rapor almak için nerelere basvurmalıyız ne yapmalıyız

Normal prosedürü tamamlayıp özürlü sağlık kurulu raporu alınız. % 40 ve üzeri rapor alırsanız bahsettiğiniz indirimlerden faydalanır fakat vergi indirimi emekliler için söz konusu değildir. Diğer haklardan faydalanır.

cevap için tesekkürler fakat hastane para istiyor rapor için vergi dairesinin yolladıgı gibi gidemezmiyiz yada ne önerirsiniz ankarada yasıyoruz yardımcı olabilirmisiniz

sosyal hizmetlere özürlü kimlik kartı için başvurup, onların sevkini almayı deneyebilirsiniz.

tesekkür ederim özürlü kimlik kartı için herhangi bir belge isterlermi işitme testi yeterli olurmu ayrıca özürlü kimlik kartı ne gibi fayda saglar babama

vergi dairesine sorduk emekli oldugu için direk hastaneye gidip rapor alması lazım dediler hastaneler ücret alınacagını söylüyorlar iki kulagıda tamamen duymuyor kulak deliği yok yani rahatsızlıgı bu bana bir akıl verin ne yapabilirim 1 sene öncesinden işitme cihazı vermişlerdi onun için sağlık rağporu var cihaz için ama oran yazmıyor cevab bekliyorum arkadaslardan

bülent bey yazmış sosyal hizmetlere başvurun özürlü kimligi için oradan sevk alıp giderseniz ücret almazlar tahminimce

sosyal hizmetlere gideriz fakat rapor isterlerse elimizde % lik rapor yok gecen yılların işitme cihazı için sağlık raporu var sosyal hizmetlere herhangi bir belge verecekmiyiz yardımınız için tesekkürler

bir belge vermenize gerek yok durumunuzu bildirin engeli kartı almak istiyorum deyin onlar sizi yönlendirir

Üst Alt