Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olmama 5 yıl var. ÖMSS girersem bana faydası olur mu?

yomaz

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
kamuda geçiçi işçi olarark çalışıyorum vergi indirim im var yani vergiden mufaım 3 derece vergi indirimi alıyorum ömss ye girsem bana faydası olurmu memur olsam yinede vergiden muaf olurmuyum yoksa yeniden benden rapor isteyeceklermi cevaplarınızı bekliyorum

slm yomoz benimde 6 sene var kafam karma karışık sağlam bilgiye ihtiyaç var

bülent abi yardımcı olursan sevinirim

99 SGK başlangıcı ve 3100 prim günüm var. Memur olursam ne zaman emekli olurum?

bendede 1999 sgk başlangıcı var 18 yıl 4080 iş gününe tabiyim şuanda 3100 iş günüm var memur olursam şartlarım ne olur yani hangi yıl kaç iş gününde emekli olurum cevap verirseniz memnun olurum

ssk primleri emeklilik zamanı gelkdiğinde birleştiriliyor, hizmet süresine ekleniyor. Bu durumda emeklilik kriterleri 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre belirleniyor:

% 60 ve üzeri rapor: 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün prim
% 50-59 rapor: 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün prim
% 40-49 rapor: 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün prim

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleşir. Ve emeklilij zamanınız geldiğinde yeniden rapor almak zorunda kalırsınız.

cevap için tşkl bülent abi % 44 maliyeden vergi indirimim var memur olsam sonra 5 sene sonra istifa etsem sgk emekli olabilirmiyim emekli olunca tekrar rapor çıkıkarcakkmıyım kafam karışık biraz

yardımınız için tşkler

emekli olmama 5 yıl var ömss girsem bana faydası olurmu

kamuda geçiçi işçi olarark çalışıyorum vergi indirim im var yani vergiden mufaım 3 derece vergi indirimi alıyorum ömss ye girsem bana faydası olurmu memur olsam yinede vergiden muaf olurmuyum yoksa yeniden benden rapor isteyeceklermi cevaplarınızı bekliyorum

Herşey guzelde tekrar rapor olayı cok kötü bunu zaten zor aldık ya

evet ergincengiz doğru sölüyosun bu raporu alana kadar çok koşturduk memur olursak tekrar rapor isticeklermi zaten vergi indirim hakkı kazanmışız

Cok karışık bı konu siz omss başvurunuzu yapın bı yandanda bunu araştırın

tmm öle yapalımda 3. derecden vergi indirim hakkı var niye isterler bir daha rapor

emekli sandığı öyle emekli olurken tekrar hastaneye sevk ediyor

tmm memur olsan sonra emekliliğine 6 ay kala istifa etsen sgk dan emekliliği istesen tekrar rapor isterlermi

Varolan vergi indirim hakkınız memur olduğunuzda da devam eder. Bunun için yeni kurumunuza hitaben defterdarlıktan bir yazı alacaksınız o kadar...

Vergi indiriminizin olması memeurlukta emeklilik açısından tümden etkisizdir. Memur statüsünde emekli olabilmek için emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor almak zorundasınız.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir. Eğer bu fazlalık ssk ise, evet, varolan sakatlık indiriminize istinaden rapor istenmeksizin hemen emekli edilirsiniz.

Evet Fehmi, ama bugün % 40 alamıyorken "yarın" nasıl alınabilir, o da bilinmez...

ömss

arkadaşlar ben kamuda geçiçi işçi olarak çalışıyorum vergi indirimim var eğer memur olurasm be vergi indirimi ve erken emekliliği devam edermi yokas memurlukta yeni rapor istiyorlarmı bana bilgi verilseniz sevinirim 05343203636 bekliyorum oturan bey özelikle sizlerden cevap bekliyorum

Memur statüsüne geçersen, emeklilikte yeni rapor şart yomaz... Emeklilik zamanı gelince hastaneye sevk olup alacağınız rapor, emeklilik şartlarınızı belirleyecek... Bugün elde edilmiş sakatlık indiriminin veya raporunun emekliliğin açısından hiç bir değeri yok.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir. Eğer bu fazlalık ssk ise, evet, varolan sakatlık indiriminize istinaden rapor istenmeksizin hemen emekli edilirsiniz.

bunu anlamadım benim şuan primim 2400 vergi indirimim var. memur olursam ssk lı gibimi emekli olucam?

Son 2520 primin 1261'i hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleşir.

Anlamadığın nedir?

Üstad sigorta başlangıcı 2002 prim günü 2400 vergi indirimi mevcut ben ömss de yerleşene kadar 2520 yi bulur gibi şu şartlarda ömss de tercih yapmaya gerek duymuyorum gibi ama benim için hangisi en faydalı olur? ömss de yerleşirsem ssk lı gibimi emekli olucam ?? sevgiler :)

Valla Metehancım, bu karar sana kalmış... Memur olursan emeklilk kriterlerin tümden değişecek ve bugün elde etmiş olduğun sakatlık indirminin emekliliğin açısından hiç bir değeri olmayacak. Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastameye gidip yeni rapor almak zorunda kalacaksın...

+başına bi tana kuş konduruyorlar maaşında 3 katı fazla oluyo.

ömss girsem emekli olma ihtimalim varmı

bülent bey ben kamuda işçi olarak çalışıyorum 3 derecede vergi indirimim var ömss girsem memur olursam vergi indirimim burda memurlukta geçerli olurmu ssk başlangıçım 1999 toplam gün sayım 2965 bana bir yol göster abi 05343203636

Vergi indirim hakkı bakidir. Kamuda da aynen geçerlidir. Ama bu hak emekliliği getirmez. Yukarıda da yazdığım gibi, kkamudan emekli olacak kişiler emeklilik zamanları geldiğinde yeni rapor almak zorundalar...

Üst Alt