Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum, çalışmaya devam ediyorum. Ek olarak bireysel emeklilik..?

Merdem

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Haziran'da kısmetse SGK'dan emekliliğe hak kazanacağım emekliğe hak kazandıktan sonrada çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum.
3 sene önce Bireysel emekliliğe başvurmuştum emekli olup çalışmaya devam ederken BES devam ederse Devlet Katkısını alabilecekmiyim ?
çok teşekkür ederim

Emekli olmanın bireysel emekliliğe dair bir etkisi yok diye biliyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devlet katkısı aynen alınır...

Evet, devlet katkısı emeklilikte de devam eder,aksi olsaydı emekliler devlet katkılı bu sistemin dışında tutulurdu.Halen bireysel emeklilik sistemine emekliler de dahil edilmekte ve 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren % 25 devlet katkısı hiçbir ayrım olmadan tüm katılımcıların hesabına yatırılacaktır.Tek şart 18 yaş sınırı olup üst yaş sınırı yoktur.

Bende emekliyim bir bucuk yildir ve bi sirkette sgdp sistemiyle sigortali olarak calisihorum su an ve iki yildir da ozel bireysel emeklilik primi odugorum

Üst Alt