Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra sigortalı bir işte çalışabilmek için izlenecek yol nedir?

sert olsam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
emekli olarak calışan kişiler ile ilgili sir sorum ocak : emekli olup calışan bir sigortalı nın takip edcegi yol nedir resmi olarak calışırsa tşk

Malulen emekli olmuşsanız emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışamazsınız.
Erken emekli olmuşsanız, hem emekli maaşı alıp hem de sigortalı olarak çalışmanız mümkün. Sadece, çalışırken alacağınız maaşın %32-35 civarı Destek Primi olarak kesilir.

Serdal Bey;
Siz sadece işinizi bulacaksınız,İzlenecek yol işverenle alakalı.
Tabi yine de herhangi bir hataya meydan vermemek adına siz de hatırlatma ve yönlendirmede bulununuz.
Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur işverenin işe giriş bildirgesi düzenlerken SGDP ne tabi emekli çalışan şıkkını seçmesi ve prim ödemelerini tüm sigorta kollarına değil,SGDP (sağlık güvenlik destek primi) olarak ödemesidir.
Kısmet;
bu konuda maaşınızın şu kadarı kesilir vs gibi paylaşımlar,soran kişide maaşının neredeyse yarıya yakınının kesintiye uğrayacağı intibaı uyandırıyor.
Halbuki emekli çalışandan yapılan kesinti normal sigortalınınki kadar bile değildir.
Bordroda giriş çıkış olup neti etkilemeyen işveren paylarını saymazsak,normal çalışanın sigorta primi işçi payı %14,emekli çalışanın SGDP ise sadece %7,5 dur.
Kısaca bir emekli çalışan aynı brüt ücrete sahip bir normal sigortalıdan az net almayacak aksine fazla alacaktır.

Sayın ufukalp bu demek oluyor-ki ben 15 yıl üzerinden emekli oldum.bunu şu amacla istiyorum masraf agır okul okuyan çocuklardan bumu istiyorum . Ben işi bulursam sgdp yi öderse işvaren maaşı alıp emekli parasını da almamın bana bir zararı olurmu tşk

Serdal Bey;
emekli olarak sgdp kapsamında özel sektörde istediğiniz kadar çalışabilirsiniz.Hem emekli maaşı hem de çalışacağınız işyerinden maaş alabilirsiniz bunun hiçbir sakıncası yok.

Üst Alt