Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra kontrol istenirse o arada maaş kesiliyor mu?

esnerkn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabaa :) bende aynı karışıklık içindeyim

vergi indiriminden yararlanmak ve erken emekli olabilmek adına raporumu aldım.
Buna ilşkin emekli olma sürem 18 yıl 4080 gün ancak benim kafama takılan konu şu: raporumda özür oranı %57 yazıyor ve rapor süresi 2 yıl diyor.
bEN BU SÜRE ZERFINDA EMEKLİ OLABİLİYORUM ANCAK EMEKLİ OLDUKTAN SONRA RAPOR SÜRESİ DOLDUĞU İÇİN MAAŞIM KESİLİP TEKRAR MI RAPOR ÇIKARTMAM İSTENEK...

Bilgi alabilirsem çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürleer

esnerkn

Üç şey olabilir:

1- Rapor süreli olmasına rağmen vergi indirimi sürekli olabilir. Bu durumda herhangi bir kontrol gerekmez.
2- Rapora istinaden verilecek vergi indirim hakkı da süreli olmasına rağmen sgk emekli ederken süre kısıtlaması koymayabilir, sürekli emekli edebilir. Bu durumda herhangi bir kontrol gerekmez.

3- SGK kontrol şerhi koyar. Günü geldiğinde sgk'ya gidip vergi dairesine sevk alırsınız. Vergi dairesi sizi hastaneye sevk eder. Yeni rapor alırsınız ve vergi indirim hakkınız uzatılır...
Bu süreç emekli maaşınız dondurulur ama sonra o dondurulan süreye ait maaşlar size toplu olarak ödenir.

Üst Alt