Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra rapor oranım düşerse emekliliğimin durumu ne olur?

naezli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Konuyu daha önce çeşitli mercilere danıştım (Alo 170, Esenyurt SGK, SGK danışmanı) fakat net bilgi alamadım; daha doğrusu çelişkili bilgiler geldi. Bu nedenle forumda da danışmak istedim.

%82 engel oranı ile emekli olacağım. 2007 yılı girişliyim. 15 yıl sigortalılık sürem, 4800 prim günüm var. SGK’dan maaş bağlanmasına hak kazandığım konusunda yazıyı aldım.

Burada sormak istediğim;
ben %82 oranla bugünkü şartlarla emekli olabiliyorum, fakat raporum süreli. Örneğin 1 yıl sonra raporum %70 oranında olursa, güncel şart olan 18 yıllık sigortalılığı sağlamadığım için maaşım kesilir mi? Yoksa ilerleyen yıllarda raporlarımda %40 üzerinde almam maaşımın devamı için yeterli midir?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

naezli maaş alman için yeterli yeterki oranın %40 altına düşmesin ancak bir önceki oranının altında düşerse maaş tutarında ona göre değişkilik gösterir.

naezli

%40'ın altına düşmediği sürece maaş devam eder. Emekli maaşının hesabında oranın bir önemi yok Kuru , maaş düşmez.

Üst Alt