Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra vergi indirimi için kontrol muayenesi istenir mi?

adıge16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
% 63 olarak ankaraya giden raporum onaylandı; fakat 17.04.2013 tarihine kadar vegi indiriminden yararlanabileceğimi tekrardan vergi indirimi istersem bu tarihte hastaneye sevkim isteniyor. ssk ya girişim 1988 şu anda emekli olabilirmiyim emekli olursam o tarihte kontrol muayenesi isterlermi.bir göz kaybı % 32 depresyon % 40 kalp mitral yetmezliği%10 balthazar hesabıyla % 63 Ayrıca iş kazası ssk kaza emeklisiyim sanırsam iki dosyadan emekli olacağım maaşları ne oranda alırım çok olan tam az olan yarımmı bilgilendirirseniz sevinirim.hayırlı akşamlar.

İş kazası sonucu işgücü kaybı oluşmuşsa:
1- Sürekli iş Göremezlik geliri alacaksınız. Maaşınız oluşan işgücü kaybı oranına ve kaza esnasındaki günlük kazancınıza göre belirlenir. Bu süreç sigorta müdürlüğü tarafından sizin başvurunuz üzerine işleme konur ve sonuçlandırılır.

2- Sürekli iş göremezlik gelirinin yanı sıra bir de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun şartları da aşağıdaki tablodaki gibidir. Defterdarlıktan elde edilen sakatlık indirimine göre belirlenir emeklilk kriterleri. Eğer işgücü kaybına neden olan diğer hallerden % 40 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, psikolojik durumu hiç karıştırmayın. Çünkü karıştığında verilen raporlar her zaman süreli oluyor ve o zaman emeklilik durumu da yukarıda Bacıbey'in aktardığı risklerler/karışıklıklarla zora giriyor.

2008_oncesi.PNG

Not: Aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de sakatlık indiriminden erken Yaşlılık emeklilği hak edilirse, iki aylıktan fazla olanının tamamını, az olanın yarısını aynı anda alacaksıznız.
Not: Alacağını sürekli iş göremezlik geliri ne emekliliği hak ettiğinizde kesilir, ne de çalıştığınızda. O geliri yaşam boyı alırsınız (vefatınızın ardından geride kalan hak sahiplerine devredilir)

kontrol muaynesi oldum fakat hastaneden aldığım rapor bu sefer 1 yıl geçerli ibaresi vardı depresyon dan ötürü ankaradan sonuç sgk ya gelmiş sgk da maaşımın devamına ve ankaradan gelen rapora istinaden bir daha kontrol muaynesi gerekmediğine karar verilmiştir diye bana yazı göndermiş. şimdi sürekli emeklimiyim sorunçıkarmı sgk ya güven olmuyorda birde size sorayım istedim

gerekmez diyorsa gerekmez kime inanmalıyız başka maaşı veren sgk zaten

kontrol muaynesine gerek olmadığına karar verildiyse emekli olursunuz artık kontrole gitmezsiniz ben böyle anladım

SGK ne demişse odur geçerli olan. "KOntrole gerek yok" demişse, tadından yenmez! :)

Üst Alt