Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum ama 2023’de normal emeklilik hakkım da geliyor. Ne yapmalıyım?

Talihsiz50

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben vergi indirimi aldım emekli oldum 5 senelik. Benim normal emeklilik 2023 te doluyor.yaşa takılmıştım.şimdi nasıl olacak yaşım dolunca sgk gidip yenidenmi başvuracağım bilen varmı nasıl olacak.tesekkürler.

merhaba aynısı bende var bende pazartesi 06.02.2022 de emekli başvurusu yapıyorum süresiz engel raporumla ama ileride eyt çıkacak gibi görülüyor şuan herşey dolmuş zaten emekliyim ama eyt den dolayı bekliyordum.

engelli raporu ile emekli olunca diğer şartlar gelsede emekliğlik devam edecektir değişmez diye düşünüyorum bir daha başvuru istemezler.

Talihsiz50
Eğer sgk size 5 yılın sonunda kontrol koymamışsa, şu anda hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Kontrol koymuşsa, o zaman gidip "benim yaşım geldi, kontrol istemiyorum, yaştan emekliliğe dönüştürün" diye dilekçe vereceksiniz.

Tesekkür ederim.anladım tamam.

Aslında daha cok maaş yenidenmi hesaplanır onu merak etmiştim🤭

Talihsiz50

Hayır maaş farkı olmaz. Prim günün ve tutarın değişmiyor sonuçta. Ki zaten her yeni durum hak kaybıdır çoğu zaman. İnşallah yeniden hesaplanmaz :):)

DJ_BORAN
Tek farkı engelli statüsünde emekliliğin daha erken olması.

OturanBoğa vergi indirimi ile emeklilikten normal emekliliğie geçişte maaş bu durumda ne olur.Düşme yada artma söz konusu olurmu?

Gsusa

Hayır maaş farkı olmaz. Prim günün ve tutarın değişmiyor sonuçta.

2023 e kadar aldıgım zamlar gitmez inşallah. Derlermi sil baştan başlamak gerek.🤗

Üst Alt