KCETAŞ
Buna emekli ediyor denemez, kimseyi emekliliğe zorlayamazlar. Ancak tabi tazminatınızı verip işten çıkarabilirler. O zaman da kıdem ile birlikte ihbar tazminatı da ödemek zorunda kalırlar.
Ha siz derseniz ki bu işyerinde ücretim çok iyi ve çok rahatım, başka yerde çalışmak istemiyorum, o zaman dediğiniz yöntemi uygulanabilir. Vergi dairesi işlem yapar.
Ancak, emekliliğinize bugün itibariyle tam 6 ay kalmış, yeni rapor almanız, vergi dairesine başvurmanız ve sonuçlanması bu tarihe yetişecek mi ?
Normalde yetiştirdi, ancak pandemi sürecinde Maliye Merkez Sağlık Kurulu uzun bir süre toplanmadı ve bu süre içinde raporlar yığıldı. Şu anda 2019 Kasım Aralık aylarını inceliyorlar ancak. Bir de sonuçlandıktan sonra işyerine tebliği lazım. Sonuç yetişmez emekli edilirsiniz ve sonradan sonuçlanır, uygulama tarihi de emekli olduğunuz tarihten önceye denk gelir, bu sefer emekliliğiniz iptal edilir, işyeri de tekrar işe almak zorunda değil. Bunu enine boyuna düşünmeden karar vermeyin.
ÖTV istisnası ile aldığınız araç konusunda sıkıntı olmaz, o sorun değil. Aracı aldığınız tarihteki son raporunuz geçerlidir.