Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olunca engelli kadrosunda çalışmaya devam edebilir miyim?

Escape2605

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar merhaba
Benimde ocak 2024 te emekli olma durumum söz konusu yeniletecegim raporum sonrasi işyerimle görüştüm emekli olduktan sonra tekrar engelli kadrosunda calişabilecegim soylendi
Bu durum olursa brut maaşimdan hangi kesintiler yapılacak.
Bu şekilde calışan varmidir?

sgmk primi ödüyorsunuz .Oranını bilmiyorum

Özel sektörde çalışabiliyorsunuz sadece sosyal güvenlik kurumuna destek prim ödüyorsunuz bundan dolayı da SSK birimi biraz daha az Ödemiş oluyorsunuz kalan ücret netinize yansımış olur şimdiden hayırlı olsun emekli olabiliyorsanız 2024 yılı bitmeden emekli olmanızı tavsiye ederim çünkü 2025 yılına göre emekli maaşınız daha yüksek bağlanacaktır bu konuyla ilgili Google'da arama ve araştırma yapabilirsiniz şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun sağlıcakla kalın

@Engelli52,

Verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.
Maalesef yılbaşindan sonrasina kalıyor.
Raporumu yenileyecegim.
Mevcuttaki rapor ve vergi indirimim %58 bu raporla yaklaşik 2 yil var emekli olmama
Fakat yenilemem durumunda minimum %79 olmasini bekliyorum ve emeklilik hemen hakediyorum.
Tesekkür ederim tekrardan.

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Merhabalar
Evet dediginiz gibi son söz maliyede bitiyor.
Ama benim rahatsizliklar net ve tedavisi olmayan rahatsizliklar mevcuttaki raporum 58 vergi indirimimde 58 olarak onaylandi.
Ağustos 2022 de yenilettiğim raporumda
Tip2 diyabet:20
Kbb:34
Göz:7
Fıtık:11
Üroloji:5
Toplamda yüzde 58 rapor almıştım.Vergi indirimide aynı 58 olarak oran almıştim.
Bu rapora göre haziran 2026 da emeklilik hakediyorum.Sgk giriş 2006. Prim günüm 6100 gün.
Gözden 7 puani retinis pigmentozadan almıstim.(Gece körlüğü)
Gece körlügümden dolayı raporumu yeniletmek için göz doktoru ile tekrar görúştüm. Görme alani testi yapıldı ve ileri derecede görme alanimda daralma oldugunu söyledi ve bu rahatsizligin puan karşiliği 53 olarak hesaplandi.
Raporumu yenilemek istedigimde diger hastalıklarimdaki puanların aynı kalacagini duşunursek (kulak kayip ve fitikta artiş var şeker içinde 4 yıldır ilaç kullanıyorum) göz 7 puan yerine 53 olarak verilirse toplamda yeni rapor oranım 79 oluyor.
Bu durumda hemen emekli olabiliyorum.
Korktugum şey su vergi indirimine başvurdugumda bu 79 puan düşebilirmi?
Mantıken ve diğer konularda okuduğum rahatsızlıklara göre düşürülmemesi gerekiyor. Ve yine düşürülürse bile 60 altına düşmemem gerekiyor hemen emekli olabilmem için.
Paylaşim yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba yüzde 40 rapor aldım.

12 kbb
10 göz
7 ortopedi
19 kardiyoloji

vergi indirimli araç alma şansım oluyor mu? bilginiz var mı acaba

Üst Alt