Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum. Yeni bir işe girsem maaşım düşer mi, ikinci kez emekli olabilir miyim?

fabety

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Gecen yil aralik ayinda emekli sandigindan emekli oldum. Baska ise girmek istiyorum. İse girerken sigorta yapmalari gerekiyormus. 1. Emekli maasim kesintiye ugrar mi?2. Bu ikinci yatan pirimler ne oluyor, ikinci bir emeklilik soz konusu olur mu?

Riera'Nın aktardığı bağlantıyı mutlaka inceleyin.

Emekliyen çalışma hakkınız varsa, çalışırken sigortanız ona göre yatar. Yani, sosyal güvenlik destek primi olarak sigorta priminiz kesilir.

Emekli maaşınızın bu sosyal güvenlik destek primi ile bir ilgisi yok...

İkinci bir emeklilik söz konusu olamaz.

Pardon merak ettim kac yilda emekli oldunuz ve maasiniz ne kadar.

Emekli sandigindan emekli oldum. 15yil 6 ay calistim. 3-1 dereceden ayrildim. Maasim 1080 tl civari

Bende ekmeliyim, 1-2 fabrikaya müracat ettim iş için..

Benim kafama takılan konu işe girdiğimizde sgk'dan emekli olduğumuza dair belge alıp işe gireceğimiz firmaya götürüyormuyuz, yoksa sisteme girdikleri zaman durumumuz otomatik olarak görüzüyormu?

Yanlışlıkla normal çalışan olarak prim ödenirse maaş kesilme ihtimali varmı?

İşe girdiğimiz taktirde emekli maaşında bir sorun yaşamamak için dikkat etmemiz gereken noktalar neler...

Emekli oldugunuzu ve SGDP kapsamında çalışmak istediğinizi mutlaka belirtin.
Evet,normal yani tüm sigorta kollarına prim yatırıldığında emekli maaşı kesilir.

@Ufukalp verdiğin bilgi için teşekkür ederim..

Cevabınıza teşekkür ederim, hayırlı olsun sağlıklı huzurlu uzun yıllar dilerim.

turan şimdi anlamak istedigim :ben 3675 gün 15 yıl üzerinden erken emekli oldum 8 yıl oldu şimdi sana soracagın ben nasıl calışırım ? memur olabilir miyim veya işçi tşk

Turan,yukardaki yorumları iyi oku.
Kimse çalışamaz,çalışırsan kesilir dememiş.
SGDP değil de tüm sigorta kollarına normal prim yatarsa emekli aylığı kesilir denmiş ki bu da tamamen doğrudur.
Ne şekilde emekli olursa olsun,isterse 30 sene 10 bin günden emekli olsun,tüm sigorta kollarına prim yattığında emekli aylığı kesilir.
Bunun da haklı gerekçesi var,şimdi burada uzun sürer anlatmak.

Üst Alt