Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra SGDP ödeyerek çalışabileceğim, değil mi?

toprak 24

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, ben % 40 vergi indiriminden yararlanıp emeklilik işlemlerimi 20 şubatta başlattım.şimdi benim bir sorom olacak.ben yine aynı işyerimde çıkışım yapıldığı halde işime devam ediyorum.maaş bağlandıktan sonra yani ortalama 1 ay sonra iş yerimde bana yeniden sigortamı yapılacak.vergi indiriminden yararlandığımız halde çalışırsak emekli maaşımızdan kesinti yapılrmı.herkese teşekkürler.

toplam kaç gün ve kaç tl kazançınız vardı emekli maaşı ne kadar hesaplamıştınız ne kadar bağlanacak bilgi verebilirmisiniz bende mart sonunda dilekçe vermeyi düşünüyorum da karşılaştırma yapayım istiyorum

bir şey hesaplatmadım. 1995 ssk giriş 4200 gün pirim toplam kazanç 97,000 tl gibi görünüyor.beklemekle maaş artmıyor.

Turan Bey;
evet işvereniniz sizi tekrar giriş yapacak ama emekli çalışan olarak giriş yapacak ve primlerinizi uzun vadeli, sigorta kollarına değil,sgdp olarak ödeyecek,aksi halde emekli maaşınız kesilir.
SGDP kapsamında çalıştığınızda emekli maaşınızdan herhangi bir kesinti olmayacak,çalıştığınız maaştan normal sigorta primi yerine sgdp kesilecek hapsi bu.

yardımlarınız için teşekkürler ufuk kardeş.benim işe girişim herhalde maaş bağlandıktan sonra yapılır.çünkü evraklarımı ssk ya yeni verdim.

malülen emekli bir insan sgds ödeyrek çalışamazmış diyorlar bu nolacak. eminmisnz malülen emekli bir insanın çalışıp sgdp ödeyrek devletin izn vediğine

benim bildiğim malulen emekli olan başka bir işte çalışması yasaktır diye biliyorum.anlaşıldığı zaman emekli maaşı kesiliyor.

peki çalışırken yine engelli kadrosundamı çalışacaksınız

akıllıca düşüün lütfenn malülen emekli oluyorsun tekrar çalışacaksan devlet senri emekli edermii ... yasak malülen emekli olan tekrar çalışması

Hakkı Bey,
konuyu açan Turan arkadaşımızın başvurusu malulen değil,vergi indirimiyle erken emeklilik.
Vergi indirimiyle erken emekli olanlar emekli maaşı kesilmeden sgdp ile özel sektörde istediği kadar çalışabilirler.

Etem Bey;
sgdp kapsamında engelli kontenjanından çalışılabilir, vergi indiriminden yararlanmaya devam edilir.Çalışırken alacağınız ücrete vergi indirimi uygulanır.

50000 tl borcum olmasa çalışmam çalışamam ama mecburum 3 çocuk okuyor 881 lira emekli maaşı alıyorum 2300 lira memur maaşını niyebrakaydım yoksa ama mecburum o kadar kafam karışıkki bir borçlarımı bitirirsem çalışmayacağım aktif olarak işsiz kardeşlerim çalışsın şimdi bir işe giriyorum yemek dağıtma işi 950 lira verecekler sigorta yapacaklar haklarım ne bilmiyorum bildiren olursa sevinirim borçlarımı bitirip köyüme gitmek toprakla uğraşmak istiyorum ozanın dediği gibi benim sadık yarim kara topraktır

Üst Alt