Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olmak için işten çıkma şartı ortadan kalktı mı?

engellsizz

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Yüksek Mahkeme, emekli aylığı tahsis talebinde bulunmak için “işten ayrılma” şartı aranması kuralını anayasaya aykırı bularak iptal etti.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nda yer alan ve hizmet akdine bağlı olarak çalışan sigortalının yaşlılık aylığı talebinde bulunabilmesi için çalıştığı işten ayrılması şartını öngören kuralın, çalışma hak ve özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa’ya aykırı olduğunu öne sürdü.

Resmi Gazete’de yayımlanan gerekçeli kararda, yaşlılık aylığının sigortalıya uzun vadeli sigorta kollarından ömür boyu ödeme vadeden bir sigorta türü olup “sosyal güvenlik hakkı” kapsamında olduğu belirtildi. Ayrıca itiraz konusu kuralın bu hakkı sınırladığına dikkat çekildi.

Kaynak: https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/emekli-olmak-icin-tarihi-karar-iptal-edildi?page=5

Bu konu hakkında güncel durum nedir bilen var mı? Yukarıdaki habere göre sanıyorum bir vatandaş itiraz etmiş ve mahkeme de bu itirazi kabul etmiş. Yani bu örnekten yola çıkarsak diyelim ki yaşı bekleyen bir engelli emeklisiyiz ama çalışıyoruz, yaşımız geldiğinde SGK çıkışımız yaptırmamıza gerek kalmadan yani işten ayrılmadan emekli olabilecek miyiz?

bugün tarihli resmi gazeteye baktım birşey bulamadım. ben de tv de gordum bu gun. acaba memurları da kapsıyor mu?

biraz clickbait bir haber geldi bana.

ayrıca bu durumda kıdem tazminatı ne olacak? mesela benim son işyerinde 15 senelik kıdemim var, bugün işten ayrılmadan emekli maaşı bağlattım, 2 sene sonrada işten ayrılmaya karar verdim, bu durumda tazminatım ne olacak? 15 senelik mi alıcam, 17 senelik mi yoksa hiç mi alamaycağım?

Desenize hikaye bir haber o zaman, ben de dediğiniz gibi kıdem ve ihbar'a takıldım zaten. Neticede çıkarken tüm alacaklarınızı alarak çıkma şansınız oluyor.

engellsizz dereli_47 Volkano80

Herkese merhaba,

Haber siteleri ve farklı mecralarda okuduğunuz haber metni doğrudur.Tam anlamıyla açıklamasını okuyabilmeniz için yayımladığı günkü resmi gazete (03.03.2021) linkini aşağıda sizlere iletiyorum.Ayrıca bir altında da 14/01/2021 tarih esas:2019/104 karar:2021/3 Anayasa Mahkemesi kararının linkini bulabileceksiniz.

Kısaca açıklamak gerekirse 506 sayılı (Eski S.S.K kanunu) mülga kanunun emekli aylığı bağlanmasına yönelik 62. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "çalıştığı işten ayrıldıktan sonra" ibaresi yüksek mahkeme tarafında iptal edilmiştir.İptal edilen kelimenin bulunduğu 506 sayılı mülga kanunun 62.maddesinin 1. fıkrasının örneğini yine metnin alt sayfasında paylaşıyor olacağım.

Bu kanun 506 sayılı kanun mülga (yani hükümleri sadece 01.10.2008 tarihinden önce ilk kez sigortalı olan kişilerin tabii olduğu kanun) olması nedeni ile 01.10.2008 tarihinden önce ilk kez sigortalı olan 4A(İşçi) statüsünden adına SGK primi ödenen vatandaşlarımız için geçerli gibi gözüküyor.Ayrıca Bağkur veya Devlet Memurlarının tabii olduğu kanunları 01.10.2008 tarihinden önce ilk kez sigortalı olan vatandaşlarımız için ayrı ayrı yürürlükte bulunuyorlardı.(5434 sayılı Mülga Kanun- T.C. Emekli Sandığı Kanunu ve 1479 sayılı Mülga Kanun-Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Kanunu)

01.10.2008 tarihinden itibaren ilk kez sigortalı olan vatandaşlarımız 5510 sayılı (01.10.2008 tarihinden sonra ilk kez sigortalı olanlar için )kanun ile tüm sosyal güvenlik statüleri(4A(İşçi) ,4B(Bağkur veya İsteğe Bağlı Sigorta ve 4C (Devlet Memuru veya Devlet İşçsi) tek çatı altında toplandı.

5510 sayılı kanunun 30.maddesi olan aylık bağlanması ile ilgili maddesinde 4A(İŞÇİ) statüsünde çalışanlar için çalıştığı işten ayrılmak hükmü bulunmamakla birlikte 4C (Devlet Memuru veya İşçisi) statüsünde çalışanlar için görevleri ile ilişiğinin kesilmesi gerektiği yazılı olarak belirtilmiştir.5510 sayılı kanunun 30. maddesinin ilk 3 bendini yine metnin en altında paylaşıyor olacağım.

Sizlerinde merak ettiği bir konu olan vatandaşların çalışırken emekli olduklarında işyerlerinden ayrılmadan emekli olarak çalışmaya başlamaları durumunda tüm yasal hakları korunur.Yani kişinin çalışma yılı emekli maaşı bağlandığında kaç yıl ise üzerine eklenerek aynı şekilde devam ettiği için kıdem tazminatı hakkı veya ihbar tazminatı hakkı kaybı oluşmaz.Bu şekilde ileride işveren tarafından çıkartılması durumda tüm yılların birikmiş kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı hakkına iş akdi feshi ile alabilmektedir.

Saygılar.

Resmi Gazete Linki;

https://www.resmigazete.gov.tr/03.03.2021

Anayasa Mahkemesi Kararı Linki ;

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/03/20210303-12.pdf

506 Sayılı (Eski S.S.K. Kanunu) Mülga Kanunun 62. Maddesinin 1. Fıkrası

"Madde 62 - Sigortalı olarak çalıştığı işten ayrıldıktan sonra yazılı istekte bulunan ve yaşlılık
aylığına hak kazanan sigortalıya bu isteğinden sonraki aybaşından başlanarak yaşlılık aylığı
bağlanır. "

5510 sayılı kanunun 30. maddesi ;

"Yaşlılık aylığının başlangıcı ve kesilmesi ,

MADDE 30- 4 üncü maddenin birinci fıkrasının;
a) (a-işçi) ve (b-bağkur veya isteğe bağlı sigorta) bentlerinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık aylığına hak kazananlara, yazılı
istek tarihinden sonraki,

b) (Değişik: 17/4/2008-5754/18 md.) (c-devlet memuru veya devlet işçisi) bendinde belirtilen sigortalılardan yaşlılık
aylığına hak kazananlara, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle
ilişiğinin kesildiği tarihi takip eden,

c) (Değişik: 17/4/2008-5754/18 md.) (c) bendinde belirtilen sigortalılardan her ne şekilde
olursa olsun görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık haline tabi olarak çalışmamış
olanlar ile kontrol muayenesi sonucu aylığı kesilenlerden yaşlılık aylığına hak kazananlara ise
istek tarihini takip eden,
ay başından itibaren aylık bağlanır"

@ Bilgi Hazinedir

Öncelikle yardımlarınız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim. sadece bu konuda değil diğer tüm başlıklarda aktif olarak cevap veriiyor, yol gösteriyorsunuz.

yolladığınız link'i okudum ama kıdem tazminatı ile somut bir bilgi göremedim. Eğer işveren bizi işten çıkarırsa sorun yok ama biz emekli maaşı almaya başladıktan 3-5 ay yda 3-5 yıld sonra işten ayrılmak istersek hangi statüde ayrılabilceğiz bence bunun somut bir şekilde açıklığa kavuşması gerek.

şahsen ben 15 senedir aynı kurumda çalıştığımdan kıdem tazminatı benim için çok önemli, riske atamıyorum.

Volkano80

Rica ederim.Benim paylaştığım link sadece işçilerin emeklilik hakkını kullanırken çalışırken işten ayrılma sürecinin kanunen artık yapılma imkanının kalmadığı yönünde yüksek mahkeme kararıdır.

Sizin de bahsettiğiniz çalışırken emekli olan ve hiç ayrılmadan çalışmaya devam eden kişiler iş kanununa tabii olarak kıdem ve ihbar tazminatları korunuyor.Ancak benimde araştırdığım kanunen boşlukta bulunan bir durum var.Yazımda onu paylaşacağım.

Emekli olmaya karar veren vatandaş işyeri ile anlaşarak bilgisi dahilinde hiç ayrılmadan emekli maaşı bağlama işlemlerini tamamlıyor ve emekli statüsünde işyerinde çalışmaya başlıyor;

- İş kanunu bu durumda çalışan kişinin işveren tarafından işten çıkarılması (iş akdinin feshi )durumda önceden de belirtiğim gibi iş kanununda bulunan tüm haklarını (kıdem,ihbar,yıllık izin ücr. v.b. ücretler) ödemekle yükümlüdür.Yani iş bu haklarını emekli statüsüne geçse bile işe girdiği ilk günden iş akdi sona eren son ana kadar ki tüm zamanın hesaplaması ile alır.

- İş kanununda emekli olup işten çıkıp tüm yasal haklarını alarak emekli olan vatandaşlarımızın ister aynı işyerine ister başka isyerine girsin ,en az 1 yıl ve daha üzeri çalışmaları olması durumda emelilik sonrası çalışması sırasında işveren tarafından işten çıkarılması (iş akdi feshi) nedeni ile yine 1 yıl veya daha uzun ne kadar süresi varsa kıdem,ihbar ve yıllık izin ücretlerini almaları gerekiyor .Buda yasal bir yükümlülüktür.

- İş kanununda belirsiz olan durum ise çalışan emekli olması ile ilgili işveren ile görüştü ve aynı işyerinden çalışmaya devam etti .Tüm yasal hakları sakla kalıyor.Ancak iş kanunu diyor ki; kıdem ,ihbar v.b. yasal hakların işçi tarafından alınabilmesi için işveren tarafından işten çıkarılırsa ,işçi askere giderse,işçi kadın ise evliliğin 1 yılı dolmadan işten ayrılırsa veya işçi emeklilik hakkını kazanıp kullanmak isterse tüm yasal haklar ödenir diyor.

Asıl soru bur da oluşuyor;

Çalışırken sen işverenle anlaştın, emekli statüsüne geçtin ve aynı işyerinde çalışmaya devam ettin.İşveren seni işten çıkarırsa tüm haklarını alabilirsin.Ancak artık sen yasal olarak emekli oldun ve çalışmaya devam ederken "ben emekli olacağım ben gidiyorum ve tüm haklarımı ödeyin ."diyemiyorsun yani kendi rızan ile emeklilik sebebiyle kıdem veya ihbar talep edemiyorsun.Çünkü zaten kanunlara göre zaten emeklisin.İş kanununda bur da bir boşluk bulunuyor ve işçi bu konuda haklarını alamıyor.Bu konuda yaptığım araştırmalar ve ulaştığım bilgiler bunu gösteriyor.Olayın bu yönü çok muallakta kalmış.Bu konuyu ancak deneyimlemiş kişilerin açıklayacağı bir süreç olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

Merhaba arkadaşlar, bu gün çalışanlarımızdan biri ay sonu işden çıkartılmadan emekli olup çalışmak istedi, konuyu Antalya SGK ya sordum SGK; makkemenin kararı olduğunu kabul ediyor fakat işleyişin nasıl olacağı hususunda kendilerine yazı, genelge veya bir duyuru yapılmadığı için şu an için eski düzen yani çıkış bildirgesi olmadan emekli işlemi başlatılamacağını söylediler.

Merhaba benim anlamadığım ben 25.04.2003 tarihinden bu güne kamuda (yerel yönetimde) 4a statüsünde çalışıyorum ve ben bu mahkeme kararına göre işimden ayrılmadan emekli olup maaş bağlanıyor mu acaba yoksa bağlanmıyor mu? Bilgi Hazinedir

yani hem 4a\4b\4c ayrımı kalmadı hepsi SGK adı altında toplandı deniyor hem de 4a lıya çalışırken emekli ol 4cliye işi bırak sonra emekli ol diyor öyle mi? Yanlış anlamadım değil mi? E bu nasıl toplanmadır anlamadım ki:confused:

valla balthazard formülü gibi topluyorsun ama yoook kardeş bu toplama başka toplama deniyor. 2+2 4 etmiyor😁😁

cabbarehlinamus

Merhaba karizmatikmen arkadaşımızda yazdığı ve benim sizlere ilettiğim gibi 4A statüsünde çalışan vatandaşlarımızın işlerinden ayrılmadan emeklilik haklarınız yasal olarak kullanabilecektir.

Tabii yüksek mahkeme kararı mevcut uygulamada boşluk oluşturduğu için SGK kurumunun iç yönergelerinde değişiklik yapması ile uygulama hayata geçecektir.Bu süreç ne zaman tamamlanır veya ne zaman başlar onu beklemek gerekebilir.

Saygılar.

dereli_47

Merhaba, ne yazık ki 5510 sayılı kanunda ilgili maddede belirtildiği üzere konumuz olan işinden ayrılmadan emekliye sevk olma hakkı 4C (devlet memuru veya devlet işçisi) statüsünde çalışan vatandaşlarımıza tanınan bir hak değildir.

Aslında 5510 sayılı kanunla tüm sosyal güvenlik kurumlarının tek bir noktadan hizmet vermesi amaçlanarak hazırlanmıştır.5510 sayılı kanun hala mülga (5434 ,506 ve 1479 sayılı mülga kanunlar) ile çalışan vatandaşlar olması nedeni ile herkezi tam olarak kapsayıcı olmasını beklemek pek mümkün gözükmüyor.Süreç ancak herkes 5510 sayılı kanuna tabii olarak işe başlayıp aynı kanunla emekli olana dek farklılıklar olması muhtemeldir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
dereli_47 arkadaşa verdiğiniz cevap dikkatimi çekti [FONT=sans-serif]4C (devlet memuru veya devlet işçisi) statüsünde çalışan vatandaşlarımıza tanınan bir hak değildir.[/FONT][FONT=sans-serif] Ben belediyede işçi kadrosunda çalışıyorum ilk işe girdiğimde mevsimlik 5 ay 29 gün de bir girdi çıktı oluyordu daha sonra devlet yanlış hatırlamıyorsam 2006/2007 yıllardın da norm kadro verdi bizlere artık sgk dan giriş çıkış yapılmıyor ben bu şekilde çalışmaya devam ederek emekli ola biliyor muyum acaba?[/FONT]

cabbarehlinamus

Rica ederim.

dereli_47 arkadaşımızın statüsü kendisinin belirtiği şekli ile 4C(Devlet Memuru) olarak geçiyor.Kendisine yukarıda bahsettiğim gibi 5510 sayılı kanunun 30. maddesinin (b) bendine göre mevcut görev ile ilişiği kesildikten sonra emekli olabiliyor.

Sizinle daha önce konuşmalarımızdan hatırladığım ve sizinde yazdığınız kadarıyla adınıza yatırılan SGK primleriniz 4A (İşçi) statüsünden ödeniyor.Çalıştığınız kurum benim anladığım kadarıyla belediyeler tarafından kurulan A.Ş. şeklinde yapılanan bir alt hizmet kuruluştur.Bu kuruluş belediyenin birçok hizmetlerini görmekle birlikte kanundaki adı taşeron kuruluş olarak geçmektedir.Sizin SGK hizmet dökümünüzde SGK primleriniz 4A(İşçi) statüsünden ödeniyorsa çalıştığınız kuruluşun sizin açınızdan konumuza pek etkisi bulunmuyor.

Sizin adınıza yatırılan SGK primlerinizin hangi statüden yattığını e-devlet platformunda SGK başlığının altında bulunan tescil ve hizmet dökümü / işyeri ünvan listesi seçeneğini seçerek alacağınız dökümde sigorta kolu bölümünde (4A,4B,4C ) şeklinde görebilirisiniz.

En yeni tarihli adınıza yatırılan SGK priminizin ilgili listede bulunan sigorta kolu sizin şu an hangi statüden sigortalı olduğunuzu belirtmektedir.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir İyi akşamlar.Verdiginiz değerli bilgiler için teşekkür ederim.Kamu kurumlarında tüm çalışanların 4C li olduğu şeklinde bir düşünceniz var sanırım ama belediye yada KİT kuruluşlarında gerek isci gerek teknik personel gerekse mühendis 4A olarak istihdam edilebiliyor keza bir KİT de çalışan 4A lı teknik personelim bende yukarıda belediye de çalıştığını ifade eden arkadaş gibi.Bu yasal düzenlemenin kamuda çalışan bizim gibi 4A lı personel açısından (2008 öncesi girişli) ne şekilde değerlendirmek gerekir.Kisaca daha once mümkün olmayan emekli olup aynı kamu kuruluşunda çalışmaya devam edebilme imkanı oluşuyor mu sizce?

Cüneyt 74

Merhaba,bende değerli bilgilendirmeleriniz ve yönlendirmeleriniz den dolayı teşekkür ederim.

Aynen sizin söylediğinizi iletmek istedim.Sanırım yanlış anlaşıldım.Bahsettiğim konu kamu kuruluşlarında taşeron firmaların bulunduğu ve bu firmaların çalışanlarının 4A(işçi) statüsünde SGK primlerinin ödendiği yönündeydi.Tıpkı bahsettiğimi arkadaşımız ve sizin gibi.

Açıklamamda yönlendirmek istediğim konu ,çalıştığınız kuruluşun kamu statüsünde olmasının süreçle bir alakası veya olumsuz bir etkisi olmayacağıdır.Kanun sizin dayanağınız SGK sigorta kolunuz olan 4A(işçi) statüsüdür.Yani siz 4A(işçi) statüsünde adınıza SGK primi yatırılıyor ise o zaman bu durumdan sizlerinde faydalanma hakkı mevcuttur.

Sadece ilgili yasanın kısmi iptali yasada ve yürürlükte an itibari ile boşluk oluşturmasından dolayı SGK kurumunun bu durum için yeni bir düzenleme yapmasını ve sürecin oluşmasını beklemekte fayda vardır.Bu bekleme süreci için zaman vermek mümkün gözükmese de SGK kurumu olayın farkındadır ve mutlaka bu konuya bir açıklık getirecektir diye düşünüyorum.

Saygılar.

Merhaba bugün işyerimin insan kaynakları ile bu konuyu konuştum ik nın verdiği cevap kamu işçisi olduğun için bu seni kapamıyor dedi.
Bende iş yeri sendikası baş temsilcisi görevini yapıyorum sendikamın avukatı ile telefonda anayasa mahkemesinin bu kararını sordum konuya vakıf olduğunu söyedi bn bu şekilde işten ayrılmadan emekli ola bilir miyim emekli maaşı alır mıyım dedim 'EVET ALIRSIN' dedi bu konu bütün 4a statüsünde ki işçileri kapsıyor(sadece khk ile geçeneri kısmen kapsamıyor dedi) ama bu konuda sğk nın nasıl bir bir işleyiş yapacağını görelim ona göre hareket edelim dedi böyle bir bilgi sahibi oldum sürci bekleyelim ve görelim.
Bilgi Hazinedir

cabbarehlinamus

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

4A (İşçi) statüsünde çalışan her vatandaşı kapsadığı tüm kurumlar biliyor ancak cevap verebilmek için sizinde söylediğiniz benimde yazdığım gibi SGK iç yönetmeliklerinde değişiklik yapması gerekiyor.Süreci izleyerek doğru noktaya varacağımıza inanıyorum.

Saygılar.

cabbarehlinamus

bilgilendirme için teşşekkürler. Ama kıdem tazminatının akıbeti ne olacak o konuda bir bilgi alabildiniz mi?

Peki Kıdem tazminatı

Volkano80
Evet kıdem tazminatı verilecekmi. Sgk nın açıklama yapması beklenecek.gibi..

Şu anda biz ne söylesek yazsak fayda yok. Sgk ya ilgili kânun ne şekilde uygulanacağı en kısa zamanda gider inşaallah..

Merhaba;
evet o konu kısmen muallak gibi duruyor ama sonuçta kazanılmış bir hak olduğu için ve çıkışımız olmadığı için bir kaybımız olacağını tahmin etmiyorum kazanılmış hak bakidir ve sğk nın uygulamasını görelim ona göre avukatlardan tam bir görüş alıp artısı eksisine göre bir yol izleyeceğiz. @Volkano80

Arkadaşlar merhaba;
Bugün sğk ile görüştüm konuya herkes uzaylı:D alo 170 i arayın sorun dediler bende aradım sordum sğk'nın bu konuda bir çalışması vs yok dediler ola bilmesi için öncelikle engellileri hiç hatırlamayan yüce meclisin bu konu hakkında kanun değişikliğine gitmesi gerekmekte ve daha sonrasında sğk kendi iç tüzüğünde bunu uygulaması ve yönerge yayımlaması gerekmektedir dedi sayın vatandaş temsilcimiz.

cabbarehlinamus

Merhaba,SGK işten ayrılmadan emekli olabilme işlemi hakkında genelge yayınlamış.Linkini aşağıda paylaşıyorum.

Metinden anladığım kadarıyla Anayasa Mahkemesi kararına istinaden 01.10.2008 tarihinde önce sigortalı olanlar bu hakkı kullanabilecek.

Ancak 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olanlar 5510 sayılı kanuna tabii olması nedeni ile işten ayrıldıktan sonra emeklilik başvurusu yapabileceği belirtilmiş.

Saygılar.

SGK Genelgesi;

https://www.denet.com.tr/isten-ayrilma-genelgesi.pdf
Volkano80

Üstad ben bu konuyu takip ediyorum ama sğk bu konuyu hayata geçirmedi hala iş yerinden ilişki kesmeden maaş bağlamam diyor hatta geçen hafta bağlı olduğum sğk müdürlüğünün emeklilik bölümünü aradım hep aynı cevap maalesef.
Bilgi Hazinedir

cabbarehlinamus

Gerçekten SGK kendi yayınladığı genelge şartlarına uyum sağlamakta güçlük çekiyor.

İnşAllah hepimizin hakkında hayırlısı olur ve ne kısa sürede tüm bekleyen arkadaşlarımızın süreçleri diledikleri gibi sonuçlanır.

Saygılar.

inşallah. aklımda şöyle bir yol izlemek var sonuç ne olur bilemiyorum.
Resmi bir dilekçe yazarak ana yasa mahkemesinin kararını ve sgk nın yayımladığı genelgeyi de ekleyerek işimden ayrılmadan emekli maaşımın tarafıma bağlanmasını istiyorum şeklinde ve gelecek cevaba göre konuyu mahkemeye taşımak ve mahkeme ne yönde karar verir önemli olan nokta bu. Bilgi Hazinedir

cabbarehlinamus

Elinizde SGK kurumunun açık genelgesi yayınlanmış ancak uygulamada bir sıkıntı olduğu aşikar.Bu durumda normal şartlarda herşey sizin lehinize gözüküyor.Yasal yollardan yapılabilecek başvurularda haklı çıkmanız yüksek ihtimal ve muhtemel olduğu belli oluyor.

Ancak mahkeme süreçlerini planlı bir şekilde yönetmekte fayda görüyorum.Zira takdir edersiniz ki ülkemizde en zorlu yapıya sahip , öncelikle manevi ve maddi yükleri beraberinde getirebilecek bir yoldan bahsediyoruz.Herşeyi incelemek ve araştırmakta büyük yarar olduğunu düşünüyorum.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur ve inanıyorum ki hak mutlaka yerini bulur.

Saygılar.

konuyla ilgiyle takip ediyorum aralıkta emekliliğim geliyor ama çalışmalıyım.özel sağlık sigortası olmazsa ne yaparım bilmiyorum.cimer e aynı bu şekilde soru sorduğumda saçma sapan cevap verip işverenle karar vermeniz gerekiyor diye bir dönüş yapmışlardı.zaten işveren engelli çalışanı istemiyor ki ben böyle şey var desem beni yollamak isterler .ben engelli kadrosu zorunluluğu var mı bneim statüm kadro olarak işyerime engelli çalışanı var diye mi devam edecek dedim cevap yok .copy paste cevap veriyorlar.deli gibi araştırdım ama heryerde farklı farklı olay cevap yorum var ...ben emekli olayım devam edeyim istiyorum

Bu konuda uygulama netlik kazandı mı acaba yada muğlaklık devam ediyor mu?

Üst Alt