Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra kontrol muayenesi için yapılması gerekenler?

halım1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
herkese selam.

arkadaşlar ben 2 yıl kadar önce sürekli ibareli %50 raporla vergi indiriminden yararlanarak erken emeklilik hakkımı kullanıp emekli oldum.
fakat ankaradan gelen yazıda 2 yıl sonra kontrol şartı koymuşlardı (http://www.engelliler.biz/forum/eme...-kontrol-muayenesi-ve-emekliligin-iptali.html)
şimdi 2 yıl dolmak üzere tekrar rapor almam gerekiyor şu anda emekliyim aynı işyerinde destek pirimi ödeyerek çalışmaya devam ediyorum

kontrol muayenesine giderken yapmam gereken işlemleri sırasıyla -sevk, dilekçe,vergi dairesi gibi birçok prosedür var diye tahmin ediyorum- yazabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.

şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Kontrol şerhini sgk mı koymuştu yoksa maliye mi?

selam ankara maliyeden şerh koymuşlardı sonra o yazıyla emekliliğe başvurdum ve emekli oldum.acilen ne yapmam gerektiğini yazarsanız sevinirim.süre 4-12-2010 cumartesi doluyor.pazartesi başvursam olurmu?

maaşın kesjlmesjnisti yorsan 1ay önçeden kontürol için ssk dan hastaneye sevk almanlazım

uyarın için çok sağol kardeş.bundan 2 ay önce defterdarlığa gitmiştim durumumu anlattım tabiki doğru düzgün anlamadan dinlemeden bana sevk almam için tarihin dolduğu gün gelmen gerekir dediler onların yüzünden bu güne kaldım günümün dolmasına 2-3 gün kala aradım bu seferde sen emekli olmuşsun sgk ya gitmen gerekir bizle işin kalmamış dediler.sgk ya gidip dilekçe verdim onlarda dosyan 15 güne geli ozaman sana haber verip sevkini yapıcaz dediler ama maşın kesilecek dedi.benim bildiğim 3 ay kadar kesilmeden devam ediyor olması lazım.neye inanacağımı şaşırdım.yani senin anlayacağın bindik bi alamete gidiyoz kıyamete. kendine iyi bak.

her calışan işinin hakını verse avrupayı coktan sollamıştık adamlar vatanbaşa yardıma begil aysonu olsun maaş gelsin biye bakı yor kimse kimseye yardımçı oldugu yok adam ne iş yaptıgını bilmeyen memurlarımız var ben 1dosya için 3 kere sskya gjttim istebjgi dosyayı anlatmaktan acizler kendi işini kendin takip edip araştıracaksın yoksa cark cok yavaş dönü yor

Bu konu çok net bir konu değil. Kurumların nasıl uygulama yapacakları bence belirsiz...

Defterdarlığa gidip kontrol muayenesi için sevk alın ve hastaneye gidip gerekli işlemleri tamamlayın.
Eğer emekliliğe temel olan rapor oranında bir oran verileceğinden eminseniz, tereddüt edecek bişey yok; emekli maaşınıza dair sgk'da bir şey yapmanıza gerek yok.
Ama vergi indirim hakkınız iptal edilirse, işte o zaman işler karışır. Zira sgk emeklilik için vergi indirimini şart koşuyor ve bu hak ortadan kalkmışsa, emeklilik iptal edilmeli (mantıken).

Fakat bu iptal için sgk nasıl bir işlem yapacak; daha doğrusu, vergi indiriminin süresinin bittiğini nasıl tespit edecek, bu bence belirsiz. Bu açıdan bakarsak, kontrol muayenesine dair süreç ya da sonuç ne olursa olsun sgk emekliliğe dair yeni bi işlem yapmaz.

Karışık konu... Biz de sizinle öğrenicem sanırım...

Merhaba arkadaşlar bende %51 oranla 1 yıl süreli vergi indirimi alarak emekli olmuştum. 1 yıl sürem tabiki doldu ve ist.unkapanı sgk ya giderek hastane sevki aldım ve dün heyete girdim. Hiç bilgi verilmedi rapor oranımı sorduğumda rapor oranını artık hastahane vermiyor, 1 ay sonra unkapanından işlerini takip edersin dediler. Sgk müracat ettiğimde ne gibi işlemler oluyor diye sordum, hastaneden rapor bize gelecek ve Ankaraya biz göndereceğiz dediler.
Benim merak ettiğim, çalıştığım zamanlar raporlarla Ankara maliye ilgileniyordu şimdide aynı şekildemi işlem görüyor. Çünkü hastane sevki için ilk defterdarlığa gittiğimde, sen emeklisin bizimle işiniz yok sgk ya gitmen gerekir demişlerdi.
Birde bu işlemler ne kadar bir zaman alıyor?
Şimdiden teşekkürler.

merhaba;
aynı şekilde ankara maliye merkez sağlık kurulu karar veriyor.2 ay içerisinde sonuçlanır.

1 yıl sonra kontrol muayenesini maliye değil de SGK mı koymuştu? Maliye'Nin koyduğu kontrol muayenesinden sgk'Nın nasıl haberi oldu/oluyor?

1 yıl sonra kontrol muayeneyi vergi indirimi için maliye koymuştu ama benim emeklilik şartlarım uygun olduğu için emekliliğe başvurup emekli oldum. Bana herhangi bir yazı gelmeden sürem dolduğunda kendim sgk başvurdum.

Maliye'Nin koyduğu kontrol muayenesinden sgk'Nın nasıl haberi oldu/oluyor?

Bülent,
Sgk'na emeklilik için başvurulduğunda,sgk vergi indiriminin kayıtlı olduğu vergi dairesine kişinin vergi indirim durumunu soruyor zaten ve dosyasında nasıl bir vergi indirim kaydı varsa sgk ya o bilgiler aktarılıyor,bunu sen de biliyorsun,soruyu ben mi yanlış anladım bilmiyorum.

Tecrübelerime dayanarak durumu izah edeyim. Emekli olduğunuzda sgk size yazı ile bunu bildirir. Yazıda kontrolünüz varsa rapor tarihinden 1 ay öncesi sevk almanız için bilgi verir. Rapor tarihinizden 1 ay ve bir kaç gün önce gider sgk dan sevkinizi alır hastaneye gidersiniz. Raporunuz çıktığında tanıdığınız varsa veya ikna edebilirseniz kurulun olmadığı bir günde gidip fotokopisini aslı gibidir kaşeli alırsınız. Sgk na ulaşan rapor Ankara M.S.K. gönderilir. Gönderilip gönderilmediğini aman takip edin 3 kere rapor aldım hepsinde sümen altından 1-1,5 ay gibi uyarılarım sonucu zoraki ankaraya gitti. Buraya kadar işlemleri bu şekilde yaparsanız 3 ay ve 1 ayda rapor tarihinden önce sevk aldığınız için 4 ay maaşınız kesilmez. sgk na kalırsanız 4 ay sümen altı olur. Ankaradan bazılarının söylediği gibi hiç korkmayın orada evraklarınız en fazla 2 hafta 1 haftada posta 3 haftada sgk na gelir. 3 kurumdan en tehlikelisi sgk dur. Bütün engeller bu kurumun tatminsiz şef ve memurları tarafından çıkartılır. sgk na dikkat. Toplam 4 ay içinde yeni raporu bütün engeller karşısında sgk na ulaştırın. Postada geçikti derler maaşınızı keserler. 4 ay içinde ulaşmaz ise sorumlusu sizsiniz:)

Senveben kardeşim biraz söylediklerinden anladığım kadarı ile tekrar rapor çıkartmıyorlar deyilmi var olan raporunun aslıgibidir olanını sgky gönderiyosun..

Senveben kardeşim biraz söylediklerinden anladığım kadarı ile tekrar rapor çıkartmıyorlar deyilmi var olan raporunun aslıgibidir olanını sgky gönderiyosun..

Ne yazık ki senin yazdığının tam tersi. Adı kontrol muayenesi ama aynen ilk defa rapor çıkartırken yaptığın tüm işlemleri tekrar yapacaksın. Örnek yeni bir doktor gelir önceki rapora hiç bakmaz ve kendi oranını verir. Ayrıca bütün uzmanlık alanlarını gezer sağlık kuruluna da girersin. Maalesefki böyle.

Normalde ben 3 bölümden raporumu almıştım ama şimdi hastanede bütün bölümleri tek tek gezdirdiler, heyete girdiğimde yüzüme bile bakmadılar.

Hastanedeki heyet sağlık kurulu hikaye onlar sadece ilgili doktorun ne yazdığına bakar aksi karar veremezler. Sonuçta o alanın uzmanı o doktor. Buna müdahile edemezler. 3 Kere rapor aldım 2 sinde kurula bile çağırmadılar 1 inde yanlışlıkla çağırdılar heralde hiç bişe sormadan çıkabilirsin dediler. :)

Halım, en son Ankara sağlık kurulundan gelen sağlık raporunda iki yıl sonra kontrol muayenesi diye not düşülmüş anladığım kadarıyla ,sizde sgk başvurarak emekli olmuşsunuz.Önceki sürekli olan raporunuz varken sizi tekrar sağlık kurulunamı soktular yoksa kurula girmeden direkmi ankaraya gitti rapor ?Kontrol istemişlerse sil baştan tekrar hastane yolu görünüyor %40 ve uzeri rapor alamazsanız emekliliğiniz iptal olur.Başlığı ilk okuduğum zaman sanki surekli olan raporu almanıza ve emekli olmanıza rağmen tekrar kontrole çağrılmış gibi algılanıyor.

MURATSUMER bu tür şikayetler sgk dosyanıza bakar ve araştırma yapıp kontrole çağırma ihtimali var sizin rahatsizlığıniz devam ediyor ve bir sorun yoksa aldıgınız raporda hiç endişe etmenize gerek yok sgk her zaman kontrole çağırma ihtimali vardır.

Emekli olup tekrar rapor istenenlerin raporu Ankara'ya gidiyormu yoksa sadece kontrole gönderen sgk mı işlem yapıyor

Üst Alt