Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekli olmayıp çalışmaya devam edersem olası emekli maaşım düşer mi?
emeklilik zamanından sonra çalışırsak emekli maaşımız düşermi. Mesela emeklim dolduğu halde 2 yıl daha çalışsam emekli maaşımın azalacağını söyleyenler var.
en az 2600 tl üzeri kazançlar maaşınızı artıracak prim günü ne kadar fazla olsun bir onemi yok asıl olan calışırken alınan maaş yüksek ise emekli maaşı'da yüksek olur
Bugün sgk dan bir abiyi aradım. Ben 2001 başllangıçlı olduğum için bana eksi yansıma olmadığını söyledi. Yinede kurumum aracılığıyla dilekçe göndererek bilgilendirme almamı önerdi. Katsayıyla ilgili bir açıklama yaptı ama bu konuda bilgim olmadığı için anlayamadım. Yanlış anlamadıysam 2000 öncesi başlayanlar etkileniyomuş.
Bu düşüş en en çok 2000 yılından önce sigortalı olup primi bulunanları etkiler. Ama o tarihten sonra 1 ekim 2008'e kadar sigortalı olanlarda da maaşın düşmesi etkisi var.
Etkilemediği tek durum 1 ekim 2008'den sonra sigortalı olup primi bulunanlar. Onların zaten emekli maaşları düşük oluyor.
Yasa 2008 yılında çıktı ve emekli maaş bağlama oranlarını düşürdüler. Çalışırsan maaş düşüyor ben 1 yıl sonra emekli oluyorum ve çalışmayı düşünmüyorum. Ayrıca emekli olup iş bulmak daha zor , şuan bile çoğu engelli işsiz geziyor herkes memur olmak istiyor. Size tavsiyem yurt dışına çıkın .