Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olunca toplu ikramiye alabilir miyim? Maaşım ne zaman bağlanır?

eksisekiz

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

3600 işgünüm gelecek ay doluyor ve 1999/3 ayında işe başladım ve arada yaklaşık 1 sene kaybım oldu(iş değişikliği).%82 rapoum ile birlikte vergi indirimden faydalanmayada başladım.
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla 2014 yılının 3.ayında emekli olabiliyorum.

Şimdi size bir kaç sorum olacak.?

1-)Şirket beni 3600 işgünüm dolar dolmaz çıkarırsa ben emklilik primi falan alabilirmiyim.
2)Şirket beni işten çıkarmadan emekli olmaya kalksam toplu paramı alabilir ve yılı tamaladığımda maaşa bağlanabilirim öyle değilmi?3
3-)raporumun üzerinde elle yazılmış %82 ibaresi var ancak üst yazıda açıkça %82 yazıyor ve vergi indiriminden faydalanıyorum.bu elle yazılma olayını defterdarlığa sordum herhangi bir problem olmaz dediler ancak sizden de öğrenmek istiyorum bu elle yazılma olayı benim emekliliğimde bir problem çıkarırmı acaba?

Saygılarımla

1- Emeklilik gerekçesiyle işten çıkarsanız kıdem tazminatı alırsınız. İşyeriniz sizi çıkartırsa, bunun üstüne ihbar tazminatı da eklenir.
2- 3600 gün prim emeklilik için şart olan prim ise, evet, bu prim günü dolduğunda süreyi beklemek için emeklilik gerekçesiyle kıdem tazminatınızı alıp işten çıkabilirsiniz.
3- Hiç bir sorun olmaz. Ki, zaten evrağın bir kaydı defterdarlıkta vardır ve emeklilik zamanınız geldiğinde defterdarlığa gidip yeni bir yazı alabilirsiniz...

3600 gününü tamamlayıp emekililiğini hak eden engelli kıdem tazminatını hemen mi alır yoksa yıl 15 yıl tamamlandıktan sonramı alır

Hemen alır.
Ama, her 3600'ü tamamlayan bu hakka sahip olmaz. Önemli olan şey başvuru sahibinin emeklilik için gerekli prim şartı neyse, onu tamamlamış olması... Malum, herkes 3600 primle emekli olamıyor.

Hayır,hemen alamaz.
15 yıldan daha kısa süreli erken emeklilik imkanı mevcut değil.
Kendi isteğiyle işten ayrılanların kıdem tazminatı hakedebilmesi için 15 yıl süre şarttır.
3600 günü ise 10 yılda doldurmak da mümkün,ancak mevcut süre şartı dolmamış olursa 3600 gün dolar dolmaz tazminatı alıp ayrılmak mümkün olmuyor.

Özürlü erken emekliliğinde sadece gün şartını dolduranlar kıdem tazminatı alamazlar.Ufukalp'in dediği doğru.

Üst Alt