Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum ama kontrol için hastaneye sevk edecekler..?

salihkon42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa ben2012 de engelli rapor aldım ve şimdi emekli oldum ssk dan aradılar başka hastaneye sevk ettiler oradan raporumu %12 ye düşürdüler ve şimdi hakem hastaneye sevk edecez dediler oradanda düşük gelirse maaşımı emeliliğimi iptal edeceklermiş ben şimdi neyapayım teşekkürler yardımcı olun lütfen

malulen mi yoksa vergi indiriminden mi emekli oldunuz aldığınız önceki raporda süre varmıydı

hayır deamlı aldım süre yok malülen deyil engelli emkli oldum

vergi indiriminden mi emekli oldunuz emekli olduktan sonramı kontrol istediler ayrıca hastalığınız nedir

evet vergi indiriminden emekli oldum emekli olduktan sonra 3 ay emekli maaşı aldı sonra radılar ssk dan başka hastaeneye sevk edecez dediler hastalığım behçet hastalığı ve iki bacağımda venüz yetmezliği varis baya ilerlemiş dediler ve sağ kol bileğim doğuştan sakat ve sağ kulağımda işitme kaybı var bu hastalıklarım sevk ettikleri hastanedede çıktı verdikleri rapor %12 çok düşük verdiler şimdi hakem hastaneye sevk edecekler oradanda düşük çıkarsa emekliliği iptal edeceklermiş

geçmiş olsun öncelikle sgk 'nın her zaman kontrol isteme yetkisi var ancak bu pek ender görünen bir seydir genelde şikayet,usulsuzlük genel gibi bir durum olduğu zaman o ildeki o hastaneden alınmış raporlu kişileri ve o rapora göre emekli olmuş kişileri kontrole çağırbilir yani yaşın yanında kuruda yanabiliyor insallah maaşınız devam eder sormadınız mı sgk Ya kontrol isteme sebebini

salihkon42

Kontrol sürecini tamamlamak zorundasınız maalesef.

Emeklilikten sonra başka amaçla da olsa düşük oranlı rapor aldınız mı?

sanırım bu her kes için olmuyor bende 2014 ocak ayında %40 ile rapor aldım ve vergi muafiyetin den erken emekli oldum bu rapordan sonra geçirdiğim kazaya bağlı 2 adet rapor aldım 5 ve 15 oranları daha sonra 2015 son rapor alorak %46 rapor aldım banan şu anan kadar bir yazı gelmedi ben şöyle düşünüyorum benim fikrim sanırım şikayetler görevden alınan doktorlar ve şikayet edilen rapor için hastanelerde bir düzenleme yapılıyor sanırım. Ama bu kontrollerde rapor oranlarındaki değişiklikten dolayı kişiler de mağdurtluk oluyor birde engelli emekliliğinden emeklilik sayısı çok yükselmiş bunuda kulaktan duydum yaştan emekli olan ile bizim gibi emekli olanların sayısı itibari yaşdan 2 kişi erken emeklilikten 8 kişi oluyormuş örnek verdiler sanırım buna bir dur demek için eski emekliden başlıyarak yeniden kontrol istiyorlar her kesilen aylık sgk için kar olacak benim fikrim böyle

sgk nın kontrol isteme yetkisi var ancak bunu yaparken hangi yılda vergi indirim raporu alındı ise o yıldaki engelli ölçütü gecerli olmalı yoksa 15 yıl önce emekli olmuş %40 almış biri bu günkü sartlarda %40 alması zor onun için çok kişi madur olur bu konu zaten hep tartışılan konu onun için nesek boş piyango gibi bir sey bu

rapor oranınız kaçtı

Engelliler erken emekli oldum diye sevinemeyecek bile her zaman ya tekrar kontrole çağırılırsam ya raporum düşerse ya maaşım kesilirse şeklinde diken üstünde bir hayat yaşatılmak demek, engellilere yapılan ayrıca bir zulümdür. Dünyada en erken emeklilik bizde var diye övünen anlayışın emeklilik yaşında avrupayı, maaşında ise afrikayı örnek aldığımızı da bilmelidirler.

uzakyol

sana katiliyorum emekli herzaman diken ustunde bugunde bitti acaba yarin neolacak diye dusune dusune hayat zehir oluyor hersey nasip kismet artik mevlam ne yazdiysa olur

bu tur olaylar olduğu sürece bizim gibi gerçek engelli lerin raporlarını kırptılar ..40 olan raporumuz 30 düşürüldü..engelli kadrosunda calışıyoruz lakin vergi indirmi almaya gittiğimizde rapor oranlarımız 30 düşürülüp haklarımız gasp edildi

Sahte rapor alanlar ilerde başlarına ÇOK büyük belalar alırlar

Üst Alt