Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olmak istiyor ama işyeri çıkışını vermiyor!?

Lady Rebel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bülent abi merhaba,emekliliği dolmuş bi engelli arkadaşım var taşoran bi firmada çalışıyor firma temizlik firması kamu kuruluşların ihale ile geliyor çalışma bakanlığı en son şirket kimse bütün haklarınızı ondan alacaksınız diyor
bu şirket şubat 2012 de devralmış arkadaşın emekliliğide haziran 1 deydi izinlerini kullandı işden ayrılışını yapmak için iş yerine gitti işyeri ihtarname yani bu şirkette bütün alacaklarımı aldım diye 80-90 lira hesabına yatıralım kıdem tazminatın senin demişler
arkadaş kabul etmedi imzalamadı yada istifa et diyorlar emekli olacağım diye dilekçe verdi emeklilik kelimesini kaldıracaksın diyorlarmış ya ihtarname imzala yada istifa diyorlar.

çalışmak bakanlığına bimere şikayette bulundu 2 ay oldu hiç bi gelişme yok noter kanalı ile ihtar çekmiş tazminat için emekli olacağım diye ama işyerinin umrunda değil sağlık bakanlığının temizlik işlerine bakıyor bu firma ihtarnameyi hem sağlık bakanlığına hem taşoran firmaya çekmiş ama hiç bi gelişme olmadı ve şuan zorla çalıştırılıyor çekip gitmesini yada istifasını bekliyorlar sanırım. şirket arkadaşın teline bile çıkmıyor merkezi urfada bu şirketin. 7 yıllık bi çalışması var ve bu şirket üçünçü şirketi

işi tek taraflı fesh etse arkadaş emekli olacağı için ekstra da 5-6 bin daha fazla alırsın fesh etme diyormuş avukatlat. kimi avukatta bişey olmaz diyormuş.
bu arkadaş artık daha nasıl bi çözüm bulabilir 2 ay oldu ve hiç bi gelişme yok bakanlık üst yöneticilerle bile konuştu tmm hallederiz dendi ama daha bişey olmadı emekli olmak istiyor ama olamıyor SGK işden ayrılışın olmadan emeklilik işlemlerini başlatamazsın diyormuş

şimdi arkadaşım nasıl bi yol izleyecek cidden hem maddi hem manevi çok yıprandı şimdiden teşekkür ederiz bülent abi cvpını bekliyoruz

Direk SGK bölge müdürlüğüne gidip emeklilik için başvurusunu yapsın arkadaşın. Ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir.

bölge müdürlüğüne gitmedi ama emekli olabilirim diye yazı aldı onlarda işden ayrılışın olmadan yapılamaz diyor 170 çalışma bakanlığı şikayet hattını aradı 2 ay oldu yazılı gelecekmiş ölme eşeğim ölme
genede teşekkür ederiz sana yazdığın için dünden beri kimse bişey yazmdı üzüldüm yani söyleyim arkadaş bide bölge müdürlüğüne gitsin

Evet,işyeri ile ilişik kesilmeden emeklilik işlemleri başlatılamaz.
SGK ya emeklilik için başvurup,oradan alacağı kıdem tazminatı yazısını işverene verdiğinde işverenin tazminatı ödemesi yasal zorunluluktur.

Ufuk Bey yazmış ama ben biraz daha açık yazayım. 15 sene sigortalılık süresi ve 3600 gün ödenmiş prim günü olanlar SGK müdürlüğünden tazminat yazısı alabilir ve bu yazıyı işyerine götürüp işyerinden tazminatını alarak ayrılabilir. İşveren bu durumda tazminatını ödemek zorundadır. Tazminatını alıp işyerinden ayrıldıktan sonra emeklilik işlemlerini başlatabilir.

Ben işverenim ve böyle saçma bir şey duymadım!

Emeklilik bir haktır ve işverenin "emekli etmiyorum" veya "işten çıkarmıyorum" gibi bir şey söylemesi mümkün değildir.

Böyle bir durumda gider emeklilik başvurunuzu yapar, emeklilik işlemlerinizin tamamlanmasını takiben dilekçenizi verir ve işyerinden ayrılırsınız. Hiç bir şey de imzalamak zorunda değilsiniz. Eğer tazminatınız verilmezse, herhangi bir avukata gidersiniz, icra işlemi başlatıp takır takır faiziyle cezasıyla falan tahsil eder.

Aynı sorunla karşı karşıya kaldım.Emeklilik başvurusunda bulunacağım.İş verenim emekli olduktan sonrada bizimle çalışmaya devam et dedi fakat 10 gündür hatırlatmama rağmen bir türlü çıkışımı vermiyorlar ve bende sgk ya emeklilik başvurusu yapamıyorum.Bunun başka bir yolu var mıdır ille işverenden çıkışımı almak zorunda mıyım ?

olay siz de bitiyor, emekli oldukdan sonra aynı işyerinde çalışmak istiyormusun yoksa istemiyormusun, istemiyorsan sgk dan emekli olabilir yazını alırsın noterden .../.../..... tarihi itibariyle tüm yasal haklarımın tarafıma ödenmesi kaydıyla emekli olmak istiyorum diye bir tebliğat gönderirsin, mecburen emekli olarak çıkışını yaparlar takip maaş döneminde tazminatını ve yıllık izinlerinin parasını hesabına yatırmak zorundalar, fakat emekli oldukdan sonra çalışmak istiyorsan işveren ile görüşüp onayını almak zorundasın işveren okey derse emekli olur 1 gün sonrası işyerine tekrar emekli (sgdp) olarak çalışmaya başlarsın

Ben emekli olacağımı bildirdim ve onlarda sakın bırakma bizimle çalışmaya devam et dediler.Fakat nedense bir türlü çıkışımı alamıyorum her gün erteliyorlar.

Üst Alt