Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra yeniden çalışırsam vergi indirimim işleme konulur mu?

sehay

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ben emeklilerin sosyal desdek primi ödeyerek çalışabilecegini biliyorum. Burada bir sorum yok, lakin 2.derece olan vergi indirimimin burada bana bir faydasının olup olmayacagı.
Emekli olduktan sonra çalışdıgım bir iş yerinde muhasebeci; SANA ZATEN DESDEK PRİMİ YATIRIYORUZ AYRICA VERGİ İÇİN İNDİRİM BELGESİNİ İŞLEME KOYMAMIZA GEREK YOK DEDİ.
İşte benim sorumda burda başlıyor. Bu desdek primini benim brüt maaşımdan kesiyorlarsa; neden vergi indiriminden faydalanamayım.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız var ise yardımcı olurlarsa sevinirim.

O muhasebeci meslekte yeterlilik belgesini bakkaldan almış olmalı.
Destek primi,sgk'na ödenen kısa vadeli işkollarına (sağlık ve iş kazası) ödenen sigorta primidir.
Vergi indirimi ise tahakkuk eden gelir vergisi matrahından düşülerek vergiden muaf tutulma uygulamasıdır.
Birbirleriyle tamamen alakasız uygulamalardır.
Vergi indiriminizin kayıtlı olduğu defterdarlık ya da vergi dairesine,çalışma belgesi ile birlikte müracaat ediniz,onlar işvereninize vergi indiriminden faydalandırılmanız konusunda gerekli belge ve üst yazıyı göndereceklerdir ve her halukarde işleme konulmak zorundadır.

Sayın ufukalp cevabın için teşekkür ederim.

Üst Alt