Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olmak için ne yapmalıyım?

Tuncay0017

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
2 yıllık olan rapor ve vergi indirimim vardı 9 Eylül 2019 tarihinde biten yeniledim 1 Ağustos 2019 dan geçerli süresiz rapor verildi çalışıyorum ÇALIŞAMAZ raporu verildi bende emekli olayım dedim yeni raporu vergi indirimi için Ankara'ya onaylatmak gerekiyormuş haliyle bugün yolladım 4 ayı bulur dediler şimdi ne yapmam gerekiyor vergi indirimi ni bekliyoruz tamamda başka bir şey gerekli mi mesela iş yerim yeni rapora göre seni calistiramayiz dedi yeni raporu iş yerine vermeyelim mi veya nasıl bir yol çözeceğiz

Birde vergi indirimi için çalışırken başvurdum mesela eski rapor tarihinde yani 9 eylülden sonra beni işten cikarirsalar emekli olmama mani bı durum oluşurmu

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama kafam iyicene karıştı

Tuncay0017

Vergi indirim hakkını kazandığınıza dair yazı geldiğinde -sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamamsa- erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Vergi indirim başvurusundan sonra işten çıkabilirsiniz. Bu durum emekliliğinize etki etmez

Teşekkür ederim cevabınız için peki tazminat almam da nasıl bir yol izleyeceğim veya ne gibi bir yol ile karşilasacagim veya süreç nasıl işleyecek hepsi vergi indirimi gelince mi başlayacak

Tuncay0017

Emeklilik için SGK'ya müracaat ettiğinizde emekli olur yazısı alacaksınız. Onu işyerinize verdiğinizde emeklilik gerekçesi ile kıdem tazminatınızı alarak işten çıkış yapabileceksiniz

İşyeriniz sizi aldığınız rapora istinaden çıkarırsa eğer kıdem ve ihbar tazminatınızla çıkartmak zorunda. (en az bir yıldan fazla çalışıyorsanız.)
Yok işi yokuşa sürerse yapamaz ama, 8 eylül1999 dan önce sigortalı ve 15 yıl ve en az 3600 gün sigortanız varsa ssk dan yazı alıp işyerinizden kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğim durum maliyenin vergi indirimi gelmeden yapabilecekleriniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ...
İşyerim bı sorun cikarmazsa vergi indirimi gelinceye kadar çalışmak istiyorum cikarirsada hakkımızda hayırlısı..

Arkadaşlar bana yardım edin ben kamuda çalışıyorum engelli kadrosu nda
Yukarıda belirttiğim gibi eski raporum 2 yıllıktı yeniledim şimdi süresiz fakat ÇALIŞAMAZ verildi yeni raporumu. Ankara'ya gönderdim 4 ay bulur dendi bu arada kurumda beni yeni raporu vermedim daha eski rapora istinaden 8 Eylül'de mi işten çıkarır veya yeni raporu göze alırsa 1 Ağustos tan beri çalışmamam lazım veya kurum vergi indirimi nimi iptal edecek yani Ankara'da n vergi indirimi yazısı gelene kadar nasıl calisabilirim 4 ay parasizda yaşanmaz kafamda deli sorular şimdiden teşekkürler

Tuncay0017

Hiç bir şey anlamadım. Engelli statüsünde çalışırken kim sizden rapor istedi?

Ustam raporum 2 yıllıktı vergi indirimi de 2 yıllıktı bitti yeniledim yeni raporum süresiz geldi fakat bu seferde rapora çalışamaz yazıldı..
Bı yerde hatamı ettik acaba

Kamu diyorsunuz ama 657 ye tabi devlet memuru musunuz, yoksa 4A lı işçi misiniz, önce bunu açıklığa kavuşturmamız lazım.

4a işçiyim taşerondan kadroya geçen
Rapor bittiği için yeniledim vergi indirimi dahil yeni rapor süresiz oldu fakat çalışamaz yazıyor vergi indirimi ni Ankara'ya yolladım fakat memurun bilmesede eski raporum bitiş tarihi 8 Eylül'den itibaren seni calistiramayiz galiba dedi yine bilmesede yeni rapora göre 1 Ağustos tarihlidir seni şimdi bile çalıştırmak suç falan dedi kafalar karışık yeni raporu kuruma vermemem mi lazım anlamadım gitti
Bide vergi indirimi gelinceye kadar nasıl calisabilirim kurumda sonuçta gelince emeklilik için başvuracagim teşekkürler

Arkadaşlar yeni raporunda çalışamaz ibaresi geçiyor ise hiç bir işyeri çalıştırmaz, çalışamaz raporunuza istinaden isten ayrılırsınız işyeri size tazminatınızı ödemek zorunda ankaradan vergi indiriminiz gelinceye kadar tazminat paranızdan idare edersiniz. rapor gelincede emeklilik için başvurursunuz. geçmiş olsun

karizmatikmen

Peki raporu kuruma vermezsem ne olur Ankara'ya onaya gitti dersem vergi indirimi gelincede SSK ya gidip basvursam emeklilik için emekli olabilir yazısını alıp emekli işlemleri ni baslatsam buna kurumdan bı sorun cikarmi.

Veya eski 8 Eylül tarihli vergi indirimi ile emekliliğe basvursam 8 Eylül'de bittiği için süreli olduğu için tekrar kontrol isteyecek sanırım SSK bu arada yeni raporum var ama daha Ankara'dan onaylanmadı nasıl olacak

Emeklilik için izlemem gereken yol

8 Eylül 2019 bitişli rapor ve vergi indirimim var yeniledim süresiz verildi vergi indirimi için Ankara'ya yolladım 4 ay sürer dediler buraya kadar tamam da

Yeni raporum 1 Ağustos 2019 dan geçerli bu arada

Şimdi ben elimdeki vergi indirimi ile emeklilik için başvurursam olurmu veya 4 ay sonra Ankara'da onaylanacak olanımı beklemeliyim başvurursam kontrol isteyecek sanırım SSK bu arada yeni rapor istermi tekrardan elimde olan fakat vergi indirimi daha onaylanmamış raporu kabul eder mi

Tuncay0017
Bekleyin bence.
Bitimine 15 gün kalmış bir vergi indirimi ile işlem yapmanızı tavsiye etmem.
İsyerinizi de işte rapora itiraz ediyorum, süreç biraz uzayacak şeklinde mümkün olduğunca oyalayın.
Kaçacak yer kalmadığında bırakın çıkarsınlar.
Bir süre oyalamadan sonra en az yarıyı bulursunuz zaten.
Vergi indirimi sonucu gelince de hemen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Tuncay0017...hocam siz tazminata neden taktınızki,vergi indirim sonucu şu tarih veya bu tarihde de gelse siz tazminatınızı her halükarda alacaksınız zaten...gelirse zaten sgk dan imzalı kağıt ı gösterip,gelmesse de onlar sizi çıkartırsa alacaksınız vermek zorundalar...amaa yeterki siz şu an hiç bir evrağa sakın imza atmayın amannn yoksa tazminatsız kapının önüne koyarlar,çünkü bu hükümet bütün ipleri işveren patronlara verdi amannn diyeyim...kolay gelsin kardeşim..

Ufukalp

Haklısınız bencede bekleyelim.
İtiraz ettim dedim zaten bakalım gittiği yere kadar kaçalım ne zaman yakalarsalar.
4 ay kaçabilir miyiz bilmem ama ne kadar olursa o kadar iyidir.. teşekkür ederim

deathless

Tazminata takılmadim üstad tek derdim kurum prosedür nasıl işleyecek tam bilmiyor rapor bittikten sonra yeni raporun vergi indirimi gelinceye kadar nasıl çalışırım derdim bu zaten gelince emeklilik için başvuracagim
Rapor itiraz ettim dedim rapor Ankara'dan 4 ayda geliyor gelincede SSK dan emekli olabilir yazısını alıp emekli olmak istiyorum

Üst Alt