Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olmayıp çalışmaya devam edersem olası emekli maaşım düşer mi?

gul38

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
emeklilik zamanından sonra çalışırsak emekli maaşımız düşermi. Mesela emeklim dolduğu halde 2 yıl daha çalışsam emekli maaşımın azalacağını söyleyenler var.

Eğer primleriniz 3000 tl üzerinde değilse maalesef düşüyor.

Nasıl yani biraz açarmısınız. Memurum ve şubatta 15 yıl doluyor. 3000 prim günümü tam anlayamadım

en az 2600 tl üzeri kazançlar maaşınızı artıracak prim günü ne kadar fazla olsun bir onemi yok asıl olan calışırken alınan maaş yüksek ise emekli maaşı'da yüksek olur

Bu durumda fazladan çalışmanın hiç mantığı yok. Hastane çalışanı olduğumuzdan maaşımız ek ödemeyle bölündüğü için bu limitin altında kalıyor.

Her ödenen prim yaklaşık 2.5 - 3.00 TL gibi maaşa eksi olarak yansır. Yüksek ödenirsede aynen artı olarak yansır. Buna göre hesabınızı yapınız.

Bugün sgk dan bir abiyi aradım. Ben 2001 başllangıçlı olduğum için bana eksi yansıma olmadığını söyledi. Yinede kurumum aracılığıyla dilekçe göndererek bilgilendirme almamı önerdi. Katsayıyla ilgili bir açıklama yaptı ama bu konuda bilgim olmadığı için anlayamadım. Yanlış anlamadıysam 2000 öncesi başlayanlar etkileniyomuş.

gul38

Bu düşüş en en çok 2000 yılından önce sigortalı olup primi bulunanları etkiler. Ama o tarihten sonra 1 ekim 2008'e kadar sigortalı olanlarda da maaşın düşmesi etkisi var.
Etkilemediği tek durum 1 ekim 2008'den sonra sigortalı olup primi bulunanlar. Onların zaten emekli maaşları düşük oluyor.

Kafam çok karıştı çalışmak istiyorum ama maaşın düşmeside kötü.

gul38 Çalışmak istiyorsan çalış bence. Çalışabilmek gibisi varmı. Hesabını kitabını yap ama bence çalışmak avantajlı olur.

Yasa 2008 yılında çıktı ve emekli maaş bağlama oranlarını düşürdüler. Çalışırsan maaş düşüyor ben 1 yıl sonra emekli oluyorum ve çalışmayı düşünmüyorum. Ayrıca emekli olup iş bulmak daha zor , şuan bile çoğu engelli işsiz geziyor herkes memur olmak istiyor. Size tavsiyem yurt dışına çıkın .

Üst Alt