Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra yeni iş yerinde vergi indirimi alabilir miyim?

LUCKY41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Ben vergi indiriminden emekliliğe başvurdum ve onaylandı. Sormak istediğim

Vergi indirimini başvurduğum iş yerinden başvurudan sonra çıkmıştım.Şimdi emekli olarak tekrar farklı bir ilde ve farklı bir iş yerinde çalışmaya başlayacağım.
Maaşıma vergi indirimi ücreti artı yansıtılır mı.

Nasıl bir yol izlemem lazım?

LUCKY41 eger tekrardan vergi indiriminden faydalanmak istiyorsan tekrardan vergi indirimi icin basvuru yapman gerekiyor

LUCKY41
vergi indirimi almış olduğunuz vergi dairesine başvurarak farklı bir işyerinde işe girdiğinizi söyleyerek vergi indirim yazınızın yeni işyerine gönderilmesini talep edeceksiniz, daha önce almış olduğunuz vergi indirim yazısı yeni işyerinize tekrar gönderilecektir. yeniden vergi indirim başvurusu yapmayacaksınız. bazı iş yerleri eski işyerine yollanan yazının örneğini de kabul edebilir. bununla ilgili forumda sorulan sorular ve cevapları bulunmakta.

erkan medeni
tekrardan vergi indirim başvurusu yapması gerekmiyor. zaten alınan bir hak var, o hakkı yeni işyerine bildirilmesi gerekiyor ki vergi daireside bu şekilde yapıyor. kazanılan bir hak için (raporda oran yükselmesi yoksa) yeniden başvuru yapılmaz.

LUCKY41
Konuyu Samil38 arkadaşımız gayet güzel açıklamış.
Ona sadece bir ilave yapmak istiyorum:
Farklı bir ilde emekli olarak çalışmaya başlamışsınız.
Bazı işverenler o ilin vergi dairesi beni bağlamaz diyebilmekte, işi yokuşa sürebilmektedir.
Benim vergi indirimim İstanbul'da idi ve emeklilikten sonra yerleştiğim İzmir'de tekrar çalışmaya başladığımda insan kaynakları müdürü ile bu konuda tartışmıştık.
İstanbul beni bağlamaz "ben İzmir Vergi Dairesi'ni bilirim" demişti. Ben de bu tartışma üzerine inat yapınca İzmir Vergi Dairesi'ne başvurup İstanbul Vergi Dairesi'ndeki vergi indirimi dosyanın İzmir Vergi Dairesi'ne transferini talep etmiştim.
Transfer gerçekleştikten sonra da vergi indirimimi işyerime tebliğ ettirmiştim.
Bu şekilde bir sorunla karşılaşan olursa bilgisi olsun diye yazıyorum.

Üst Alt